Ciğerli Pilav Princi ve üzümleri 20'şer dakika suda bekletin. Bir tencerede bir çorba kaşığı tereyağı çam fıtığını pembeleştirip, üzerine soğan ve çiğerleri ekleyip kavurun. Kaynamış olan tavuk suyuna, biber, yenibahar ve ve kuş üzümünü ilave edin. Pirinçleri yıkayıp iyice süzdürün. Bir tencereye iki çorba kaşığı tereyağını koyun üzerine pirinci ilave edin ve yedi-sekiz dakika kavurun. İçine önceden hazırlamış olduğunuz kuş üzümlü harcı ilave edip, bir taşım kaynatıp, 15-20 dakika fırınlayın. Pilav demini aldıktan sonra içine dereotu ilave edilip karıştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Malzemeler 2,5 su bardağı pirinç 1 çay bardağı çam fıstığı 200 gr Keskinoğlu tavuk ciğeri 1 çay bardağı kuşüzümü 3 çorba kaşığı tereyağı 4 su bardağı tavuk suyu 2 adet soğan Yarım demet dereotu Tuz Karabiber
* * * Doleme Islattığınız pirinci robottan geçirin. Kıyma, tuz ve baharat ekleyip yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp elinizi ıslatarak yuvarlayın. Kabakları küp küp doğrayın. Tere yağını salça ile kızartıp, tuz ve baharat ilave edin. 1 sıra kabak, 1 sıra köfte olacak şekilde malzemeyi yerleştirin. Bir tutam şeker ve tuz serpin. Bir miktar kaynamış su ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin.
Malzemeler 1 kg kabak, 4 kaşık tereyağı, 1 kaşık domates salçası, 1 kaşık biber salçası, nane, kekik, kırmızı pulbiber, 1 tutam tozşeker, tuz, Köfte malzemesi: 500 gr kıyma, 1 su bardağı pirinç, Tuz, nane, kekik, karabiber
* * * Elma Şekeri Elmaların saplarını kıvırarak koparıp yerlerine çöp şiş veya varsa renkli çubuk batırın. Bir tepsiyi yağlı kağıt ile kaplayın. Toz şekeri 1 su bardağı su ile orta ateşte eritin. Erimiş şekeri koyulaşana kadar 10-15 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten alın ve şeker kaynarken oluşan kabarcıkların yok olmasını bekleyin. Elmaları teker teker kaynamış şekere batırın ve şekerin fazlasını tencerenin kenarına sıyırın. Elmaları yağlı kağıdın üzerine dizip tepsiyle buzdolabına koyun, 10 dakika sonra elma şekerleri hazır.
Malzemeler 4 adet kırmızı elma 2 su bardağı toz şeker