Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 27 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Malhotalı Köfte
Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dakika kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Pişirilen mercimek, simit karışımı, soğuyunca 5 dakika yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur.
MALZEMELER
6 bardak kırmızı mercimek, 1 bardak simit, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 tane kuru soğan, 1/2 bardak sıvı yağ, 2 demet maydanoz, 250 gr. yeşil soğan, 250 gr. yeşil sarımsak, tuz ve kırmızıbiber, yeteri kadar su

Çikolatalı Margarin
Çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın. Benmaride eritip soğumaya bırakın. Margarini bir kasede tahta kaşık yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini erittiğiniz çikolata ile birlikte krema kıvamına getirdiğiniz margarini katıp 2 saat buzlukta bekletin. Yuvarlak ekmek içinde servis yapın.
MALZEMELER
100 gr. sütsüz çikolata, 150 gr. margarin, yuvarlak ekmek, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,

Favalı Enginar
Soğanları doğrayıp yağda çevirin. Üzerine kuru bakla, su, tuz, şeker, limon suyu ve doğranmış dereotunun birazını koyun. Bunların üzerine enginarları ters olarak yerleştirip kapağını kapatın. Tencerenin içinde kalanları gerekirse çok az kaynamış su ekleyerek 5-10 dakika daha haşlayın. Daha sonra hepsini el blenderi ile iyice püre yapın. Hazırladığınız favayı servis tabağının içindeki enginarların içine pay edin.
MALZEMELER
4 orta boy enginar, 1 su bardağı kuru bakla, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 limon suyu, 1 orta boy soğan, 2 su bardağı su, zeytinyağı, dereotu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarkan'ın gözü beyazcamdaKurtarıcısı babası oldu
Trendleri sen belirleKorkunlarınla yüzleş
Onun da 'köşesi' varmışAilesel yatkınlık önem taşıyor
Sıfır beden out ip kadınlar inKızlık zarı engel değil
İyi uyku için ninni yetmezAşırı kanamaya kürtaj!
Ev işi ondan sorulurArrapça düetler geliyor
Kuralları 'yıkılıyor'Alkolden iş kaçırdı
Kilo verme telaşındaMahsun'un gurur duyduğu anlar...
Kendisi bile şaşırdı!Moda ve tutkunun vazgeçilmezi
İlk oyun arkadaşımEski halınızı değiştirme vakti
Miniklere özel koleksiyonMilli coşku her yerde
Depresyona karşı muzBilinçsiz spor kalbe zarar
Fast-food beyni bozuyorBomba bir ilişki!
'Kiliseye gitmek için...Bin 800 kişi güneşlendi
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Takvim Takvim 'yaslı ada'da
500'den fazla sanığın yargılandığı mahkeme 11 ay sürdü. Duruşmalar...
Örnek bir Bilge
Türk'ün burcu Oğlak
Dayının acı günü
Kavurucu sıcak geliyor
Lüks Diyarbakır
Şehidin adı yadigar kaldı
SPOR
Fener'e Fener'e çifte şok!
Transferde bombaları patlatmaya hazırlanan Sarı-Lacivertliler'de tüm...
Sırtımdan vuruldum
Sammer'de sona doğru
Ayaklarımız yere basmalı
Ada'nın gözü Fatih Terim'de
Zico ile yola devam
Seric'e ben kefilim
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 27°C 17°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 23°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 31°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 30°C 18°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 31°C 19°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.439,350 D:% -1,31
DOLAR S: 1,245 D:% -0,12
EURO S: 1,961 D:% 0,03
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi