Günün mönüsü
Simit Kebabı MALZEMELER 650 gr. kıyma, 200 gr. ılık suda ıslanmış siyah köftelik simit, 85 gr. çam fıstığı, 20 gr. dövülmüş sarımsak, 30 gr. rendelenmiş k. soğan, tuz, 2 bağ maydanoz, 15 gr. köfte baharatı, tarçın, kimyon, karabiber, 15 gr. ıslanmış pul biber, 50 gr. fıstık içi, 5 gr. rendelenmiş kaşar
Bir tepsiye kıyma, ıslanmış simit, çam fıstığı, ince doğranmış maydanoz, dövülmüş sarımsak, rendelenmiş soğan, baharat, kimyon, karabiber, tarçın, tuz, ıslanmış pul biber ilave edip karıştırılır. Karışımı iyice yoğurduktan sonra, kuşbaşından büyük şekilde yuvarlanır, ızgara şişlerine takılır ve ızgarada pişirilir. Piştikten sonra tabaklara servis edip üzerine rendelenmiş kaşar ve fıstık içi serpilir. Yemek artık servise hazırdır.
Sosisli Lavaş MALZEMELER 6 adet sosis, 1 adet domates, 1 paket lavaş ekmeği, 1/2 su bardağı kaşar peyniri,
Sosisleri bütün olarak tencereye koyun. Küp küp doğradığınız domatesi sosislere ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Lavaşların içine sosisleri koyup lavaşları rulo biçiminde sarın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
Peşmelba MALZEMELER 3 top vanilyalı dondurma, şeftali kompostosu, 1 adet krem şanti, 1-2 kaşık sos melba, 1-2 kaşık yeşil toz fıstık, kiraz, taze frambuaz 100 gr., pudra şekeri 150 gr.
Buzdolabında bekletilmiş bir kup bardağına 3 top vanilyalı dondurma konur. Üzerine bir adet şeftali kompostosu yerleştirilir. Krem şanti ile süsleme yapılır. Sos melba için frambuaz ve pudra şekeri ezilerek süzgeçten geçirilir. Hazırlanan sos dökülür. Yeşil toz fıstık serpilir. En tepeye bir adet kiraz koyulup, gofretlerle süslemesi yapılır.
|