Piliç Kapama Soğanları soyduktan sonra yemeklik olarak doğrayın. Doğramış olduğunuz soğanları iki yemek kaşığı sıvı yağ içerisinde kavurun. İnce ince kıydığınız taze soğanları, dereotunu ve büyük parçalar halinde doğradığınız marul yapraklarını tencereye koyun. Üzerine iki yemek kaşığı salçayı da ekleyip bir süre kavurun. İki bardak tavuk suyunu kavurduğunuz harcın üzerine dökün. Küp şeklinde doğradığınız patatesleri, havuçları biberleri tavuk suyu kaynadıktan sonra tencereye ilave edin. En son olarak butları ve tuzu da ekleyip, kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 4 adet üst but 2 adet orta boy patates 1 adet soğan 2 adet taze soğan 2 adet havuç 2 adet çarliston biber 2 kaşık sıvı yağ 2 adet marul yaprağı Yarım demet dereotu 2 kaşık sıvı yağ 1 kaşığı salça 2 bardak tavuk suyu tuz
* * * Barbunya Salatası Barbunyaları 2 saat kaynatın. Suyunu süzün ve soğumaya bırakın. Limon suyunu ve zeytinyağını karıştırın ve soğan ekleyin. Barbunyaları salata tabağına alın ve daha önce hazırlamış olduğumuz zeytinyağı, limon suyu karışımını barbunyaların üzerine dökün. 30 dakika dinlenmeye bırakın ve ince dilimlenmiş domates, zeytin, yumurtaları kullanıp süsleyerek servis yapın.
Malzemeler 250 gr 2 saat suda bekletilmiş barbunya, 1,5 lt su, 6 çay kaşığı zeytin yağı, 1 tane limonun suyu,1 tane küçük soğan, 1 tane küçük domates, 1 tane iyice kaynatılmış yumurta, 50 gr siyah zeytin, tuz, kırmızı biber
* * * Ekşili Pilav Taze soğanları kıyın. Domatesi küp küp doğrayın. Tencerede margarini kızdırıp, içine safran ekleyip kavurun. İçine pirinci ve tuzu ekleyip kavurun. Salça ilave edip pişirin. Doğranmış domatesi, taze soğanları, limon suyunu ve kalan tuzu karabiberi ekleyip kavurduktan sonra etsuyunu ekleyip karıştırın. Kısık ateşte göz göz olana kadar pişirip, demlendirin. Demlenen pilavı servis tabağına alıp, sıcak olarak servis edin.
Malzemeler 2 su bardağı pirinç 3 su bardağı et suyu 3 kaşık margarin 4 adet taze soğan 1 çay kaşığı salça yarım limon suyu 1 çay kaşığı safran 1 adet domates Tuz-karabiber