Günün mönüsü
Armutlu Fıstıklı Kek Yumurtaları kırın, şekeri ekleyip mikserle çırpın. Şeker eriyip kabardıktan sonra margarini ekleyip karıştırın. Daha sonra sütü, unu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Daha sonra harcın içine çekilmiş şam fıstıkların yarısını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kek harcını margarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Üzerine cevizleri, üzerine kalan şam fıstıkları serpip kabuklarını soyduğunuz armutları batırın. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında keki pişirip, keki iyice soğutuktan sonra krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin.
MALZEMELER 3 adet yumurta, 1 su bardağı şeker, 200 gr margarin, 1 bardak süt, 1 armut, 1 su bardağı şam 1 su bardağı kuru üzüm, 3,5 su bardağı un, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın,
Kekik Soslu Tavuk Tereyağını tavada kızdırıp tavuk şişleri iyice kızartın.Sarımsağı ince ince kıyın.İçine kekik, karabiber ve tuzu ilave edin.Patatesleri dilimledikten sonra baharatlayıp yağda kızartın. Tavuklar kızarınca yanına patatesleri de ilave edip servis yapın.
MALZEMELER 2 adet kalça şiş, 3 adet patates, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz, karabiber, 1 çorba kaşığı tereyağ, 2 çorba kaşığı zeytinyağ
Mantı Çorbası Bir tencerede 4 su bardağı kaynar su ile mantıları haşlayın. Ayrı bir kapta un, yoğurt, yumurta, tuz ve karabiberi iyice çırpın. Tenceredeki mantının üzerine haşladığınız karışımı yavaş yavaş ekleyerek, 10 dakika pişirin. Nohutları ilave edin. Tereyağını kızdırıp, naneyi içine katıp, çorbanın üzerine döküp servis yapın.
MALZEMELER 1/2 kg. Kayseri mantısı, 750 gr. yoğurt, 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 çay kaşığı kuru nane, tuz, karabiber.
|