Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 16 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Mezgit Sarma
Balığı kaynar suda biraz haşlayın. Küçük parçalara ayırın. Soğanı sıvıyağda kavurun. Dolmalık fıstık ve üzümü ilave edin. Pirinci ekleyip hafifçe kavurun. Balığı ekleyip bir kaç dakika daha kavurun. Dereotu, nane, maydanoz, karabiber ve tuzu ilave edin. Yaprağı yumurtalığın içine yerleştirip, ortasını çukurlaştırın. Hazırladığınız balıklı harçtan 1 miktarı yaprağın ortasına koyun. Yaprağın kenarlarını harcın üzerine kapatarak bohça gibi sarın. Diğer sarmaları da aynı şekilde hazırlayın. Sarmaları yaprakların katlanan kısmı alta gelecek şekilde yayvan bir tencereye yerleştirin. 1/2 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte pişirin.
MALZEMELER
2 adet mezgit balığı filetosu 1 barda pirinç 2 soğan 1 tatlı kaşığı dolmalık fıstık 1 kaşık dolmalık üzüm 1 çay bardağı sıvı yağ 1 kaşık kıyılmış nan 1 kaşık maydanoz 1 kaşık dereotu Karabiber, tuz 150 gr. yaprak

Şam Tatlısı
Bütün malzemeler boza kıvamında pişirilip, yağlanmış tepsiye hamur yayılır. Tepsi fırına girmeden önce üzerine sütle çırpılmış yumurta sürülür. Fırında tamamen kızarmadan çıkartılıp dilimlenir. Sonra tekrar fırına sürülüp üzeri kızarana kadar 190 derecelik fırında 50-60 dakika pişirilir. Fırından çıkan tatlının üzerine, daha önceden hazırladığımız soğuk şurup dökülür, üzeri badem, hindistan cevizi veya fıstıkla süslenir.
MALZEMELER
1000 g irmik 1 litre süt 500 g şeker 250 g sıvı yağ 250 g çekilmiş Antep fıstığı, 150 g un 25 g Hindistan cevizi

Firik Pilavı
Eti üstü suyla örtülecek kadar suyla doldurup, köpüklenene kadar pişirip, tuz atın. Nohut, domates, biber salçası, karabiber ilave edin. Etler yumuşayınca süzün. Suyuna ayıklanmış bulgur ve firik atılır ve pişirilir. Üstüne yağ gezdirilip, nohutla karıştırılır. Etler nar gibi kızartılır. Pilâv servis tabağına alınır. Üstü kızartılmış etlerle kapatılır. Turp, tere, çoban ve salata ayran gibi şeylerle servis edilir.
MALZEMELER
1 kg. kemiksiz koyun eti, 1 kase pilavlık bulgur, 1 kase firik, 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık domates salçası, karabiber ve tuz, 1 bardak nohut, zeytinyağı, yeterince su.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
İşte Servet'in gerçek aşkı'Ben en güzel aşkı...
Kokunuz sizi anlatsınDoğa el verdi
Saç kaybı genetiktirLopez'i 2. kez geçti
Aşırıya kaçmak aşka zararHiperaktif tedavisi
Orta yaşın kanseriBirlikte proje yapmak...
Şahika rakiplerini ödülü...Doa videosu ile MTV'de...
Bu kez alkollü ünlülere çattı!Zerafetiyle büyüledi
Saçları para ediyorMinikler için özel sürpriz!..
Canlı renklerle ışıl ışıl...1 hediye ile 2 mutlu anne...
Bu üçlemeyi sakın kaçırmayınBu yaz kadınlar klasik...
Meyveleri kabuklu yiyinHastalıklara gülümseyin
Stres grip nedeniBu da müzik çalan sutyen
Çıplak kovboy klasiğiRio'yu Berlin'e getiren şovlar
Acil servisAşk günlüğü
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Tek Tek celselik adalet
15 yıl süren duruşmalara alışık olan Türkiye'de alışılmadık bir...
Boğaz'da tarihi gece
Bomba düşmüş gibi
Sıla bebek yoğun bakımda
Sizin kanınız kaç yaşında!
Sorumlusu kim?
Doğa Koleji yıkılacak
SPOR
İkinci İkinci bomba Sheva
İngiltere'nin en ciddi gazetelerinden Mirror, Sarı-Lacivertli...
Arda için 16 milyon $
Laudrup tam bize göre
Fener'e gelirim
F.Bahçe'ye golü Hasan Şaş attı
Hakan büyük golcü
Bobo'nun satış süreci başladı
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 21°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 22°C 9°C 
İZMİR Az Bulutlu 26°C 14°C 
ANTALYA Çok Bulutlu 23°C 17°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 25°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.418,740 D:% -0,24
DOLAR S: 1,243 D:% -0,80
EURO S: 1,925 D:% -0,54
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
   
Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Turkuvaz Medya Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi