Tavuk göğsünü büyük marketlerden istediğiniz büyüklükte ve adefte açık ya da kapalı olarak alabilirsiniz. Bir dilim olarak aldığınız tavuk göğsü birbirine bağlı iki parçadan oluşur. Tavuğu iyice yıkayarak hafifçe tuzlayın ve galeta ununa bulayın. Tavaya yağı koyup kızdırarak tavuğu kızartın. Kabuklarını kesip ince ince dilimlediğiniz patatesleri de kızartın. Kızarmış patatesleri ve şinitzeli bir tabağa alın. Şinitzelin birbirinden bağımsız parçaları tabağın üstüne gelecek şekilde yerleştirin. Şnitzelin üzerine zeytinle gözler, domatesle ağız ve biberle burun yapın. Patates kızartmalarını da şinitzelin çevresine yerleştirin. Marul, domates ve biber yardımıyla tabağı dilediğiniz şekilde düzenleyerek çocuğunuza sunun.
Mantarlı Pilav MALZEMELER 1 adet soğan, 1 kaşık sıvı yağ, 100 gr. pirinç (1/2 su bardağı) 400 gr. mantar 1+1/2 bardak et suyu, 2 kaşık kaşar peyniri (rendelenmiş), kıyılmiş maydanoz
Soğanı kıyın, sıvı yağda pembeleştirin. Pirinci ilave edip kavurmaya devam edin. Mantarları ince ince doğrayın. Et suyu ile pirince ilave ağzını kapatın. Pilavı 20 dakika kısık ateşte pişirin. Tuz, karabiber ile tatlandırın. Üzerine peynir ve maydanoz serpiştirip servis yapın.
Muhallebi MALZEMELER 9 ölçü süt 1 ölçü pirinç unu 1 ölçü şeker
Tencereye sütü, pirinç ununu ve şekeri koyup, sulu bir bulamaç kıvamına getirilir. Hafif ateşte sürekli karıştırarak pişirilir. Koyulaşınca muhallebi kaselere boşaltıp, istenirse üzerine tarçın serpilip servis yapılır.