Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 29 Nisan 2008  

Süper Lig panoraması



GOL KRALLIĞI
16 GOL:
Semih (Fenerbahçe)
14 GOL: Alex de Souza (F.Bahçe), Holosko (Beşiktaş)
13 GOL: De Nigris (Ankaraspor), Mehmet Yıldız (Sivasspor)
12 GOL: Umut (Trabzonspor)
11 GOL: Gökdeniz (Trabzonspor), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan, Nonda (G.Saray), Kezman (F.Bahçe)
10 GOL: Necati Ateş (İstanbul Büyükşehir), M.Ali (Sivasspor), Deivid (Fenerbahçe), Bobo (Beşiktaş), Yusuf Şimşek (Denizlispor)

HAFTANIN TAKIMI
Galatasaray

Fenerbahçe önünde hırslı, mücadeleci ve baştan sona üstün bir futbol sergileyen G.Saray haklı bir galibiyet aldı. Cimbom aldığı 3 puanla liderliği ele geçirirken şampiyonluk yarışında önemli bir avantaj yakaladı.

HAFTANIN HAKEMİ
Bünyamin Gezer
Beşiktaş-Bursaspor maçı tansiyonu yüksek bir karşılaşmaydı. Bünyamin Gezer bu zorlu maçta pozisyonları yakından takip ederken yerinde kararlar verdi. Maçı hatasız bitirdi.

HAFTANIN KARMASI
Senecky (Ankara)
Dos Santos (V.Manisa)
Bekir (G.Antep)
Sabri (G.Saray)
İ.Toraman (Beşiktaş)
Arda (G.Saray)
Holosko (Beşiktaş)
El Saka (G.Birliği)
M.Topuz (Kayseri)
Hayrettin (Sivasspor)
Nonda (G.Saray)

HAFTANIN FUTBOLCUSU
Holosko (Beşiktaş)
Kartal'ın Slovak yıldızı Holosko, Bursaspor önünde gözlerimizin pasını sildi. 1 gol attı, 1'de asist yaptı. Ancak yaptırdığı asist golden de güzeldi. Sahada basmadık yer bırakmayarak alkış aldı.

HAFTANIN GOLÜ

Sivasspor atağında Denizlispor ceza sahası önünde Musa'nın kısa pasında topa mükemmel vuran Vestel Manisasporlu Sezer haftanın en güzel gollerinden birine imza atmayı başardı.

KART GÖRENLER
SARI KARTLAR: Kahe, Engin, Periç (G.Birliği), Cesario, Aydın (Büyükşehir), Ufuk, İlhan, Tozo (OFTAŞ), Senecky, Orhan, Özer (Ankaraspor), Cumhur, Adresyon, Kürşat, Gökhan Kök (Ç.Rize), Kemal, Iglesias, Saidou, Kamber (Kayseri), Holosko (Beşiktaş), Ömer Erdoğan, Ümit (Bursaspor), Musa Kuş (Denizlispor), Hayrettin (Sivasspor), Zurita (Gaziantepspor), Alparslan, Ömer (Kasımpaşa), Cem (Ankaragücü), Uğur, Nizamettin (V.Manisa), Ceyhun, Kaue, Erkan (Konya), Ümit Karan, M.Topal (Galatasaray)
SARI KART CEZALILARI: Cesario (İstanbul Büyükşehir), Senecky (Ankaraspor), Cumhur (Çaykur Rizespor), Holosko (Beşiktaş), Musa Kuş (Denizlispor), Zurita (Gaziantepspor), Ümit Karan (Galatasaray)

HAFTANIN KAREASI

Holosko (Beşiktaş)
Arda Turan (G.Saray)
M.Topuz (Kayseri)
Hayrettin (Sivasspor)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Cevat Güler
Galatasaray'ı emaneten alan Cevat hoca üstelik Fenerbahçe gibi bir rakip karşısında takımı müthiş organize etti. Verdiği taktik ve doğru oyuncu seçimleriyle maça damgasını vuran Güler'e 'Helal olsun' diyoruz.

