Günün mönüsü
Kudretullah Şekeri teflon tavada yakın ve yağlanmamış bir kek kalıbının tabanına yayın. Süte tüm malzemeleri katın ve mikserle çırpın. Bu karışımı da kek kalıbına boşaltın. Yumurta ve şekeri çırpın. Vanilya ve limon kabuğu rendesini katıp karıştırın. Sıvıyağı karışıma yedirin. En un, kakao, kabartma tozu karışımını ve de sütü aynı anda karışıma ekleyin ve kek hamurunu da kalıba boşaltın. Pastayı benmari usulü yani içi sıcak su dolu bir tepsinin içine oturtarak önceden ısıtılmış fırında 175 derecede pişirin. Pişen pastayı dışarıda soğuttuktan sonra bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi bir tabağa ters çevirin.
MALZEMELER Karamel için: Yarıdan fazla bardak şeker Kreması için: 500 gr süt 3 kaşık şeker, 4 yumurta, vanilya, limon kabuğu rendesi Kek için: 3 yumurta, 1,5 bardak un 1 bardak şeker, 3 kaşık kakao, 1/2 bardak süt, 1/2 bardak sıvı yağ, 1 kabartma tozu, vanilya, limon kabuğu rendesi
Balık Buğulama Balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. Domates suyu ve 1 bardak suyu tencereye dökün. 2 defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün. Soğanı doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, karabiber, kırmızıbiber ve tuz ilave edin. Su kaynayınca, üzerine unu yavaş yavaş serpin.Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Sıcak şekilde servis yapın.
MALZEMELER 1 adet beyaz etli balık, 1,5 bardak domates suyu, 1 bardak su, 2 defne yaprağı, 2 diş sarımsak, 1 soğan, 3 çay kaşığı sıvı yağ, 1 kaşık un, 1 çay kaşığı karabiber, kırmızıbiber, 1 dilim limon, 1 kaşık soya sosu, tuz
Buharda Sebze Tüm sebzeleri hazırlayın. Yağı tencereye koyduktan sonra kapağını kapatmadan eritin ve bu yağda domatesler dışındaki tüm sebzeleri sote edin. Daha sonra domatesleri, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin. Kapağı kapatın ve basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 10 dakika pişirin. Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın. Tencerede su kalırsa, kapağı açık olarak tekrar ocağa alın ve suyu azaltmak için birkaç dakika yüksek ateşte kaynatmaya devam edin.
MALZEMELER 1 çorba kaşığı (15 ml) sıvı yağ veya zeytinyağı 1 orta boy soğan (doğranmış) 250 g konserve soyulmuş domates 1 patlıcan (çekirdekleri çıkarılmış ve doğranmış) 2 adet kabak (dilimlenmiş) 1 adet küçük yeşil sivri biber (çekirdekleri çıkarılmış)
|