Günün mönüsü
Piliçli Karnıyarık Patlıcanların ortalarını kayık gibi keserek çıkarıp, üzerlerini kaplayacak kadar tuzlu limonlu suda 30 dakika bekletin. Tavuk etlerini tuzlayın ve biberleyin. Kızgın yağda soğan ve sarımsakları pembeleştirip, tavukları ilave edin. Mantarları ekleyin. 1-2 dakika daha sote edip, domatesi katın. Taze soğan ve dereotunu harca ilave edip karıştırın. Yumurta sarısı, krema ve hardalı birlikte çırpın. Tavuklu harcı yumurtalı kremalı terbiyeyi katıp karıştırın. Patlıcanları sıvıyağ ile 1-2 dakika kızartın. Kızarmış patlıcanları bir fırın kabına veya güvece dizin. İçlerine tavuklu harcı paylaştırın. Karnıyarıkları 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. MALZEMELER 10 küçük boy patlıcan, 600 gr. tavuk göğsü, tuzlu limonlu su, tuz, karabiber, 60 gr. margarin, 125 gr. soğan, 4 diş ince kıyılmış sarımsak, 60 gr. mantar, 150 gr. domates, 2 kaşık ince kıyılmış taze soğan, 3 kaşık kıyılmış dereotu, 2 yumurta sarısı, 5 kaşık krema, 1 çorba kaşığı hardal, sıvıyağ
Kızılderili Ekmeği Un, mısır unu ve şekeri çukur bi kaba koyun. Yumurtaları başka bir kaba kırarak çırpın. Limon suyunu kaymağa katarak iyice karıştırın. Yumurta ve kaymağı una ekleyerek karıştırın. Kabartma tozunu süte karıştırın. Sütü kaptaki karışıma ilave edip yine iyce çırpın. Karışıma ufak bir fırın tepsiye yerleştirip 25-30 dakika kadar pişirip servise sunun. MALZEMELER Yarım su bardağı un, 1,5 su bardağı mısır unu, 4 çorba kaşığı toz şeker, 1 kahve kaşığı tuz, 2 adet yumurta, 1 yemek kaşığı kaymak, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 kahve kaşığı kabartma tozu, 1,5 su bardağı süt
Patates Kroket Önce patatesleri haşlayın. Yumurta sarısıyla akını ayırın. Patatesleri sıcakken soyun. İçine yumurta sarısını, unu, pul biberi ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırarak ezin. Elinizi unlayıp pateslerden rulolar yapın. Yumurta akını çırpıp patateslere bulayın. Bol kızgın yağda kızartın. Sıcak sıcak servis yapın... MALZEMELER 500 gr. eski patates, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı un, galeta unu, tuz, karabiber, pul biber
|