Günün mönüsü
Haylan Kabağı Dolması Kabakların içini oyun. Bir kapta kırmızı biber, tuz ve karabiber karıştırın. Oyulmuş kabakların içine sürün. Diğer tarafta pirinci yıkayın, içine kıyma, doğranmış soğan ve sarımsak, salça, karabiber, tuz, kırmızı biber ve biraz limon suyu koyarak iyice karıştırın. Yapılan bu karışımı, her kabağın yarısına gelecek şekilde doldurun ve ağzını bir dilim domatesle kapatarak tencereye dizin. Üzerine tuz ekleyin ve dolmaların boyuna çıkacak kadar su koyun. Hafif ateşte pişmeye bıran. Pişmeye yakın üzerine limon suyu gezdirin, bir iki taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indirin.
MALZEMELER 500 gr. yağlı kıyma, 3 kg. haylan kabağı, 2 su bardağı pirinç, 1 adet büyük kuru soğan, 1 yemek kaşığı salça (domates, biber karışık), 1 baş sarımsak, karabiber, karaiber, tuz, 2-3 limon suyu veya limon tuzu, yeteri kadar su
Dizme Köfteyi hazırlayın. Patetesleri halka halka dilimleyin. Sonra geniş bir tencerinin altına patetesleri bir sıra dizin. Sonra köfteleri dizin sonra tekrar patetesleri dizin üzerlerini kürdanla sabitleştirin. Soğan hafif pembeleşinceye kadar kavurup salçayı, baharatları, sarımsağı koyarak hafif kavurun ve pateteslerin üzerine dökün. Her tarafına eşit miktarda yayarak suyunu ilave edip kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER Köfteler için kıyma Köftelik harç patetes, soğan, salça, baharatlar Lalaped Yoğurdu derin bir kaba alın. Yumurta, süt, tereyağı ve bir tutam tuz ekleyip çırpın. Un ve kabartma tozunu harmanlayıp yoğurtlu karışıma ilave edin ve hızla karıştırın. Derin bir tavada sıvıyağı kızdırın. Karışımdan kaşık kaşık dökerek kızartın. Lokmaları tencereye alıp soğutun. Şeker ve suyu kaynatın. Soğumuş lokmaların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis tabaklarına alın. Çekilmiş ceviz içi serpip servis yapın.
MALZEMELER 2 kaşık yoğurt, 4 yumurta 1 kahve fincanı süt, 2 kaşık eritilmiş tereyağı, bir tutam tuz, 1 bardak un, 1 paket kabartma tozu, 1 kahve fincanı çekilmiş ceviz içi Kızartmak için: Sıvıyağ Şerbet için: 1,5 bardak tozşeker, 1,5 bardak su
|