Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Linzer
Tart hamunı için tüm malzemeler karıştırılarak elde yoğrulur. 30 dakika kadar buzdolabında bekletilir. Dinlendirilen hamur merdane ile 1/2 cm kalınlığında açılıp tart kalıbına yerleştirilir. Kenarlarındaki fazlalıklar bıçak ile kesilerek üst dekor için ayrılır. Artan tart hamuru ile ince uzun fitil şeklinde parçalar yapılır. Bu parçalar ile tartın üzerine dekor yapılır. Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Marmelat için küp şeklinde kesilmiş elmalar, toz şeker, limon suyu, çilek veya frambuaz püresi kaynatılarak marmelat kıvamına getirilir. Soğutulduktan sonra tart hamuru yerleştirilmiş kalıba boşaltılır.

MALZEMELER
350 gr. un, 250 gr. margarin, 6 yumurta sarısı (pişmiş) 80 gr. pudra şekeri 50 gr. toz badem, 1/2 çay kaşığı tarçın , 1/4 paket vanilya, Marmelat için 250 gr. elma, (küp şeklinde kesilmiş) 250 gr. çilek veya frambuaz püresi, 175 gr. toz şeker, su, 1/4 adet limon suyu

***
Beyran
Kemikli eti düdüklü tencere de iyice yumuşayana kadar pişirin. İsteğinize göre tuzunu ve karabiberini koyun. İstediğiniz ölçüye göre pilav yapın. Tabağa önce pilavdan bir kaşık koyup yayın. Üzerine düdüklü tencereden çıkardığınız sıcak eti ve suyunu koyun. Üzerine arzunuza göre ezilmiş sarımsak, limon suyu ve kırmızı biber ekleyin.

MALZEMELER
1 kg. kemikli gerdan, kırmızı biber, tuz, karabiber, 10 diş sarımsak, limon

***
Paşa Pidesi
Sert bir hamur hazırlayın. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirip enlemesine oval şekilde açın. Doğradığınız domatesleri, sivribiberleri, maydanozları ve soğanı karıştırın. Kıymayı, tereyağını, salçayı ve baharatları da ekleyin. Bu içi hamurun üzerine yayın. Pideyi 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın. Pişmesine yakın fırından çıkartıp üzerine bir yumurta kırıp kaşar peynirini serpin ve yeniden fırına verin.

MALZEMELER
1,5 su bardağı un, 1/2 bardak ılık su, 1 çay kaşığı kuru maya, 1 çay kaşığı tuz İçi için; 4 kaşık kıyma, 1 soğan, 1 domates, 1 sivribiber, 1 tutam maydanoz, 1 yumurta 1/2 çay bardağı kaşar peynir, 4 kaşık tereyağı, 1 kaşık salça, kırmızıbiber




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Jet sosyeteye 250 bin euro...Pudranın mucizevi gücü
İçten gelen güzellikKendinizle barışın
Stresin kaynağı insanın...Ünlü anneler ve stilleri
Gebe kadınlar cinsel...Boşanmanın ilk adımı: Alışmak
Hijyen 'sistit' düşmanıTasarım harikaları
Doktor yerine anne ilacıAsitli içecek dişe zararlı
Menopoza soya fasulyesiAcil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Anında Anında imha
Hakkari Şemdinli'deki Aktütün Jandarma Karakolu'na düzenlenen...
6 yiğide veda
Hayata hoşgeldin Zülal
Lahmacun cinayeti
'Tarih'i yerle bir ettiler
Hayatı karardı
Çeteye polis çalımı!
SPOR
Aslan Aslan şaha kalktı!
Takımın başına dünyaca ünlü bir teknik adam getirmek için...
İnanmış ruhlar ordusu
Vur patlasın çal oynasın...
Arda'ya Tottenham kancası
Golcü bu ay geliyor
Süpersin Kocaeli Süpersin...
Bu Massal bitmez
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Az Bulutlu 21°C 8°C 
İZMİR Az Bulutlu 25°C 12°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 26°C 15°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.034,700 D:% -0,65
DOLAR S: 1,266 D:% 0,04
EURO S: 1,953 D:% 0,13
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi