Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Mayıs 2008  

Günün Mönüsü



Kebaplı Kabak Dolması
Kabakları temizleyip içlerini çıkartın ve yıkayın. Et, ince doğranmış taze soğan, yaprak yaprak ayıklanmış maydanoz, tuz, karabiber, kekik ve yumurta sarısını kanştırıp iyice yoğurun. Kabakları içlerini hazırladığınız malzeme ile doldurun. Bir tencereye margarini koyun. İçine ince doğranmış kuru soğanı ilave edip soğan pembeleşene kadar kavurun. Ufak doğranmış domatesleri de soğanın içine ilave edip soğanla beraber biraz çevirin. İçlerini doldurduğunuz kabaklan tencereye yerleştirin. Bir miktar su ilave ederek orta ateşte pişirin. Sıcak olarak servise sunun.

Malzemeler
6-8 adet kabak 500 gr kuşbaşı et 1 yemek kaşığı margarin 3-4 adet taze soğan 2 adet domates Yarım demet maydanoz 1 adet yumurta sarısı Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik

* * *
Su Muhallebisi
Su muhallebisi yemeğinin hazırlanışı : Bir kapta 4 bardak suyu kaynatın. Başka bir kapta 2 bardak su da nişastayı eririn. Nişastayı hazırlanan suya ilave edin. Muhallebi koyulaşıp kaynamaya başlayınca; yaklayış 10-15 dakika geçtikten onra altını kapatın. Soğuduktan sonra üzerine dileğinize göre antepfıstığı dökerek servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
1 çay bardağı nişasta, 6 su bardağı su, 100 gr. margarin, 1 su bardağı şeker, 50 gr. dövülmüş antep fıstığı.

* * *
Mısır Mücver
Yumurta, tuz ve karabiberi bir kasede çırpın. Un ve kabartma tozunu ekleyip pürüzsüz bir karışım elde edene kadar çırpmaya devam edin. Rendelenmiş kaşarpeyniri ve mısır tanelerini unlu karışıma ilave edip karıştırın. Tereyağı ve sıvıyağı tavaya alıp kızdırın. Mısırlı harçtan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya dökün. Kaşığın tersi ile hafifçe bastırıp üzerlerini düzleyin. Her iki tarafını kızartın. Mücverleri kağıt havlu üzerine alıp yağını süzdürün. Ilık servis yapın.

Malzemeler
2 yumurta, karabiber, tuz, yarım su bardağı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu 1,5 çay bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri 1 çorba kasesi konserve mısır tanesi 25 gr tereyağı 2 çorba kaşığı sıvıyağ.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Gerçek aşkı ZaremaSanal güzeller!
Doğru teşhis çok önemliEn 'havalı' alışveriş merkezi
Özgüveniniz artsınYüksek kolesterol kalbe zararlı
İlk geceye hazırlıklı olunYaşamınızı kolaylaştırın
Uyku saatine öncelik verin!Kist riskine karşı muayene şart
Karpuz kanser düşmanıymışSıcak havalar kalbe yaramıyor
Aşırı kıskançlık hastalıkPatatesi suda bekletin
Zeytinyağının faydalarıElveda Rumeli-4
Aşk mesajlarıAcil servis
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Alışveriş Alışveriş kondu!
'Kaçak' bu kez alışveriş merkezine girdi! 'Avrupa'nın en iyisi...
Susuzluk kapıda!
Yine evlat vahşeti
Kaleşnikof'la taradı
Hoca'lık restorasyon!
'Süper' ikramiye
Motosikletli tacizci yakayı...
SPOR
İşte İşte yılın bombası Emre Fener'de
Milli Takım kampındaki Emre Belözoğlu'nun menajeri Ahmet Bulut'la 4...
Elinizi çabuk tutun
Ya Dubai ya jubile
Son çare Souness
Yeni Hedef Guerreiro
2 Manisalı tamam
Terim'den sürpriz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 24°C 19°C 
ANKARA Yağmurlu 23°C 14°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 34°C 22°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 34°C 20°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.687,520 D:% -1,25
DOLAR S: 1,231 D:% -1,20
EURO S: 1,928 D:% -1,53
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi