Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 07 Mayıs 2008  

Günün mönüsü



Ciğerli Pilav
Princi ve üzümleri 20'şer dakika suda bekletin. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı çam fıtığını pembeleştirip, üzerine soğan ve çiğerleri ekleyip kavurun. Kaynamış olan tavuk suyuna, biber, yenibahar ve ve kuş üzümünü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün. Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun. İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edip, bir taşım kaynatıp, 15-20 dakika fırınlayın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.

Malzemeler
2,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı çam fıstığı 200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri 1 çay bardağı kuşüzümü 3 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı tavuk suyu 2 adet soğan Yarım demet dereotu Tuz Karabiber

* * *
Doleme
Islattığınız pirinci robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Kabakları küp küp doğrayın. Tere yağını salça ile kızartıp, tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin.

Malzemeler
1 kg kabak, 4 kaşık tereyağı, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, nane, kekik, kırmızı pulbiber, 1 tutam tozşeker, tuz, Köfte malzemesi: 500 gr kıyma, 1 su bardağı pirinç, Tuz, nane, kekik, karabiber

* * *
Elma Şekeri
Elmaların saplarını kıvırarak koparıp yerlerine çöp şiş veya varsa renkli çubuk batırın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Toz şekeri 1 su bardağı su ile orta ateşte eritin. Erimiş şekeri koyulaşana kadar 10-15 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve şeker kaynarken oluşan kabarcıkların yok olmasını bekleyin. Elmaları teker teker kaynamış şekere batırın ve şekerin fazlasını tencerenin kenarına sıyırın. Elmaları yağlı kağıdın üzerine dizip tepsiyle buzdolabına koyun, 10 dakika sonra elma şekerleri hazır.

Malzemeler
4 adet kırmızı elma 2 su bardağı toz şeker




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yasak aşk peşinde!En güzel destek
Hayatıma dokunan şarkıYıllara meydan okuyun
Daha sıkı kalçalar...Diyet ve egzersiz önemli
Çocuklarda 'depresyon'Hormon tedavisi kurtarır
Mastürbasyon kadına da...Türkiye'de ilk defa 'ayurveda'
Kuklalar, çocukların sesi...İngilizce öğrenmenin...
Sertifikalı masözlük ve...Aşk mesajları
Takvimin bugünüÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Acil servis
GÜNCEL
En En küçük mahkumlar!
39 çocuk, anneleriyle aynı kaderi paylaşıyor Bakırköy Cezaevi'nde. En...
Numunelik skandal
29 yıl sonra bıçak
Duvar delen soygun
Baharın neşesi
Emekli albaydan şaka rötarı!
Ölümü de yük oldu!
SPOR
Polat Polat Kezman'ı istiyor
G.Saray'ın Başkanı, yeni hoca belli olduktan sonra Kezman konusunda...
Para için Zico ile yola devam
Sheva Fener'e doğru
Laudrup'a hücum
Beşiktaş'ı ben yaktım
Gidecekler belli oldu
Anadolu kapışıyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 17°C 5°C 
İZMİR Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 12°C 
ANTALYA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 21°C 15°C 
ADANA Gökgürültülü Sağanak Yağışlı 25°C 11°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.896,170 D:% -1,29
DOLAR S: 1,261 D:% -0,12
EURO S: 1,964 D:% 0,62
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi