Kebaplı Kabak Dolması Kabakları temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sarısını kanştırıp iyice yoğurun. Kabakları içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun. Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun. Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin. İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
Malzemeler 6-8 adet kabak 500 gr kuşbaşı et 1 yemek kaşığı margarin 3-4 adet taze soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik
* * * Su Muhallebisi Su muhallebisi yemeğinin hazırlanışı : Bir kapta 4 bardak suyu kaynatın. Başka bir kapta 2 bardak su da nişastayı eririn. Nişastayı hazırlanan suya ilave edin. Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca; yaklayış 10-15 dakika geçtikten onra altını kapatın. Soğuduktan sonra üzerine dileğinize göre antepfıstığı dökerek servis yapabilirsiniz.
Malzemeler 1 çay bardağı nişasta, 6 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 su bardağı şeker, 50 gr. dövülmüş antep fıstığı.
* * * Mısır Mücver Yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve mısır tanelerini unlu karışıma ilave edip karıştırın. Tereyağı ve sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Mısırlı harçtan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya dökün. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp üzerlerini düzleyin. Her iki tarafını kızartın. Mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Ilık servis yapın.
Malzemeler 2 yumurta, karabiber, tuz, yarım su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çorba kasesi konserve mısır tanesi 25 gr tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ.