Günün mönüsü
Malhotalı Köfte Kırmızı mercimek üzerine 2 parmak gelecek şekilde su ile ocağa konur. Pişmeye yakın salçalar ilave edilir ve ateşi kısılarak simitle birlikte 2-3 dakika kadar pişirilir ve ocağın altı kapatılır. Kuru soğanlar incecik doğranır, yağda kızartılır, sonra altı kapatılır, kırmızı biber ilave edilir. Pişirilen mercimek, simit karışımı, soğuyunca 5 dakika yoğrulur. Yağ ve kızarmış soğanlar bu harca katılarak karışana kadar tekrar yoğurulur. Daha sonra maydanoz, soğan ve sarımsaklar katılır, küçük sıkmalar şeklinde veya kaşıkla alınacak şekilde servis tabağına konur ve servise sunulur. MALZEMELER 6 bardak kırmızı mercimek, 1 bardak simit, 1 yemek kaşığı biber salçası, 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 tane kuru soğan, 1/2 bardak sıvı yağ, 2 demet maydanoz, 250 gr. yeşil soğan, 250 gr. yeşil sarımsak, tuz ve kırmızıbiber, yeteri kadar su
Çikolatalı Margarin Çikolatayı kırarak küçük parçalara ayırın. Benmaride eritip soğumaya bırakın. Margarini bir kasede tahta kaşık yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini erittiğiniz çikolata ile birlikte krema kıvamına getirdiğiniz margarini katıp 2 saat buzlukta bekletin. Yuvarlak ekmek içinde servis yapın. MALZEMELER 100 gr. sütsüz çikolata, 150 gr. margarin, yuvarlak ekmek, 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi,
Favalı Enginar Soğanları doğrayıp yağda çevirin. Üzerine kuru bakla, su, tuz, şeker, limon suyu ve doğranmış dereotunun birazını koyun. Bunların üzerine enginarları ters olarak yerleştirip kapağını kapatın. Tencerenin içinde kalanları gerekirse çok az kaynamış su ekleyerek 5-10 dakika daha haşlayın. Daha sonra hepsini el blenderi ile iyice püre yapın. Hazırladığınız favayı servis tabağının içindeki enginarların içine pay edin. MALZEMELER 4 orta boy enginar, 1 su bardağı kuru bakla, 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker, 1 limon suyu, 1 orta boy soğan, 2 su bardağı su, zeytinyağı, dereotu
|