HAFTANIN OLAYI
Ligde Galatasaray bayramı

Ligde 32. haftanın en önemli olayı G.Saray'ın F.Bahçe'yi 1-0 yenerek ligin bitimine 2 hafta kala liderliği alması oldu. Cimbom şampiyonluk yarışında büyük avantaj elde ederken Ç.Rize ligden düşen 2. ekip oldu.

CEZA TAHTASI
ZICO Fenerbahçe'nin Brezilyalı hocası derbi maçına takımını ne fizik, ne beyin olarak iyi hazırlayamamış. 1 puanın bile F.Bahçe'ye yeteceği maçta kötü gidişata önlem alamadı. Oyunu yedek kulübesinden tıpkı bir seyirci gibi izledi.
VOLKAN Bu hafta ceza tahtasına Zico'dan sonra bir başka F.Bahçeli kaleci Volkan'ı aldık. A Milli Takımımız'a kadar yükselen bir kalecinin üstelik şampiyonluğu tayin edecek çok önemli bir karşılaşmada böyle kötü gol yemeye hakkı olmamalı.

KADER ANI

Galatasaray'ın golcüsü Ümit Karan maçın 26. dakikasında sol çaprazdan kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top arka kale direğinden döndü. Eğer Galatasaray bu maçı kazanamasaydı bu pozisyon tam anlamıyla bir kader anı oluşturacaktı. Ankaraspor- OFTAŞ karşılaşmasının 81. dakikasında Serkan'ın ceza yayının hemen önünden kaleye gönderdiği şutta top az farkla auta gitti. Maçın özellikle Ankaraspor açısından önemi düşünülecek olursa bu da tam anlamıyla bir kader anıydı.

YAZARLAR NE DEDİ?
GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Galatasaray'ın rakibini durdurmak ve kazanmak için tek yolu savaşmaktı. Lincoln'ün yokluğunda G.Saray Fenerbahçe'ye karşı iki forvetle dikildi. Kanatları Sabri-Barış ve Hakan Balta-Arda ikilisiyle akıllı kullanıyorlardı. Mehmet Topal Alex'e top aldırmıyordu. Ancak Galatasaray için deplasmandaki Sivasspor maçını oynamadan şampiyon oldu demek hata olur. En büyük tehlike rehavettir.
Hakan ÜNSAL (Star): Galatasaray maça baskılı başladı. İlk 10 dakikadan sonra maç dengelenmeye başlarken Ümit'in direkten dönen topu oyunu hareketlendirdi. Galatasaray orta sahası iyi mücadele ve pres yaparak Fenerbahçe'yi sahasından çıkartmadı. Nonda'nın attığı gol Zico'nun tecrübesizliğinden kaynaklandı. Küçük ayrıntıların maç kazandıracağı bir derbide oyunun başında kasığından sakatlanan Volkan'ı çıkarmalıydı. Haftaya Sivas'ta yılın maçı oynanacak.

FENERBAHÇE
Can BARTU (Hürriyet):
Ben bu sezon bu kadar bitmiş, topu kullanamayan bir Fenerbahçe görmedim. Topu pas yaparak ileri doğru kullanamayan bir takım vardı karşımızda. Topu kullanamadıkları gibi en ufak bir preste de kaybediyorlar. Yenen gol bir facia. Kaleci Volkan böylesine önemli bir maçta bu tür bir hata yapmamalıydı. kezman bildiğimiz Kezman. Aurelio varla yok arası. Alex ise sahada nedense hiç yoktu.
Rıdvan DİLMEN (Milliyet): Fenerbahçe takımında bireysel anlamda bir tane bile iyi oynayan futbolcu yoktu. Herkes vasatın altındaydı. Her iki yarıda da son 10 dakika hariç maç Galatasaray ağırlıklı oynandı. G.Saray taktiksel anlamda kusursuzdu. 4 çizgi orta saha oyuncusu kanatları çok iyi durdurdu. Burada bütün iş Maldonado'ya düşüyordu. Ancak o da Lugano ile Edu'nun arasında dolaştı. G.Saray yüzde 90 şampiyonluğa ulaştı.

BEŞİKTAŞ
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Beşiktaş ilk 45 dakika Bursaspor'dan çok daha iyi ve etkili bir futbol ortaya koydu. Delgado'yu etkili futboluyla değil göze gelen hareketleriyle alkışladık. Holosko'nun golden çok attırdığı gol hafızalarda kaldı. Topu alışı, taşıyışı ve kafasını kaldırıp Serdar'a attırdığı gol gerçekten şıktı. Nobre'nin yerine giren Bobo'nun attığı gol ise gerçekten şıktı.
Vedat OKYAR (Vatan): Beşiktaş'ta Holosko diye bir fazlalık var. Maçı aldı götürdü. Hem attırdığı hem de attığı gol görülmeye değerdi. Beşiktaş istediği zaman gaza, istediği zaman frene bastı. Zor gibi gözüken maçı elini kolunu sallaya sallaya kazandı. Üç İbrahim'den Toraman olanı çok beğendim. Çok dengeli oynadı. Yanındaki Gordon'un kaçırdığını hep o tuttu. Delgado'nun ise daha etkili oynaması gerekiyor.

SÜPER LİG'DE 32. HAFTA SONUÇLARI
G.Birliği-Büyükşehir: 2-1, Ankara-OFTAŞ: 1-0, KayseriÇ. Rize: 3-0, Beşiktaş-Bursaspor: 3-0, Denizlispor-Sivasspor: 1-2, Gaziantepspor-Trabzonspor: 1-1, Kasımpaşa- A.Gücü: 2-2, V.Manisa-Konya: 2-0, G.Saray-F.Bahçe: 1-0.

SİVASSPOR ARTIK ŞAMPİYON GİBİ
PAF Ligi'nde son 2 haftaya girilirken Sivasspor en yakın rakibi Galatasaray'ın 6 puan önünde emin adımlarla şampiyonluğa koşuyor, Yiğidolar bu hafta Galatasaray ile oynayacakları maçtan 1 puanla ayrıldıkları takdirde şampiyonluklarını ilan edecek. 32. haftada lider Sivasspor deplasmanda Denizlispor'u 3-0'lık skorla geçmeyi bildi. Haftanın en önemli maçında Galatasaray ile Fenerbahçe gol atamayarak 0-0 berabere kaldı.


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
Bizden korkunKüllerinden doğdu
Artık gerçek bir...Yenilgiden fazla üzüldüm
Carlos gitti sol bitti!2 maç sonra neşter
Haggui sürpriziHidayet'e büyük onur
İmzalar an meselesiNefesler tutuldu
Altay büyük oynadı: 4-1Luçika yine etkili olur
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Aşkı bahane Hülya bitti 'Aşkı bahane Hülya bitti'
Deniz Akkaya, Sadettin Saran uğruna sahneleri bıraktığını söyleyen...
Ruhun kanseri 'atalet'i yenin!
Bakımlı cilt belli olur
Risk altında mısınız?
Türk kültürü Tribeca'da
Birlikte olmadan da hamile...
Bazen mutluluk boşanmaktır
EKONOMİ
Avrupa Avrupa üssü Türkiye
Türkiye'de Mermerler Otomotiv ile hareket eden Çinli otomotiv devi...
KOBİ'lere can suyu
Telekom'da süreç başladı
'Petrol 200 dolara çıkabilir'
İstihdam paketi Meclis'te
Eczacıbaşı, Burgbad'ı alıyor
Benzinin litre fiyatı 4 kuruş...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Sağanak Yağışlı 17°C 11°C 
ANKARA Sağanak Yağışlı 17°C 8°C 
İZMİR Sağanak Yağışlı 20°C 13°C 
ANTALYA Sağanak Yağışlı 20°C 12°C 
ADANA Sağanak Yağışlı 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.613,960 D:% 0,05
DOLAR S: 1,280 D:% -0,70
EURO S: 1,998 D:% -0,72
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu