Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Altı Ezmeli Tike Kebabı
Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.

Malzemeler
500 gr. kebaplık et, 100 gr. kuyruk. Terbiye İçin: 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar. Sos İçin: 4-5 domates, 3-4 adet sivri yeşilbiber.

* * *
Antep Çorbası
Tavuk etini haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin. Tereyağını eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
300 gr kemikli tavuk eti, 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı, 8 su bardağı su, 50 gr tereyağı, Yarım su bardağı mısır unu, 1 tutam safran, tuz. Süsleme için: 2 çorba kaşığı antepfıstığı

* * *
Cevizli Kurabiye

Teflon bir tavada margarini erittikten sonra ılıyınca derin bir kaba koyun. İçine yumurta ve şekeri ilave edin. Mikser ile iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu elek yardımı ile karışımın içine eleyin. 1 çay bardağı sütü de ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine ceviz tanelerini yerleştirin. 170 derecede 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Malzemeler
4 Su bardağı un 250 gr margarin 1 Çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt 1 Su bardağı şeker 2 Adet yumurta 300 gr ceviz 1 Paket kabartma tozu




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ayrılık 'fos' çıktıSon trend çöpten beslenmek
Tüm kadınlar parlasınÇocukta kabızlığa dikkat!
Ergenlik dönemi kaygılarıKadınların aylık halleri
Korkuların üzerine gidin!Havada aşk kokusu var!
BİZden BİRe kişisel...Astımın düşmanı parfüm
Yüz felcine sakızTatlı yiyip acı yaşlanma
Aşk mesajlarıAcil servis
Çelebi Çiçek ile Tarot KartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Panzehirlik Panzehirlik şov!
Aksaray'ı zehirleyen suyu aklamak için gazetecilerin karşısına geçip...
Kabus VIP'e bulaştı
Lisede zil erken çaldı
Süper Loto rekora koşuyor
3'ü içerde 44'ü dışarda
Konuştukça batıyorlar
Başbakan sahip çıktı
SPOR
Yıldırım Yıldırım sefer!
Devler Ligi'nde şampiyonluk hedefine çok tecrübeli bir isimle...
Başkanlardan karşılıklı jest
İngiltere'de Arda savaşı
Aslan köşeye sıkıştı
Delgado yönetimi ikiye böldü
Zapotocny imzaladı
Kupayla döneriz!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 26°C 18°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 31°C 14°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 18°C 
ANTALYA Açık 28°C 19°C 
ADANA Açık 31°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.011,250 D:% -0,69
DOLAR S: 1,243 D:% 0,28
EURO S: 1,954 D:% 0,85
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Dijital
Hepoku Sabahtan Al Haberi