Günün mönüsü
Şair Buklesi Yağlı kağıt veya alümünyum folyodan içi dolu küçük külahlar hazırlayın. Hamuru 3-4 mm kalınlığında açarak iyice uzatın. Hazırladığınız hamuru 1,5 cm eninde uzun şeritler halinde kesip külahların üzerine, döndürerek sarın. Fırın tepsisine sıralayın ve üzerine sulandırılmış yumurta sarısını sürün. Önceden ısıttığınız kızgın fırında pişirin. Daha sonra külahları hamurların ortasından çekerek çıkartıp biraz daha pişirin. Pişen hamurlar soğuduktan sonra içlerini krem şantiyle doldurun. Üstlerine vanilya katılmış pudra şekeri eleyin. MALZEMELER 2 tepeleme su bardağı un, yarım yemek kaşığı sirke, 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı, yarım çay kaşığı tuz, yarım bardak su, 200 gr. margarin, 1/2 bardak un, 1 yumurta sarısı ( hamurun üstü için) Süslemek için; 1 bardak krem şanti, 1 çay bardağı pudra şekeri, yarım paket vanilya
Bakan Makarnası Makarnaları tuzlu kaynar suda 8-9 dakkika haşlayın. Biberleri şerit şerit, sucukları dilim dilim kesin. Dereotu ve maydanozu ince kıyın. Mayonezi yoğurt ve hardal ile iyice karıştırın. Makarnayı süzüp, hazırladığınız malzemelerle iyice karıştırın ve servis yapın. MALZEMELER 1 paket ince uzun makarna, 1 adet yeşil dolmalık biber, 1 adet kırmızı biber, 150 gr. sucuk, 2 çorba kaşığı mısır, yarım demet maydanoz, yarım demet dereotu, 3 yemek kaşığı mayonez, 4 yemek kaşık yoğurt, 1 yemek kaşığı hardal, karabiber, tuz
Kağıt Kebabı Soğanı kavurun. Eti katın, kavurmaya devam edin. Ağzını kapatıp kısık ateşte 1 saat pişirin. Patates ve havucu küp şeklinde, domatesi ise irice doğrayın. Etin pişme süresinin sonunda havuç ve bezelyeyi katın. Son olarak domates ve patatesleri ekleyin. Yağlı kağıdı 20 cm. genişliğinde 8 parçaya kesin. Her birinin ortasına hazırladığınız malzemeyi koyun. Uzun kenarları ortada birleştirip 2 kez katlayın. Her paketin üzerine 1 yemek kaşığı su gezdirin. 200 derece fırında 20 dakika pişirin. MALZEMELER 1 yemek kaşığı margarin 1 adet soğan, 500 gram kuzu eti, 1 adet büyük boy patates, 2 adet havuç, 100 gram bezelye, tuz, karabiber, yağlı kağıt
|