Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 06 Mayıs 2008  

Süper lig panoraması



YAZARLAR NE DEDİ?
GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Song'un yedirdiği ilk goldeki laubali hareketini amatör bir futbolcu bile yapmaz. Haftalardır kazanan takım bozulunca G.Saray'ın ayarı da bozuldu. Barış- Ayhan ikilisi hücum ağırlıklı oynayınca Topal orta sahada tek kaldığı için aksadı. Sivas'ın golleri Galatasaray defansının ve Aykut'un hediyesiydi. Galatasaray'ı zafere Arda, Ayhan, Barış, Sabri ve Servet Çetin taşıdı. Song tercihindeki hatasına rağmen Cevat Güler ve ekibini kutluyorum.
Hakan ÜNSAL (Star): Maçtan önce başlayan rüzgar ve orta sahadaki baskı iki takımın da pas yapmasını engelledi. G.Saray tek forvet oynaması sebebiyle Sivas yarı alanında çoğalamadı. Sivas'ın 1-0'dan sonra defansa çekilmesiyle G.Saray baskısını iyice artırdı ve golü de buldu. Bu kadar erken defansa çekilen bir takımın hata yapmaması mümkün değil. G.Saray defansı yedi, Arda ve Ayhan attı. 2 futbolcu attıkları goller ve oynadıkları futbolla maçın kazanılmasını sağladı.

FENERBAHÇE
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
Fenerbahçe takımı oyuna öyle bir başladı ki taraftarı kadar aklı Sivas'ta değildi. Belli ki fazla inanmamışlardı. 2. yarı yine tribünlerden gelen Sivas haberleri heyecanı artırdı. Fenerbahçe kendine yarayan skoru buldu ama oyunun sonunda Galatasaray öne geçince hem tribünlerin, hem de takımın hızı kesiliverdi. Bu yıl taraftar görevini yaptı. Fenerbahçe ise sadece Şampiyonlar Ligi'nde üzerine düşen görevi yerine getirebildi. Aynı şeyi lig için söylemek ne yazık ki mümkün değildi.
Can BARTU (Hürriyet): Fenerbahçe, G.Birliği maçına çıkıyor takımın kazanma isteği yok. Bu kadar yavaş bu kadar ruhsuz bir futbol oynanır mı? Doğru dürüst orta sahan yok. Bir tek Aurelio var, sağa sola koşacak. O da eskisi gibi değil. Avrupa'da oynayan Fener nerede, buradaki Fener nerede? G.Birliği Fenerbahçe'den daha iyi oynadı. Burada çift santrfor olsa farklı olacak. Sen Semih'i kenarda bırakıyorsun. Semih 1 gol attı 1 de Deivid'e attırdı. İşte sana maçı kazandırdı. Söylenecek artık fazla birşey yok.

BEŞİKTAŞ
Vedat OKYAR (Vatan):
Eğer Holosko cezalı olmayıp, A.Gücü maçında oynasaydı skor çok büyük olurdu. Çünkü bu maç tam onun maçıydı. O kadar geniş alan bıraktılar ki Holosko olsa bu maçta gol kralı bile olabilirdi. Ben Aydın'ı çok beğendim. Hele 2. yarı çok iyi oynadı. Bu çocukta hayat var. Beşiktaş savunmasını gol yemediler diye methedeyim istiyorum ama rakibin içi geçmiş. Tabii ki hata yapmaz göründüler. Sakın bu maça aldanıp da Beşiktaş'ta savunmaya takviyeye gerek yok demezler. Bu maç yalan maçı. Bu maça bakıp seneye oluşturulacak kadro yapılırsa Beşiktaşlılar yine yandı.

GOL KRALLIĞI

17 GOL: Semih (Fenerbahçe)
14 GOL: Alex (F.Bahçe), Holosko (Beşiktaş), De Nigris (Ankaraspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)
13 GOL: Umut (Galatasaray)
11 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan, Nonda (Galatasaray), Kezman, Deivid (Fenerbahçe)
10 GOL: Necati Ateş (Büyükşehir), M.Ali (Sivasspor), Bobo (Beşiktaş), Yusuf (Denizlispor), Hakan Şükür (G.Saray), Burak (Vestel Manisa)

HAFTANIN TAKIMI
Galatasaray

Geçen hafta Fenerbahçe'yi deviren Galatasaray, Sivas'ta fırtına gibi eserek şampiyonluğa çok yaklaştı. Sarı- Kırmızılı ekip yenik duruma düşmesine rağmen hırsı ve mücadelesiyle zorlu deplasmanı kolaylıkla geçti.

HAFTANIN HAKEMİ
Selçuk Dereli

Konyaspor-Gaziantepspor maçı tansiyonu yüksek olmayan bir karşılaşmaydı. Selçuk Dereli bu maçta futbolculardan daha çok koştu. Pozisyonları yakından takip ederek alkış aldı.

HAFTANIN KARMASI
Sinouh (Kasımpaşa)
Bekir (G.Antep)
Emre (Ankara)
Tello (Beşiktaş)
Kemal (Kayseri)
Ayhan (G.Saray)
Arda (G.Saray)
Hasan (Denizli)
Sabri (G.Saray)
Umut (Trabzon)
Semih (F.Bahçe)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Arda (G.Saray)
Büyük futbolcu, kritik maçlarda ortaya çıkandır. Galatasaray'ın genç futbolcusu Arda Turan, Sivas'ta mükemmeldi. Attığı 3 golün yanı sıra takımını sırtladı ve kazanılan zaferde başrol oynadı.

