Kuru Üzümlü Çörek Fırını 225 derece ısıtın. Bir kasede un, şeker, kabartma tozu ve muskatı karıştırın. Soğuk margarini ekleyip yoğurarak yedirin. Üzümleri koyun. Süt, yumurta ve yumurta beyazını çırpıp unlu karışımın içine dökün. Hepsini birlikte yoğurun. Hamuru tezgaha aktarıp 10 dk. kadar daha yoğurun. 20 cm genişliğinde açıp keskin bir bıçakla 10 dilime bölün. Fırın tepsisine aktarıp üzerine fırça ile süt sürün. 12 dakika pişirip sıcak servis yapın. Çilekli krem peynir: Blenderin karıştırma haznesinin içine bir küçük kase çilek ve bir kutu krem peynir koyun. İkisi homojen bir karışım olana dek blenderle çekin. Eğer çilek mevsimi değilse çilek reçeli de kullanabilirsiniz.
MALZEMELER 2,5 su bardağı un 1/4 bardak şeker, 2 çay kaşığı kabartma tozu 1/4 çay kaşığı muskat, 2 kaşık margarin 1/3 bardak dolmalık üzüm ya da kuru üzüm 2/3 bardak süt 1 yumurta 1 yumurta beyazı Ayrıca üzeri için 1 kaşık süt 1 ölçü çilekli krem peynir
Fırında Pilavlı Kuzu Budu Kuzu budunu yıkayıp baharatladıktan sonra yağlanmış tepsiye koyun. Budu 170 derecelik fırında çevirerek pişirin. Yağı, nişastayı ve suyu karıştırarak sos haline getirin. Pirinçleri yıkadıktan sonra kavurup suyu ilave ederek pilavı pişmeye bırakın. Pilavın yanına kuzu budunu dilimleyin. Etlerin üzerine sostan dökerek servis yapın.
MALZEMELER 1 kuzu budu, 3 kaşık tereyağ, 1 kaşık buğday nişastası, 1 çay bardağı su, tuz ve karabiber. Pilav için: 2 bardak pirinç, 3 kaşık tereyağ, 1 kaşık zeytinyağ, 2 bardak sıcak su, 1 bardak sebze garnitürü, tuz.
Buhara Pilavı Pilav pişerken kuşüzümlerini ılık suda 10 dakika bekletin ve süzün. Şamfistıklarını kaynar suyun içine atıp 1 dakika suda bekletin. Süzüp soğuk sudan geçirerek kabuklarını soyun. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca şamfıstıklarını ilave edip 1 dakika kavurun. Havuçlan ekleyip 2 dakika beraber kavurmaya devam edin.
MALZEMELER Sade Pilav 1 kg. pirinçten Kuşuzümü 75 gr. Şamfıstığı 250gr. Margarin 30 gr. Havuç (kazınıp küçük küpler halinde doğranmış) 500 gr.