Bademli Peynir Köftesi Margarini bir tavada eritin. Unu katıp sürekli karıştırarak bir meyane hazırlayın. Meyaneyi un gidinceye kadar pişirin. Meyaneye azar azar sütü ilave edip yedirin. Bir taşım kaynatın ve rendelenmiş kaşar peynirini katıp karıştırın. Çok kısık ateşte peynir hafif eriyinceye kadar karıştırarak pişirip tavayı ateşten alın. Ilınmaya bırakın. Ilınmış karışımı ufak parçalar halinde tavadan alıp elinizle yuvarlayarak şekil verin. Peynir köfteciklerini önce una sonra çırpılmış yumurtaya ve en son olarak da file bademe (pul halinde kıyılmış) bulayarak, sıvıyağ ile derin yağda kızartın. MALZEMELER 30 gr. margarin, 20 gr. un, 150 ml. süt, 625 gr. taze kaşar peyniri (rendelenmiş) Kızartmak için; Un, çırpılmış yumurta, 450 gr. badem, sıvıyağ
Kabak Salatası Kabakları kalın dilimler halinde doğrayın. Kabaklar yumuşayıncaya kadar üzerine tuz serpip sote ederek pişirin. Sarımsakları soyup havanda ezin ve süzme yoğurdu ekleyin. Ufalanmış ekmek içlerini ve sarımsaklı yoğurdu kabağa ilave edip kaşıkla karıştırın. Küçük bir tavada zeytinyağını toz kırmızı biberle kızdırın. Biberli yağı üzerinde gezdirin. MALZEMELER 2 kabak, 2 kaşık yağ, 2 dilim bayat ekmek, 250 gr. süzme yoğurt, 4-5 diş sarımsak Üstünü süslemek için: 2 kaşık zeytin yağı, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
But Dolması Ceviz içlerini robotta çekin. Maydanozları yıkadıktan sonra ince ince doğrayın. Sarımsakları bir kapta ezin. Bunların hepsini bir karıştırma kabına koyun. İçlerine 2 çay kaşığı yağ ve tuz ilave edin ve karıştırın. Hazırladığımız harcı eşit miktarlarda but sarmaların içine koyun ve rulo şeklinde sararak açılmaması için kürdanla tutturun. Teflon bir tava içine 2 yemek kaşığı zeytin yağını koyup kızartın. MALZEMELER 12 adet but sarma, 4 diş sarımsak 200 gr. ceviz içi, yarım demet maydanoz, 2 çay kaşığı zeytinyağı, tuz