Ananaslı Parfe İtalyan marengası için toz şeker ve su 125 derecede kaynatılır. Hazırlanan şurup kabartılmış yumurta beyazının içersine ağır ağır boşaltılır ve mikserde orta hızda 15 dakika çırpılır. Bir kap içersinde İtalyan marengası ile ananas püresi karıştırılır ve içersine çırpılmış şanti ilave edilir. Bombe kalıbın yarısına kadar yapılan karışım konulur. Daha sonra 1 santimetre kalınlığında pandispanya konulup şekerli su (şurup) ile ıslatılır. Kalan karışım ile kalıbın tamamı doldurulur ve en üstü ince kesilmiş bir adet pandispanya patı ile kapatılır. -10/-14 derecede 5-6 saat dondurulur. Kalıp sıcak suya batırılıp servis tabağına ters yüz edilir. Çırpılmış şanti ile süslemesi yapılır.
MALZEMELER 1000 gr sıvı Şanti (çırpılmış) 600 gr Ananas püresi 250 gr İtalyan marengası 2 adet Pandispanya patı İtalyan Marengası İçin 1000 gr toz şeker 375 gr Su 480 gr Yumurta beyazı
Piliç Sarma Piliç biftekleri enlemesine bıçakla ikiye kesin, ama iki parçayı birbirinden ayırmayın, bitişik bırakın. Arasına maydanoz yaprakları havuç, köri ve çok az tuz koyup sarın. Açılmaması için kürdan saplayın. Diğerini de aynı şekilde hazırlayın. Üstlerine sıvıyağ sürün. Yağlı kağıda sarıp, 220 derece fırına atın. 25-30 dakika pişirip, çıkarın.
MALZEMELER 2 adet piliç biftek 1 adet havuç 6-7 sap maydanoz , 1 çorba kaşığı sıvıyağ, 2 diş sarmısak, 2 çaykaşığı köri, Tuz, Yağlı kağıt
Sebzeli Fettuccine Domatesi küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de domates gibi aynı şekilde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın. Sarımsak ile beyaz soğanları pembeleştirin. Küp şeklinde doğranmış patlıcanı ekleyin, piştikten sonra biberleri, domatesi ve kabaca doğarnmış rokayı ekleyiniz. Karabiber ve tuz ekledikten sonra birkaç dakika daha pişiriniz.
MALZEMELER 250 g Fettuccine La Collezione, 3 kaşık zeytinyağı, 1 domates, sivri biber, kırmızıbiber, 1 dal fesleğen, sarmısak, 1 patlıcan, 2 dal roka, 40 g koyun peyniri, 1 adet soğan, 150 g taze lor peyniri, karabiber, tuz