Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 01 Haziran 2008  

Günün mönüsü



Ananaslı Parfe
İtalyan marengası için toz şeker ve su 125 derecede kaynatılır. Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır. Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir. Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur. Daha sonra 1 santimetre kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır. Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır. -10/-14 derecede 5-6 saat dondurulur. Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir. Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır.

MALZEMELER
1000 gr sıvı Şanti (çırpılmış) 600 gr Ananas püresi 250 gr İtalyan marengası 2 adet Pandispanya patı İtalyan Marengası İçin 1000 gr toz şeker 375 gr Su 480 gr Yumurta beyazı

Piliç Sarma
Piliç biftekleri enlemesine bıçakla ikiye kesin, ama iki parçayı birbirinden ayırmayın, bitişik bırakın. Arasına maydanoz yaprakları havuç, köri ve çok az tuz koyup sarın. Açılmaması için kürdan saplayın. Diğerini de aynı şekilde hazırlayın. Üstlerine sıvıyağ sürün. Yağlı kağıda sarıp, 220 derece fırına atın. 25-30 dakika pişirip, çıkarın.

MALZEMELER
2 adet piliç biftek 1 adet havuç 6-7 sap maydanoz , 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarmısak, 2 çaykaşığı köri, Tuz, Yağlı kağıt

Sebzeli Fettuccine
Domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de domates gibi aynı şekilde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın. Sarımsak ile beyaz soğanları pembeleştirin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanı ekleyin, piştikten sonra biberleri, domatesi ve kabaca doğarnmış rokayı ekleyiniz. Karabiber ve tuz ekledikten sonra birkaç dakika daha pişiriniz.

MALZEMELER
250 g Fettuccine La Collezione, 3 kaşık zeytinyağı, 1 domates, sivri biber, kırmızıbiber, 1 dal fesleğen, sarmısak, 1 patlıcan, 2 dal roka, 40 g koyun peyniri, 1 adet soğan, 150 g taze lor peyniri, karabiber, tuz




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İsmail YK'nın sırrı nerede?Futbol güzeldir...
Sınav kâbus olmasınKuluçkaya İskoç yatıp...
'Temizlikçim bile star...'Gümbür gümbür aşk geliyor'
Özel günlerde yan masadan...Şehir yarışçışı
Ya hep ya hiç topuklar'Paris'le yaza merhaba
Sigara içene iş yokEşsiz günbatımı
Minik patiler yarışıyorEski jean'lerinizi değerlendirin
Güzel şeyler de risk taşırYalnız değilsiniz
HPV virüsü hayat düşmanı
GÜNCEL
Sapığın Sapığın gözü çocukta
Emniyet'in raporuna göre, 2007'de bin 268 çocuk cinsel istismara...
Boşanmaktansa öldürmüş
'Telafi' çocukları
Haini böyle vurduk
Ölüme zikzak çizdi
Dünyayı gören iyilik
Komşuyuz, evlenemeyiz!
SPOR
Aslan'ın Aslan'ın Skibbe operasyonu
Sarı-Kırmızılılar, dün sürpriz şekilde Michael Skibbe'yle Florya'da...
Emre'den müjdeler!
Adriano için müthiş iddia
Zico'da da işlem tamam
Fatih Terim fena kızdı
Tecrübe kazandım
Sıra geldi taraftara
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 29°C 13°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 33°C 21°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 32°C 22°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 32°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.145,210 D:% 2,71
DOLAR S: 1,216 D:% -0,45
EURO S: 1,887 D:% -0,55
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi