Günün mönüsü
Bolonez Soslu Spagetti MALZEMELER 500 gr. spagetti makarna, 250 gr. sığır kıyması, 1 kaşık margarin, 2 kaşık rendelenmiş havuç, 2 kaşık rendelenmiş soğan, 2 kaşık rendelenmiş kereviz, 1 diş ince kıyılmış sarımsak, az tuz, 1 tutam karabiber, 1 yaprak defne, 2 kaşık salça, 5 bardak su, bir avuç rende gravyer peyniri, 2 kaşık tereyağı, az adaçayı
Küçük bir tencereye margarini, sebzeleri, soğan ve sarımsağı, kıymayı koyun. Kıyma bırakacağı suyu çekinceye kadar kavurun. Salça, tuz, karabiber ve defneyi de ilave edin, 1-2 dakika daha kavurun. Suyunu ilave ederek ağır ağır kaynatıp, 1,5-2 saat pişirin. İhtiyaç olursa kaynar su ilave edilebilir. Ateşten alırken kıymanın üzerinden 1,5 parmak eninde suyunun bulunmasına dikkat edin. Spagettiyi bol kaynar tuzlu suda 9 dakika haşlayıp, süzün. Bir tencerede adaçayı ve tereyağını kızdırın, spagettiyi ekleyin. İki çatalla bir kere karıştırıp servis edin.
Çeltik Kebabı MALZEMELER 200 gr. bonfile, 1 kaşık margarin, 1 adet patates, 2 kaşık yoğurt, 1/2 domates, sıvı yağ, 1 adet sivribiber, tutam kekik, tuz, karabiber
Bonfileyi keskin bir bıçakla ince, ince dilimleyin. Fırın ızgarasında çevirerek altını ve üstünü 1-2 dakika pişirin. Tavada margarini eritin. Izgarada pişmiş bonfileleri sote edin. Tuz, karabiber ve kekiği ekleyin. Patatesi kibrit çöpü biçiminde doğrayın. Sıvı yağda kızartın. Üzerine yoğurdu ilave edin. Izgarada kızarttığınız etleri de ekleyin. Domates ve biberi garnitür olarak servis yapın.
İncir Tatlısı MALZEMELER 4 tane taze incir, 1 su bardağı süt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 1 çay kaşığı vanilya, 1 yumurtanın sarısı, 1 su bardağı şeker, 200 gr krem şanti
Süt ile unu karıştırın. Üzerine limon kabuğu, vanilya, yumurtanın sarısı ve şekeri ekleyip, karıştırın. Karışımı hafif ateşte kaynatın, soğumaya bırakın. Karışım tamamen soğuduktan sonra krem şantiyle karıştırın. İncirlerin kabuğunu soyup servis tabağına alın. Üzerini hazırladığınız sosla kaplayın. Arzu ederseniz fındık ya da çilekle süsleyerek servis yapabilirsiniz.
|