Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 26 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Kadınbudu Köfte
MALZEMELER

1/5 bardak pirinç, 2 kaşık margarin, 1 soğan, 250 gr dana kıyması, 250 gr koyun kıyması, 1 demet maydanoz, tuz, taze çekilmiş karabiber, 1 bardak ayçiçek yağı 1/2 bardak un, yumurta

Pirinci ağır ateşte 20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Margarini eritip, kuru soğanları pembeleşinceye kadar sote edin. Bir kapta dana ve koyun kıymasını karıştırın, yarısını soğana ilave edip suyunu çekene kadar kavurun. Bir karıştırma kabında haşlanmış pirinci, kavrulmuş ve çiğ kalan kıymayı, maydanozu, tuzu ve biberi karıştırıp iyice yoğurun. Köfteyi buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Sonra harçtan iri parçalar alıp yassıltın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın. Köfteleri una ve yumurtaya bulayıp kızartın. Köfteleri fazla yağlarını süzdürerek tavadan alıp, kağıt havlu üzerine çıkartın. Yağları iyice süzüldükten sonra bir servis tabağına aktarın.

Amasya Tatlısı
MALZEMELER
1 yumurta, yarım bardak yoğurt, yarım bardak toz şeker, alabildiği kadar un, kabartma tozu, 2 kaşık margarin, yarım çay bardağı sıvıyağ, dövülmüş ceviz. Şerbet: 2,5 bardak toz şeker vesu, yarım limon suyu Üzeri: 1 yumurta sarısı, Hindistan cevizi

Yumurtaları çırpın. Yoğurt, sıvıyağ ve erimiş margarini ekleyin. Şekeri, unu ve kabartma tozunu yavaş yavaş karıştırın. Son olarak cevizi de ilave edip yoğurun. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp hafifçe yassılaştırın. Yağladığınız tepsiye dizin. Hamurların üzerine çizikler yapıp pişirin.Tatlı sıcakken üzerine kaynatıp ılıttığınız şerbeti dökün.

Fırında Sebze
MALZEMELER
1 patlıcan, 2 kabak, 2 domates, 2 patates, 2 soğan, 1 kaşık sıvıyağ, 1 çay kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz Üzeri için: 4 çorba kaşığı zeytinyağ, 1 çay kaşığı biberiye veya kekik

Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvıyağda kavurun. Sirke ve tuzu ekleyip ateşten alın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyip halka halka doğranan sebzeleri tepsiye dizin. Cam fırın tepsisinde pişen sebzelerin üzerine doğranmış soğanları da ilave edip üzerine zeytinyağı gezdirin.Tepsiyi tekrar fırına koyup üzerine folyo sararak sebzelerin yanmadan 20 dakika kadar pişmesini sağlayın.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Tarihin en pahalı bilet...Genç aşkın öfkesi
Sivilce hatası yapma'Panik' yapma!
Müziğin resmini yaptılarVaris kadını vuruyor
Botoks ağrılı bir işlem değildirBenim cici arabam
Gebe kadın ilişkiye girebilirKaçırma sorunu ailesel olabilir
Kadınların derdi:...Kalbi başkasında
Her yerde o varCildin telve ile besliyor
Sevgilisinin adını sır...7500 km'yi deviriyor
Kurşun döktürdüRafet konserde ortaya çıktı...
Mayo bebek bezi!El yıkamak hayat kurtarır
Badana alerji yapıyorYüzyılın hastalığı
İsrail ve Filistin için...Dudakları işlerini açtı
Annesinin kopyası gibiElveda Rumeli-1
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Dünyalar Dünyalar onların oldu
Güneşe Hasret Minik Yürekler Kampanyası'nın ilk durağı Bakırköy...
Nefes kesen izin
Ölen kocadan çocuk yok!
Hizmetçi katili
Keneli meraya bakan kim!
Okulda polise kırmızı kart
Kalbe zarar ikramiye
SPOR
Bombalar Bombalar patlıyor
Zico düğümü bugün çözülüyor
Brezilyalı hocayla...
Sammer yola geldi!
Savunma alarm verdi
Hataları gördük
300 bin euroyu verin Bebbe'yi...
Antzas tamam gibi
Fenerbahçe ezdi geçti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Yağmurlu 26°C 17°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 23°C 12°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 30°C 18°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 28°C 17°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 29°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 39.960,990 D:% -1,94
DOLAR S: 1,241 D:% -0,32
EURO S: 1,955 D:% -0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi