Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Mayıs 2008  

Süper Lig panoraması



Gol Krallığı
17 GOL:
Semih (Fenerbahçe) 15 GOL: Holosko (Beşiktaş) 14 GOL: Alex (F.Bahçe), De Nigris (Ankaraspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Umut (Trabzonspor) 11 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan, Hakan Şükür, Nonda (Galatasaray), Kezman, Deivid (Fenerbahçe) 10 GOL: Necati Ateş (Büyükşehir), M.Ali (Sivasspor), Bobo, Nobre (Beşiktaş), Yusuf (Denizlispor), Burak (V.Manisa), Murat Hacıoğlu (Konyaspor) 9 GOL: Mehmet Topuz (Kayserispor)

SÜPER LİG'DE 34. HAFTA SONUÇLARI
Gaziantep-Büyükşehir: 1-0, Denizli-Ç.Rize: 5-1, Trabzon-F.Bahçe: 2-0, Beşiktaş-V.Manisaspor: 5-1, Kayseri-Ankaragücü: 0-2, Ankaraspor-Bursaspor: 1-1, G.Saray-OFTAŞ: 2-0, G.Birliği-Sivasspor: 0-2, Kasımpaşa-Konyaspor: 2-1.

Haftanın takımı
Trabzonspor

Trabzonspor, bu sezon 3 Büyükler karşısındaki şanssızlığına F.Bahçe'yi devirerek son verdi. Bordo-Mavili takım rakibi önünde üstün bir futbol ortaya koyarken sezonu galibiyetle kapamanın mutluluğunu yaşadı.

Haftanın hakemi
Deniz Çoban

Konya bölgesi hakemi Deniz Çoban, Gaziantepspor- Büyükşehir maçında başarılı bir yönetim gösterdi. Pozisyonları yakından takip ederken yardımcılarıyla çok iyi uyum sağladı.

Haftanın karması
Onur (Trabzon) Fatih (Kasımpaşa) Servet (G.Saray) Engin (Denizli) İbrahim Kaş (Beşiktaş) Musa (Sivas) Yattara (Trabzon) Lamas (A.Gücü) Sabri (G.Saray) Arda (G.Saray) H.Şükür (G.Saray)

Haftanın futbolcusu
Arda Turan (G.Saray)

Arda artık bu köşenin gediklisi oldu. OFTAŞ önünde de sahanın yıldızıydı. Hakan Şükür'e bir asist yaptı. Hakan Balta'nın golünde de onun payı vardı. Krampon izlerini sahanın her yerine bıraktı.

Haftanın golü

G.Saray'ın genç futbolcusu Hakan Balta'nın ceza sahası dışından topa voleyle vurarak attığı gol haftanın en güzel golüydü. Hakan'ın yaptığı vuruş gerçekten alkışlanacak cinstendi.

Haftanın kare ası
Arda Turan (G.Saray) Yattara (Trabzonspor) İbrahim Kaş (Beşiktaş) Musa (Sivasspor)

Haftanın teknik adamı
Cevat Güler

Galatasaray gibi bir takımı son haftalarda teslim alan Cevat Güler, OFTAŞ önünde alınan galibiyette iyi bir kenar yönetimi gösterdi. Geç keşfedilen Cevat Güler haftanın hocası olurken herkesin takdirini topladı.

Haftanın olayı
Ve Galatasaray şampiyon

Ligin 34. ve son haftasında G.Saray, OFTAŞ'ı 2-0 yenerek 17. kez şampiyon oldu. Trabzon'a yenilen F.Bahçe ligi 2. sırada bitirirken üçlü averajda Sivas'ı geçen Beşiktaş, Kayserispor'la birlikte UEFA Kupası'na gidecek.

