Altı Ezmeli Tike Kebabı Et kuşbaşı büyüklüğünde doğranır. Et ve kuyruk yağı, sos malzemesi dışındaki diğer malzemelerin içine konur ve birbirine iyice karışması için elle yoğrulur, terbiyelenmesi için bir gün buzdolabında bekletilir. Domatesler şişlere geçirilir ve ızgarada pişirilir. Domatesler piştikten sonra kabukları soyulur ve tokmakle ezilir, bir tabağa konur. İnce doğranmış yeşil biberler domatesin üstüne serpilir. Terbiyelenmiş etler şişlere saplanır ve ızgarada çevire çevire pişirilir. Izgarada pişen kebaplar sosun üzerine çekilerek sıcak servis yapılır.
Malzemeler 500 gr. kebaplık et, 100 gr. kuyruk. Terbiye İçin: 3-4 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası, 2 yemek kaşığı zeytin yağı, Tuz ve karabiber, yeni bahar. Sos İçin: 4-5 domates, 3-4 adet sivri yeşilbiber.
* * * Antep Çorbası Tavuk etini haşlayın. Eti kevgirle ayrı bir yere alın. Kemiklerini çıkarın ve eti tel tel ayırın. Suyunu muhafaza edin. Tereyağını eritin. Mısır ununu ilave edip pembeleştirin. Tavuk suyunu azar azar ekleyip karışıtırın. Tavuk eti, fıstık, safran ve tuz ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar pişirin. Çorbayı kaselere paylaştırıp antepfıstığı ile süsleyin ve sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 300 gr kemikli tavuk eti, 100 gr ince çekilmiş antepfıstığı, 8 su bardağı su, 50 gr tereyağı, Yarım su bardağı mısır unu, 1 tutam safran, tuz. Süsleme için: 2 çorba kaşığı antepfıstığı
* * * Cevizli Kurabiye Teflon bir tavada margarini erittikten sonra ılıyınca derin bir kaba koyun. İçine yumurta ve şekeri ilave edin. Mikser ile iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu elek yardımı ile karışımın içine eleyin. 1 çay bardağı sütü de ilave ettikten sonra iyice yoğurun. Hamuru kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Elinizde yuvarlayarak yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine ceviz tanelerini yerleştirin. 170 derecede 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra servis yapın.
Malzemeler 4 Su bardağı un 250 gr margarin 1 Çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı süt 1 Su bardağı şeker 2 Adet yumurta 300 gr ceviz 1 Paket kabartma tozu