Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 28 Mayıs 2008  

Günün Mönüsü



Piliç Kapama
Soğanları soyduktan sonra yemeklik olarak doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları iki yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavurun. İnce ince kıydığınız taze soğanları, dereotunu ve büyük parçalar halinde doğradığınız marul yapraklarını tencereye koyun. Üzerine iki yemek kaşığı salçayı da ekleyip bir süre kavurun. İki bardak tavuk suyunu kavurduğunuz harcın üzerine dökün. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri, havuçları biberleri tavuk suyu kaynadıktan sonra tencereye ilave edin. En son olarak butları ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
4 adet üst but 2 adet orta boy patates 1 adet soğan 2 adet taze soğan 2 adet havuç 2 adet çarliston biber 2 kaşık sıvı yağ 2 adet marul yaprağı Yarım demet dereotu 2 kaşık sıvı yağ 1 kaşığı salça 2 bardak tavuk suyu tuz

* * *
Barbunya Salatası
Barbunyaları 2 saat kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın ve soğan ekleyin. Barbunyaları salata tabağına alın ve daha önce hazırlamış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu karışımını barbunyaların üzerine dökün. 30 dakika dinlenmeye bırakın ve ince dilimlenmiş domates, zeytin, yumurtaları kullanıp süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
250 gr 2 saat suda bekletilmiş barbunya, 1,5 lt su, 6 çay kaşığı zeytin yağı, 1 tane limonun suyu,1 tane küçük soğan, 1 tane küçük domates, 1 tane iyice kaynatılmış yumurta, 50 gr siyah zeytin, tuz, kırmızı biber

* * *
Ekşili Pilav
Taze soğanları kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun. İçine pirinci ve tuzu ekleyip kavurun. Salça ilave edip pişirin. Doğranmış domatesi, taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin. Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.

Malzemeler
2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 3 kaşık margarin 4 adet taze soğan 1 çay kaşığı salça yarım limon suyu 1 çay kaşığı safran 1 adet domates Tuz-karabiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Kavga-dövüş onlara yaradıYassıada 2008
'All Day Golf'...Ayaklar bayram etsin
30'lu yaşlara dikkat edin!Cinsel isteğinizi yok etmeyin
Kadınların sinsi düşmanıUykusuzluğun nedeni...
Su selülitin düşmanıTekrarlayan aftları...
Elveda RumeliAşk mesajları
Acil servisÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
GÜNCEL
Hız Hız ve uykusuzluk
Niğde'den yola çıkan gurbetçi aile Dilovası'nda yok oldu. Almanya'ya...
Olmayan lisede eğitim
Yasağın şahidi fotoğraf
Marmaris'te hendek savaşı
Soda, Paşa'yı kör edecekti
Kahveci polisle çatıştı
Vatandaşın seyir keyfi
SPOR
Baptista Baptista can atıyor
Sarı-Lacivertliler, çok iyi ilişkiler içinde olduğu Juan Figer'le...
İşte yeni sözleşme
Cimbom'da Sammer şoku
Çocuklarım ne derse o
Transfer çıkmazı
Figo 'geleyim' dedi Trabzon...
Trabzon bitiriyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 29°C 18°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 10°C 
İZMİR Az Bulutlu 34°C 18°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 19°C 
ADANA Az Bulutlu 32°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.781,470 D:% -1,01
DOLAR S: 1,232 D:% -1,12
EURO S: 1,933 D:% -1,28
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi