Günün mönüsü
Hindi Arnavut Ciğeri Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayın. Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer ya da yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın. Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın. Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz. MALZEMELER Hindi ciğeryürek 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber 1/2 tatlı kaşığı kimyon 1/2 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz 1/2 bağ maydanoz 1 tatlı kaşığı sumak 1 adet domates 2 adet kuru soğan Kızartma yağı Un
Bezelye Salatası Bezelyeleri 10 dk. kadar haşlayıp süzün. Genişçe bir kap içinde haşlanmış bezelyeleri, rendelenmiş havucu, dövülmüş sarımsağı, küçük küçük doğranmış salamları veya sosisleri karıştırıp harmanlayın. Başka bir kap içinde zeytinyağını, limon suyunu, hardalı ve baharatları karıştırıp sos haline getirin. Hazırladığınız bu sosu salatanın üzerine döküp karıştırdıktan sonra servis yapın. MALZEMELER 2 bardak bezelye, 1 adet havuç, 2 adet sosis veya salam, 2 diş sarımsak, dereotu veya maydanoz, 3 kaşık zeytinyağ, 3 kaşık sirke, 1 çay kaşığı hardal, 1 adet limon suyu, tuz ve karabiber
Limonlu Pelte Bir tencereye limon suyunu, şekeri, nişastayı ve suyu koyup sürekli karıştırarak kıvamlı hale getirin. Rendelenmiş limon kabuklarını ilave edin. Kare şeklindeki kalıbınızı ıslattıktan sonra bir miktar pelteden döküp tepsinin zeminine bisküvileri dizin. Üzerlerine pelteden dökün ve bir sıra daha bisküvi dizin. Bu işlemi malzemeler bitinceye kadar tekrarlayın. Kalan bisküvileri toz haline getirip üzerlerine serpin. 1-2 saat kadar buzdolabında bekletip servis yapın. MALZEMELER 2 paket kakaolu bisküvi, 10 çorba kaşığı toz şeker, 2 adet limon, 4 çorba kaşığı nişasta, 3 su bardağı su.
|