Türkiye'deki kaçak etin boyutları vahim bir hal aldı. Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, işlenen 1 milyon ton etin sadece 450 bin tonunun kayıtlı olduğunu söyledi.
***
'Kaçak etler paraşüt takıp mı ülkeye girdi?'
Türkiye Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, hayvan kaçakçılığının önemli boyutlara ulaştığını belirterek, "Ülkeye illegal yollardan giren hayvanlar nasıl bir gecede legal hale getirildi? Bu hayvanlar, paraşüt takarak mı giriyor Türkiye'ye?" diye sordu. Hayvan üreticiliği konusunda bir basın toplantısı yapan Yetkin, şöyle konuştu:
'KOMŞULARDAN GELİYOR'
"Önceden bizim hayvanlarımız komşu ülkelere girerdi. Şimdi Gürcistan'dan Suriye'ye kadar birçok ülkeden giriyor. Türkiye'de bugün 1 milyon ton et işleniyor ama yaklaşık üretim 450 bin ton. Yani, 500 bin ton kayıtdışı et yiyoruz." Yetkin, kaçak et yüzünden ülkenin 2.5-3 milyar YTL kaybı olduğunu kaydetti.