Sahan Kebabı Soğanı kavurun. Domatesleri küp küp doğrayıp, tuzla kaba ekleyin. 5 dk. pişirin. Kebabın üzerine koymak üzere 4 kaşığını ayırın. Domatese közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ilave edin. 2 dakika pişirin. Pideleri 2 cm büyüklüğünde çapraz doğrayın, 1 tatlı kaşığı margarini eritip, pideleri kızartın. Et suyunu ekleyin. Tavanın kapağını kapatın. 3-4 dk. dinlendirin. Pideleri 4 bakır sahana bölün. Üzerine patlıcanlı harcı yayın. Yoğurdu ekleyin. Şiş kebapları yoğurdun üzerine koyun. 4 çorba kaşığı domates sosu etlerin üzerine dökün, 1 çorba kaşığı tereyağını kızdırıp, yemeğin üzerinde gezdirin. Kıyılmış dereotuyla süsleyip servis yapın. MALZEMELER Margarin 1 adet soğan 3 adet Domates 2 adet patlıcan 4 adet pide 1/2 kahve fincanı et suyu 1 su bardağı yoğurt 4 adet şiş kebap 1 çorba kaşığı tereyağı Dereotu, tuz
Sebzeli Börek Ispanakları iri doğrayın. Havuçlara patates, tuz ve karabiber ekleyin. Margarini eritin, soğanları pembeleşene kadar kavurun. Yoğurt ve yumurtayı çırpın. Yufkalardan birine yoğurtlu karışımı sürün. Ispanak yapraklarını üzerine döşeyip 2. yufkayı serin ve yoğurtlu karışımdan sürün. Havucu yayıp son yufkayı üzerine serin ve yoğurtlu karışımı sürün. Soğan ve patatesleri döşeyin. Rulo haline getirip pişirin. MALZEMELER 3 yufka, yarım kg ıspanak, 2 havuç, 2 patates 1 soğan, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 su bardağı yoğurt, 2 yumurta 1 yumurta sarısı tuz, karabiber
Süt Tatlısı Tereyağı ile süt bir tencerede kaynatılır. Su kaynayınca, un ile irmik ilave edilir ve hamur haline getirilir. 10 dakika kadar pişirilir. Soğumaya bırakılır. Ilımış hamura, kabartma tozu ve yumurtalar yedirilir. Hamurdan parçalar koparılıp tepsiye dizilir. Kızarıncaya kadar pişirilir. Hamurlar pişerken, bir tencerede şeker, su ve 1 limon suyu kaynatılır. Sıcak kızarmış hamurların üzerine sıcak şerbet dökülür. MALZEMELER 250 gr. tereyağı 1 lt. süt 250 gr. irmik 5 çorba kaşığı un 4 yumurta, 1 paket kabartma tozu Şurubu için : 1 kg. toz şeker 1/2 su bardağı su 1 limonun suyu