Günün mönüsü
Domates Soslu Makarna Çiçek yağını kalın dipli bir tavaya koyup, orta ateşte ısıtın. Isınınca sarımsaklar ve acı sivribiberleri (ya da pul kırmızıbiber) koyun. Sürekli karıştırarak, sarımsaklar altın sarısı renk alıncaya kadar (yaklaşık 4 dk.) pişirin. Tatlı yeşilbiber parçalarını ekleyip, tuzun ? tatlı kaşığını serperek 5 dakika pişirin. Domates, sirke ve tereyağını sürekli karıştırarak ekleyip, sosu 2 dakika daha pişirdikten sonra, sıcak kalmalarını sağlayın. Başka bir tencerede Spagetti`yi paket üzerindeki tarife göre haşlayıp süzdükten sonra sosla beraber servis edin. MALZEMELER 500 gr. spagetti makarna, 1 kaşık çiçek yağı, 5 diş sarımsak, 2 kurutulmuş kırmızı acı sivribiber (ince doğranmış) veya ? tatlı kaşığı kırmızı pulbiber, 1 tatlı yeşil biber (sap ve çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince doğranmış), 1,5 tatlı kaşığı tuz, 1 iri domates (kabuğu soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra ince doğranmış), 1 çorba kaşığı sirke, 1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı.
Kayısılı Tart Fındıklı tart hamuru için limon rendelenir ve tamamının suyu sıkılır. Limon suyu ve rendesi diğer malzemelerle birlikte karıştırılır, hamur istenilen kıvama gelinceye kadar elde yoğrulur. Merdaneyle açılır, tart kalıbına yerleştirilir ve hamurun fazlası alınır, üst yüzey süslemesi için saklanır. MALZEMELER 250 g alba 250 g un 1 limon 350 g toz fındık 540 g tarçın 1 yumurta sarısı 200 g pudra şekeri 800 g kayısı marmeladı
Alabalık Izgara Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın. Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin. Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin. Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 4 adet büyük alabalık 4 adet küçük domates 12 adet defne yaprağı 2 adet kırmızı soğan Roka
|