Kart görenler
SARI KARTLAR:

Selahattin (Denizlispor), Barbosa, Zafer, Cumhur (Ç.Rizespor), Engin (Ankaragücü) Durmuş (Kayserispor), Bekir, Murat Ceylan, Erdal Güneş, İsmail Köybaşı, Zurita (Gaziantepspor), Aydın (Büyükşehir), Emo (Bursaspor, Celaleddin, Sezer, Burak (Vestel Manisaspor), Tello (Beşiktaş), Tozo (Gençlerbirliği OFTAŞ Spor), Barış (Galatasaray), Addo (Gençlerbirliği), Mehmet Yıldız (Sivasspor), Selçuk, Uğur (Fenerbahçe), Mustafa Keçeli, Musa, Umut (Trabzonspor), Sedat (Konyaspor)

Kader anı
Gaziantepspor-Büyükşehir maçının 90. dakikasında ilginç bir pozisyon yaşandı. İbrahim Akın Gaziantepspor ceza alanında oluşan karambolde topu uygun durumdaki Efe'ye aktardı. Efe bomboş kaleye topu gönderemeyerek takımını mutlak bir golden etti. Ankaraspor-Bursaspor maçının 83. dakikasında Bilal'in kullandığı serbest atışta ceza alanına gelen topu Ediz kafa vuruşuyla kaleye gönderdi. Kaleci Yavuz'dan dönen topu Bursaspor defansı son anda kornere atmayı başardı.

Ceza tahtası
FENERBAHÇE
Fenerbahçe'yi takım olarak ceza tahtasına koyduk. Trabzonspor karşısında teslim bayrağını çeken Sarı-Lacivertli takım rakibi önünde hiçbir varlık gösteremedi. Oynanan kötü futbolda Zico'nun da payı olduğu asla unutulmamalı.

TOLUNAY KAFKAS
Hafta içinde kupayı kazanan bir takımın hocası sahaya yedek ağırlıklı bir kadro çıkarsa da ekibine bu kadar kötü futbol oynatmamalıydı. Kayserispor karşısında şans verdiği genç oyuncuları oyun içinde hiç de iyi yönlendiremedi.

PAF Ligi maç sonuçları

Gaziantep-Büyükşehir: 2-2
Denizlispor-Ç.Rize: ........2-2
Kayseri-A.Gücü: ............0-1
Ankaraspor-Bursaspor: 4-0
G.Saray-OFTAŞ:..............6-3
Kasımpaşa-Konya: ........2-4
Trabzon-F.Bahçe: ..........2-0
Beşiktaş-V.Manisa: ........1-0
G.Birliği-Sivasspor: ........4-1

ŞAMPİYON SİVAS LİGİ YENİLGİYLE BİTİRDİ
PAF Ligi'nde geçen hafta şampiyonluğunu ilan eden Sivasspor PAF takımı Başkent deplasmanında Gençlerbirliği'ne 4-1 mağlup olarak sezonu yenilgiyle tamamladı. Haftanın en gollü karşılaşması ise Galatasaray ile OFTAŞ arasında oynandı. Sarı-Kırmızılı takım Ankara temsilcisini 6-3'lük skorla geçmeyi bildi. Trabzonspor PAF, F.Bahçe'yi 2-0 yenerken bu sezonun hayal kırıklığı yaratan ekibi Beşiktaş, V.Manisa'yı 1-0'la geçti.

Yazarlar ne dedi?
GALATASARAY
Turgay ŞEREN (Akşam):
G.Saray için OFTAŞ maçı bir gösteri maçıydı. Bütün takım her şeyini ortaya koydu. Orta sahada görev yapan Mehmet Topal, Ayhan hele hele Barış sahada ayak basmadık yer bırakmadılar. OFTAŞ ise sahaya çıkarak dişe diş bir mücadele örneği sergiledi. Tüm Galatasaraylılar şampiyonluğunuz kutlu olsun. Galatasaraylı futbolcular bu sevgi ve saygıyla bundan sonra daha nice şampiyonluklar yaşayacaklar.
Mustafa DENİZLİ (Milliyet): G.Saray'da sezonun özetini yaparsak Servet ve Mehmet Topal ön plana çıkıyor. Onlara Arda yaklaşıyor. Ondan sonrakiler sanki eşit. Bu üçlünün dışındakiler görevlerini yapmadılar mı? Hepsi yaptı. Takımda kalitesini ve büyüküğünü ortaya koyamayan çok daha fazla isim var. Neticede kazanılmış bir şampiyonluk, ortaya konulmuş yürekler ve akıtılmış terler var. Onlar bütün zorluklara rağmen her puanı alınlarının teriyle kazanmayı bildiler.

