Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 23 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Haylan Kabağı Dolması
Kabakların içini oyun. Bir kapta kırmızı biber, tuz ve karabiber karıştırın. Oyulmuş kabakların içine sürün. Diğer tarafta pirinci yıkayın, içine kıyma, doğranmış soğan ve sarımsak, salça, karabiber, tuz, kırmızı biber ve biraz limon suyu koyarak iyice karıştırın. Yapılan bu karışımı, her kabağın yarısına gelecek şekilde doldurun ve ağzını bir dilim domatesle kapatarak tencereye dizin. Üzerine tuz ekleyin ve dolmaların boyuna çıkacak kadar su koyun. Hafif ateşte pişmeye bıran. Pişmeye yakın üzerine limon suyu gezdirin, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.

MALZEMELER
500 gr. yağlı kıyma, 3 kg. haylan kabağı, 2 su bardağı pirinç, 1 adet büyük kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık), 1 baş sarımsak, karabiber, karaiber, tuz, 2-3 limon suyu veya limon tuzu, yeteri kadar su

Dizme
Köfteyi hazırlayın. Patetesleri halka halka dilimleyin. Sonra geniş bir tencerinin altına patetesleri bir sıra dizin. Sonra köfteleri dizin sonra tekrar patetesleri dizin üzerlerini kürdanla sabitleştirin. Soğan hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı, baharatları, sarımsağı koyarak hafif kavurun ve pateteslerin üzerine dökün. Her tarafına eşit miktarda yayarak suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
Köfteler için kıyma Köftelik harç patetes, soğan, salça, baharatlar

Lalaped
Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın.

MALZEMELER
2 kaşık yoğurt, 4 yumurta 1 kahve fincanı süt, 2 kaşık eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz, 1 bardak un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1,5 bardak tozşeker, 1,5 bardak su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Köşk'ün konuklarıPolemik büyüyor!
Güzelliğiniz allıkta gizliHollywood'a davetlisiniz...
pozi+ifnegat-f AjandasıÇocuğu zorlamayın
New York'ta Türk modasıSonunda muradına erdi
'Ölüden beter oldum'Günde 8 saat çalışıyorlar...
Her rolün adamı SarpYabancı yapımcı teklifi bekliyor
Altın Koza'ya 10 filmAsena ağız değiştirdi...
Adına tahammülü yokİsim arayışında
Tiril tiril tunikler C&A'da14 günde selülite son
Twigy'den karnaval zamanıBebekler daha mutlu
Sınırsız yaratıcılık...Çorbada sizin detuzunuz olsun...
'Cep' beyni vuruyorKlima hasta ediyor
Sıcak su mucizesiKaybolan papağan evinin...
Meksika'da eşeğe hapis cezasıSürtünme gebe bırakmaz
Kaygı, kötü...Hormonal değişim normal' demeyin
Acil servisAşk mesajları
Çilebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Resmen Resmen vurgun
Orhanlı Belediye Başkanı, okul yapılması için bağışlanan 1.5 milyon...
Şırnak'ta hain pusu
Gelecek Tarlabaşı'nda
Hastane işkencesi
Patronun kıskançlığı
Yine 'küfür' hapsi
Zabıta tabanları yağladı
SPOR
Sheva'da Sheva'da son tango
Fenerbahçe'nin Başkanı, Şampiyonlar Ligi finali için gittiği Rusya'da...
Artık Fener'de kalmam çok zor
Polat tura çıkıyor!
İşte müthiş liste
Bize kupa yakışır
Appiah'tan u dönüşü
Ümit şok etti
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 25°C 15°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 27°C 15°C 
İZMİR Az Bulutlu 28°C 17°C 
ANTALYA Az Bulutlu 29°C 19°C 
ADANA Az Bulutlu 30°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 40.720,960 D:% -0,71
DOLAR S: 1,244 D:% 0,08
EURO S: 1,957 D:% 0,08
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi