Armutlu Fıstıklı Kek Yumurtaları kırıp şekerini ilave edin. Şeker eriyene kadar çırpın. Şeker eriyip kabardıktan sonra oda sıcaklığında yumuşatıp küçük küplere kestiğiniz margarini ekleyip karıştırın. Daha sonra sütü, unu, vanilyayı, tarçını ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Daha sonra harcın içine çekilmiş şam fıstıklarının yarısını ekleyip kaşık ile karıştırın. Kek harcını matgarin ile yağlayıp unladığınız kek kalıbına alın. Üzerine cevizleri, üzerine kalan şam fıstıkları serpip kabuklarını soyduğunuz armutları batırın. Önceden 185 derece ısıtılmış fırında keki pişirip, keki iyice soğutuktan sonra krem şanti veya vanilyalı dondurma ile servis edin. Malzemeler 3 adet yumurta 1.5 bardak şeker 200 g margarin 1 bardak süt 1 armut 1.5 bardak şam fıstık 1.5 bardak kuru üzüm 3 1/2 su bardağı un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın
* * * Taze Fasulye Diplemesi İnce doğranmış soğan, sıvı yağla 1-2 dakika kavrulur. küçük doğranmış fasulyelerde üzerine eklenip 10 dakika kavrulur. Tuz, karabiber serpilir. Önceden sıcak suda bekletilmiş pirinç süzülüp kavrulmakta olan fasulyenin üzerine eklenir. Üzerine et suyu eklenip kısık ateşte pişirilmeye devam edılır. Pişen pilavın üzerine nane veya dereotu ilave edilip servis yapılır.
Malzemeler 300 gr taze fasulye, 1 su bardagı pirinç, 2 adet orta boy sogan, 5 yemek kaşığı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı sıcak et suyu veya tavuk suyu 1 demet taze nane veya derotu
* * * Sucuklu Tarhana Çorbası Tencereye yağı alın. Küçük doğranmış sucukları ekleyip iyice kavurun. Tarhanayı da kavrulan sucuklarla 1-2 sefer çevirin. Sıcak suyu yavaş yavaş tarhanaya ekleyin. Salça da ilave edip, karışımı koyulaştırın. Bu karışımı kısık ateşte kaynamaya bırakın. Karışımı 10 dakika kaynatıp ocaktan alın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serperek servis edebilirsiniz.
Malzemeler 6 çorba kasığı tarhana 200 gram sucuk 1 çorba kasığı salça 1 çay bardağı mısırözü yağı 7-8 su bardağı su Yeteri kadar tuz Üzerine rendelenmiş kasar peyniri