Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 30 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Bumbar Dolması
Bumbar ve işkembe temizlenir. Bumbarların yağlı kısmı dışa gelecek şekilde çevrilir. Diğer tarafta bumbar yağı (kıkırdak) eritilir veya dövülür. Kıyma, yağ, salça ilave edilir. Daha sonra bulgur koyulur, bir bardak su ilâve si ile pişirilir, ateşten alınır, kıyılmış maydanoz tuz karabiber atılarak karıştırılır. Soğan halka şeklinde doğranır, üzerine serpilir. Önce bumbarlar yağlı kısım içe gelecek şekilde kaydırılarak doldurulur, işkembeler küçük küçük parçalara ayrılır, doldurulur ve dikilir, işkembeler ve bumbarlar yıkanır, bir tencereye işkembeler alta bumbarlar üste gelecek şekilde yerleştirilir. Üzerini geçecek kadar su konarak pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.

Malzemeler

1 takım (bumbar ve işkembe) 1 /2 kg. baş bulgur 1 büyük baş kuru soğan 1 kaşık salça 1 demet maydanoz Tuz-Karabiber 200 gr. kıyma 1 kaşık yağ (bumbar yağı)

* * *
Çalı Fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Soğanları ince kıyın. Zeytinyağında soğanları iyice kavurun, üzerine su, şeker ve tuzu ilave edip karıştırın. Su kaynadıktan sonra fasulye ve rende domatesleri üzerine ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte 20-30 dakika pişirin.

Malzemeler
1 kg çalı fasulye 2 orta boy soğan 4 orta boy domates Yarım bardak zeytinyağı Yarım bardak su Tuz, şeker

* * *
Beşamel Soslu Börek
Tavuğu haşlayıp küçük parçalar halinde didikleyin. Sos için tereyağ ve unu hafif pembe kavurun. Süt ve tavuk suyunu ilave ederek muhallebi kıvamında pişirin. Ateşten alıp ılınınca yumurtayı kırıp iyice karıştırın. Tavuk etleri, pul biberi ve tuzotu ekleyin. Yufkaları 4 parçaya bölerek üzerine beşamel soslu tavuktan sürün. Galeta tozuna bulayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. 200 derece fırında 30 dakika pişirin.

Malzemeler
3 yufka, 1 adet tavuk göğsü, 1 yumurta. Beşamel sos için: 1 bardak tavuk suyu, 1 bardak süt, 1 yumurta, 2 kaşık un, 3 kaşık tereyağ, 1 tatlı kaşığı tuzot, 1 çay kaş.kırmızı pul biber, 1 kase galeta tozu.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Yeşil cinsellikCan'dan anılar
Örnek vermek için örnek olunYıllara meydan okuyun
Doktorunuz sizsiniz!Boşanmak da bir çözüm
Tedbiri elden bırakmayınİlişki için doğru zamanı...
Koyu renklerden kaçınınAğırlık kel yapıyor...
Çocuklar ishalden ölüyorAğız kanserini bilmiyoruz
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot Kartları
Acil servis
GÜNCEL
Yüreği Yüreği yangın yeri
Kızını hayattan kopartan sürücü 3 ay sonra serbest kalınca, soluğu...
Ekmek yoksa zehir yesinler
Tabanca olmadı bıcak
'Cahiliye dönemi'
Çatıda can pazarı
Dedeler koğuşunda
Bir taşla 10 kuş vurdular...
SPOR
Yıldırım Yıldırım operasyon
Sarı-Lacivertli yönetim, Maldonado'yu göndererek Gilberto Silva'yı...
Fener tek yumruk
Lincoln'e 5 milyon €
Çıldırma günü 11 Mayıs olacak
Şifo kriz yarattı
Sırada Biscan var
Cernat seferberliği
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 18°C 10°C 
ANKARA Çok Bulutlu 18°C 6°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 20°C 13°C 
ADANA Çok Bulutlu 25°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.054,480 D:% -1,28
DOLAR S: 1,287 D:% 0,63
EURO S: 2,004 D:% 0,30
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu