Günün mönüsü
Linzer Tart hamunı için tüm malzemeler karıştırılarak elde yoğrulur. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirilir. Kenarlarındaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için ayrılır. Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır. Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir. Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştirilmiş kalıba boşaltılır.
MALZEMELER 350 gr. un, 250 gr. margarin, 6 yumurta sarısı (pişmiş) 80 gr. pudra şekeri 50 gr. toz badem, 1/2 çay kaşığı tarçın , 1/4 paket vanilya, Marmelat için 250 gr. elma, (küp şeklinde kesilmiş) 250 gr. çilek veya frambuaz püresi, 175 gr. toz şeker, su, 1/4 adet limon suyu
*** Beyran Kemikli eti düdüklü tencere de iyice yumuşayana kadar pişirin. İsteğinize göre tuzunu ve karabiberini koyun. İstediğiniz ölçüye göre pilav yapın. Tabağa önce pilavdan bir kaşık koyup yayın. Üzerine düdüklü tencereden çıkardığınız sıcak eti ve suyunu koyun. Üzerine arzunuza göre ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kırmızı biber ekleyin.
MALZEMELER 1 kg. kemikli gerdan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 10 diş sarımsak, limon
*** Paşa Pidesi Sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın. Doğradığınız domatesleri, sivribiberleri, maydanozları ve soğanı karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin. Bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir yumurta kırıp kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verin.
MALZEMELER 1,5 su bardağı un, 1/2 bardak ılık su, 1 çay kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı tuz İçi için; 4 kaşık kıyma, 1 soğan, 1 domates, 1 sivribiber, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta 1/2 çay bardağı kaşar peynir, 4 kaşık tereyağı, 1 kaşık salça, kırmızıbiber
|