HAFTANIN GOLÜ

G.Saray'ın tecrübeli yıldızı Ayhan 25 metreden muhteşem bir vuruşla topu köşeden filelere göndererek haftanın en güzel golünü attı. Ayhan'ın bu golü şapka çıkarılacak cinstendi.

HAFTANIN KARE ASI
Arda Turan (G.Saray)
Semih (F.Bahçe)
Umut (Trabzonspor)
Tello (Beşiktaş)

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Mustafa, Zafer (Ç.Rizespor), M.Yılmaz (Ankaraspor), Tayfun, Çağdaş (Trabzonspor), Mert (Büyükşehir), Hasan, Çağlar, Yusuf (Denizli), İlhan, Tozo, Boadou (OFTAŞ), Aykut, Hakan Balta, M.Güven (G.Saray), Devran (Sivasspor), Tayfun Yanar, Hasan, Pablo (Kayseri), Jason (Bursa), Gökhan (Beşiktaş), Elyasa, İbrahim, İlkem, Jaba (Ankaragücü), Engin (G.Birliği), Oğuz, Burak (V.Manisa), Sinouh (Kasımpaşa)
SARI KART CEZALILARI: İlhan (OFTAŞ), Yusuf (Denizlispor), Mustafa (Ç.Rizespor), M.Yılmaz (Ankaraspor), Tayfun (Trabzonspor), Engin (G.Birliği), Jaba, Elyasa (Ankaragücü), Pablo (Kayseri), Gökhan Zan (Beşiktaş), Sinouh (Kasımpaşa)
KIRMIZI KART: Yok

KADER ANI

Fenerbahçe- G.Birliği maçının 88. dakikasında Kerem'in ceza alanı dışından yaptığı vuruşta ceza alanı içinde topa dokunan Isaac'ın vuruşu direğin hemen yanından auta gitti. Eğer o top gol olsa G.Saray belki de şampiyonluğunu bir hafta önceden ilan edecekti. Konyaspor- Gaziantepspor karşılaşmasında evsahibi ekip 1-0 öndeyken 90. dakikada Bülent Bölükbaşı'nın soldan ortasında kale önünde topla buluşan Özgür'ün vuruşunda Gaziantep beraberliği sağladı. Bu da bir kader anıydı.

CEZA TAHTASI

BÜLENT UYGUN Sivasspor Teknik Direktörü daha önceki F.Bahçe ve Beşiktaş maçından ders almamış olacak ki takımını G.Saray önünde yanlış taktikle oynattı. 1-0'dan sonra futbolcularını geriye çekmesi Uygun'un yaptığı hataların birincisiydi.
KEZMAN Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Kezman artık bardağı taşırdı. Çok önemli takımlarda forma giymiş bir golcünün bu kadar kötü oynamaya hakkı olmamalı. Zico ona nasıl 68 dakika tahammül etti bunu da çok iyi sorgulamak gerekir.

SÜPER LİG'DE 33. HAFTA SONUÇLARI
Ç.Rize-Ankara: 0-1, Büyükşehir-Trabzon: 1-2, OFTAŞ-Denizlispor: 0-2, Sivasspor-G.Saray: 3-5, Bursa-Kayseri: 0-1, A.Gücü-Beşiktaş: 1-2, Fenerbahçe-Gençlerbirliği: 3-2, V.Manisa-Kasımpaşa: 1-2, Konyaspor-Gaziantep: 1-1.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Farkı ruhunda saklı!Operasyon başlıyor
Arda'ya Ada kancasıEn Sağlam liste
UEFA kaçmayacakScolari sürprizi
Zico'da işler karışıkRekora doymuyor
Yattara kaldıSüper Lig'e 1 var
Şampiyon EczacıbaşıAslan, Telekom'a diş geçiremedi!
Denizli, teknik direktör arıyorSavunma verecekler
İki adet cep harçlığıHaber turu
Haber turu
SAKLAMBAÇ
Tehlikeli Tehlikeli yakınlaşma
Burcu Kara'dan ayrıldıktan sonra adı pek çok isimle anılan şarkıcı,...
Bu 3'lü felsefe yapacak!
Gözalıcı saçlar için
Hayal ettiğim hayatı yaşıyorum
Modern hayat şişmanlatıyor!
Diyabetik ayak önlenebilir
Yıldız olmanın 5 yolu
EKONOMİ
Reklam Reklam okuyana kazandıran teklif
Cep'inize, e-mail'inize gelen reklamları okuyarak para kazanmanız...
Hububatın ateşi sönecek
'Fırsatları iyi...
'2 yıl zor geçebilir'
'AVM'lerde kriz kapıda'
Atık enerjiye dönüşüyor
Tasarruflu beyaz eşyaya ÖTV...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 12°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 15°C 5°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 21°C 14°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 28°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.457,860 D:% 0,07
DOLAR S: 1,261 D:% 0,08
EURO S: 1,948 D:% 0,39
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu
Hepoku Sabahtan Al Haberi