FENERBAHÇE
Can BARTU (Hürriyet):
Şampiyonluk ümidin az da olsa son ana kadar çabalayacaksın. F.Bahçeli futbolcular G.Saray'ın OFTAŞ'ı yeneceğini daha maça çıkmadan kabullenmişler. Bu kadar aciz kalınmaz. Presi yapan Trabzonspor, pozisyona giren Trabzonspor, golleri kaçıran Trabzonspor. Büyük bir hırsla oynadılar. Kötü giden bir sezonu affettirmek çabasındaydılar. F.Bahçe'ye karşı daha da motive oldular. F.Bahçe'ye kupasız sezonu kapatmak doğrusu hiç yakışmadı.
Ziya ŞENGÜL (Star): Sen F.Bahçe olarak avucundaki şansını hovardaca kaybet, sonra da mutlu beklentilerin sana dönsün diye bekleyedur. Olur mu hiç, olabilir mi? Olmadı işte. Olamazdı da! Çünkü atı alan Ali Sami Yen'den Üsküdar'a çoktan geçmişti. Ayrıca Fenerbahçe kalesinde Serdar olmasaydı bu maçın skoru böyle bitmez yarım düzine kalelerinde gol görürlerdi. Fenerbahçe çok topla oynuyor gözüküyor. Ancak kazanmış olduğu topların yarısından fazlasını rakibine kaptırıp çok pas hatası yapıyor.

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Beşiktaş bu kadrosunu yeni sezonda süslemek mecburiyetinde. Vestel Manisaspor karşılaşması yalan rüzgarı. Kimse aldanmasın. 10 dakikada 4 gol 40 sene geçse bir daha olmaz. Olmaza tutunup bu kadro iyi denirse yandı gülüm keten helva. Beşiktaş'ın bu sezon şampiyonluk ayağına geldi. En avantajlı yerde Beşiktaş oturuyordu. Bu büyük avantajı kaçırdılar. Kaçan şampiyonlukta 2 maç köşebaşı maçıydı. Hem Belediye, hem OFTAŞ kayıpları futbolcuların antrenörüne yardım etmediği maçlardı. Seyircinin maç öncesi koyduğu tavır çok önemliydi. Kalmasını istedikleri futbolcuları tribünlere çağırdılar. Gidenlerin listesini kendilerince çoktan yapmışlar.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Aslan şaha kalktı!İnanmış ruhlar ordusu
Vur patlasın çal oynasın eğlenceArda'ya Tottenham kancası
Golcü bu ay geliyorSüpersin Kocaeli Süpersin...
Bu Massal bitmezMilli Takım'ın tatil...
Zapotocny atağıTrabzon'da 3 yıldız...
Sakarya yıkıldıDiyarbakır farklı bitirdi
Es-Es'i yenen Bolu...Play-off maçları 16-18 Mayıs'ta
Adana Demir bir adım önde: 1-0Telekom, Aslan'ı eledi
Ayvaz Gelini fit durumdaİddaa sonuçları
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Jet Jet sosyeteye 250 bin euro...
Faruk Yalçın, kızı Süreyya ile Emre'nin Q Jazz Bar'daki nişanı için...
Pudranın mucizevi gücü
İçten gelen güzellik
Kendinizle barışın
Stresin kaynağı insanın...
Ünlü anneler ve stilleri
Gebe kadınlar cinsel...
EKONOMİ
Tüketici Tüketici kredileri 261 bin kişiyi tüketti
Tüketici kredisi borcunu ödeyemeyenlerin sayısı 2006'ya göre geçen...
Ancak 15 kişi alabilecek!
5 ödüllü Kia cee'd piyasada
Okul bahçesinde trafik eğitimi
Kuru-pilavın yolu ayrıldı
'Ankara'da oturarak sorunlar...
Süpermarketleri sevdik
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Az Bulutlu 21°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 12°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 26°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.034,700 D:% -0,65
DOLAR S: 1,266 D:% 0,04
EURO S: 1,953 D:% 0,13
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi