Kolay Kumpir Patatesleri haşlayıp, soyup rendeleyin. Sıcakken tereyağ, ince doğranmış kırmızı biber ile iyice karıştırın. Yağlanmış fırın kabına yayın. Üzerine kremayı döküp kaplayın. Sucuk ve sosisi ince doğrayın. Mısır, bezelye, sucuk ve sosisi karıştırıp kremanın üzerine ekleyin. Kaşar peyniri serpip 200 derece ısıtılmış fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin. Mayonez ve ketçapla servis yapın. MALZEMELER 1 kg patates, 1 yemek kaşığı tereyağ, Yarım kutu krema, 1 adet kırmızı biber, 1 adet sosis, 1 kase mısır, 1 kase konserve bezelye, Yarım kangal sucuk, 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri, Tuz, karabiber, Mayonez, ketçap.
*** Krokan Suyun içinde şekeri eritin. Balı ekleyip karıştırın. Ardından fıstığı ekleyin ve sakız kıvamına gelene kadar karıştırın. Mermerin üstüne dökün. Merdaneyle düzlestirin. Bıçakla şekil verin. Çikolatayı benmari usulü eritin. Yaptığınız malzemeyin bu çikolataya batırarak tavaya dizin ve kurutun. MALZEMELER 1 kg antepfıstığı. 650 gr şeker. 50 gr bal. 300 gr çikolata su
*** Fındıkpare Şeker ve yağı şeker eriyinceye kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, yuvarlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine sıralayın. Kurabiyelerin ortasına birer tane bütün fındık batırın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin. MALZEMELER 125 gr yağ 1 çay bardağı toz şeker 1 yumurta 1,5 çay bardağı çekilmiş fındık 1 paket vanilya 2 su bardağı un Üzeri için yaklaşık 20 adet bütün fındık içi