Çiğ Börek Bir kapta, un, tuz su ilave edilip, kulak memesi kıvamında habur elde ediniz. Rendelenmiş soğan, kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılıp, harç hazırlanır. Hamurları ceviz büyüklüğünde parçalayıp, açın. Hazırlanan harçı hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir takaba halinde sürün. Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir. Hazırlanan çibörekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır.
Malzemeler 4 su bardağı un Bir tatlı kaşığı (silme) tuz Su (hamuru için aldığı kadar) 250 kg kıyma 1 adet soğan 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığından biraz az karabiber Yarım çay bardak su
* * * Gazozlu Kek Bir kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine un serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ve şekeri koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazozu koyup bir kapta yavaşça karıştırın. Kalıba boşaltıp 35-40 dakika pişirin.
Malzemeler 1 şişe meyvalı gazoz 5 Adet yumurta 2 bardak şeker 3 bardak un Yarım paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi
* * * Maydanoz Salatası Köftelik bulgur tepsiye alınarak üstüne bir parmak geçecek kadar sıcak su dökülür ve 15 dakika bekletilir. Pilav gibi olan bulgur maydanozla süslenir. Küp küp doğranmış domatesler, kıyılmış biber ile birlikte bulgurla harmanlanır. Karışım tabağa alınır ve üzerine ayrı bir kapta çırpılarak hazırlanan yağ, limon, sirke ve tuz karışımı ödülüp, servis yapılır.
Malzemeler 2 çay bardağı köftelik bulgur, 2 demet maydanoz, 2 adet salatalık, 2 adet domates, 2 sivri yeşil biber, 1 adet limonun suyu, 2 kaşık sirke, 1 kaşık zeytinyağı, Tuz.