Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 24 Nisan 2008  

Cinsel ilişki sonrası şüpheye kapılmayın!

Penisten boşalan her sıvıda sperm bulunabilir. Kızlık zarı bozulmadan da hamilelik riski oluşabilir. İlişki sonrası hapları, yüzde 80 oranında istenmeyen gebelikleri önleyebiliyor.



Ben kız arkadaşımla cinsel temasta bulundum ama vajinaya herhangi bir boşalma olmadı. Ancak penisten boşalmadan önce çıkan kaygan sıvı, vajinanın ağzıyla temasta bulundu. Sizce kız arkadaşım hamile kalabilir mi?
Cinsel ilişki sırasında penisten boşalan her sıvıda sperm bulunma olasılığı vardır. Sperm ise hareketli olduğundan vajina içerisine boşalmasa da rahme ve yumurtalıklara ulaşarak gebelik oluşturabilir. Bu durum ise ancak adet günü geldiğinde gecikme olmasıyla anlaşılacaktır. Şüpheli cinsel ilişkiden sonraki ilk 24 saatte ilişki sonrası hapları kullanarak yüzde 80 olasılıkla istenmeyen gebeliklerden korunabilirsiniz. Bu haplar sadece reçete ile satılır, bunun için bir kadın hastalıkları ve doğum uzmanına başvurmalısınız. Ne yazık ki cinsel ilişkiden sonra 24 saat veya daha fazla süre geçmişse yapacak bir şey kalmıyor.

* 20 yaşında bakire bir kız arkadaşım var. 3 gün önceki sevişmemiz sırasında vajinasının üzerine boşaldım. Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınabilir mi?
Kızlık zarı bozulmadan gebelik oluşması mümkündür. Özellikle vajinanın girişine yakın olan bir bölgeye gerçekleşen "boşalmada", kadının günü de "uygunsa" spermler hızla kızlık zarının doğal açıklığından (Kızlık zarı tümüyle kapalı bir organ değildir, adet kanamasının dışarı boşalması için ortasında bir delik vardır) içeriye girebilirler ve güçlü ve hızlı hareketleriyle vajinadan yukarıya çıkarak gebelik oluşturabilirler.

* 35 yaşında yeni evli bir erkeğim. İlk ilişkiye girerken herhangi bir sorunum yok, ancak ikinci ilişkide bir türlü boşalamıyorum. Bu normal mi?
Erkeğin cinsel aktivite sırasında hiç boşalamaması veya geç boşalması durumuna "geç boşalma" adı verilir. Sizin bahsettiğiniz durum ise bir geç boşalma değil. Çok kısa aralıklarla girilen ikinci ilişkilerde boşalamama sık rastlanan bir durumdur ve normaldir. Sevişmenin verdiği hazza odaklanarak boşalmayı bir hedef olmaktan çıkarttığınızda bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Boy ile bağlantısı bulunmuyor
* 17 yaşındayım bir erkeğim. Boyum 179 cm. Penisimin uzunluğu ise 16 cm. Sizce boyuma göre penisim küçük mü? Cevabınız için teşekkürler.
Penis uzunluğu ile kişinin boyu arasında bir bağlantı yoktur. Ergenliğe ulaşmış bir erkeğin penisinin ortalama uzunluğu, sertleşme halinde 10 cm'den kısa olmamalıdır. Penis boyu ortalama 14 cm olmakla beraber 10-18 cm arası penisler normal boyutlarda kabul edilmektedir.

* Ben 23 yaşında bir erkeğim. 14 aydır evliyim ama çocuğum olmadı. 2 yıl önce "epididimit" hastalığı geçirdim. Bununla bir ilgisi var mıdır?
Her bir testisin gerisinde, spermleri sperm kanallarına taşıyan kıvrımlı bir boru bulunur. Epididimit, bu borunun iltihaplanmasıdır. Epididimidin ağrılı şişmesine "akut epididimit" adı verilir. Ağrı ve şişlik 6 haftadan fazla sürerse, "kronik epididimit" olarak adlandırılır.

Korunmak mümkün
Epididimide genellikle bakteriler neden olur. Şiddetli ağrı, ateş ve şişme en sık görülen belirtilerdir. Ağrılı idrara çıkma ve cinsel ilişki sırasında ağrılı boşalma olabilir. Doktor, enfeksiyonu meydana getiren organizmaları saptayabilmek için idrar ve prostat bezi salgısı alabilir. Epididimit, genellikle cinsel organlara bir zarar vermeden ilaçla tedavi edilebilen akut bir rahatsızlıktır. Cinsel ilişki sırasında prezervatif kullanımı ve cinsel yolla bulaşan hastalıkların erken tanı ve tedavisi epididimitlerin oluşumunu önlemede en etkin yoldur. Epididimitteki enfeksiyon, ancak testise yayılırsa kısırlığa sebep olabilir.

* * *
Erken boşalıyorum, Bu sorunumu çözmek için ne yapmamı önerirsiniz?
Erkeklerin "erken boşalma" olarak tabir ettikleri, çoğu kişinin düşündüğünün aksine oldukça ender görülen ve ciddi bir durumdur. Erkeklerin önemli bir kısmı, özellikle bilinçli olarak geciktirmedikleri sürece 1 dakika içinde bile orgazm olabilirler. Çoğu erkek cinselliği, mastürbasyon ya da gerçek cinsel ilişki yoluyla yaşadıkça orgazmını geciktirmesini öğrenir ve bu süreyi 20 dakika ve daha da uzun sürelere taşıyabilir.

Sorun yaşanabilir
Erken boşalma ise cinsel uyaran objesinin algılanmasıyla hemen hemen aynı anda gerçekleşen bir durumdur ve çoğu durumda ürolojik ve psikiyatrik incelemeler gerektirir. Erken boşalma sorunu yaşayan erkekler vajinaya henüz girmeden önce ya da girdikten hemen sonra orgazm olduklarından, sperm sayısı kadının gebe kalabilmesi için yetersiz olur ve bu nedenle evliliklerinde çocuk sahibi olamama sorunu yaşayabilirler.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Düğün için 200 bin $'Çizgi'lerin modası
'Sıradan bir tip olmamalıydım'Bu trendleri takip edin
Beslenme recetesiSevginin dozu kaçmasın
Kadına özgü ve iyi huylu...Geri, aşkın tadını çıkarıyor...
10 bin YTL'ye gözlükNikah şahiti Polat Alemdar
Naylon poşet cezasıUyanma'sı zaman aldı
İpler Kadir'deEbru Şallı'ya taş attı
Şiddete savaş açtıJüriyi zorlayan mönü
Amerika'yı fethetti!Nihayet göründü
Ruhum desen desenAllah bozmasın...
Bütünleşen renklerTakvimin bugünü
Aşk mesajlarıGünün mönüsü
Çelebi Çiçek ile Tarot KartlarıAcil servis
GÜNCEL
Rambo Rambo gibi saldırdı
Emekli polis memuru, genç bir kız için evini terk etti. Kız ayrılınca...
Akıllara zarar
En güvenilir adamdı!
Yangın için taşıma su...
Göz göre göre
Makine mühendisi 'pornocu'...
'Gitme' diyerek kızını vurdu
SPOR
Tarihi Tarihi seferberlik
Cimbom'da dünkü idmanı 2 bin taraftar izlerken, yönetim Florya'ya...
Polat'ın maçı olur
Yüzde 51 cimbom
Asla lider değilim
Cernat harekatı
Aşırı motive olmayın
Bana 'hoca' demeyin
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 14°C 
ANKARA Yer Yer Sağanak Yağışlı 23°C 15°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 26°C 17°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 24°C 15°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 35°C 17°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.525,150 D:% -0,71
DOLAR S: 1,301 D:% 0,23
EURO S: 2,051 D:% -0,49
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Medya Bilgi Grubu