Günün mönüsü
Etimek Tatlısı Şekerin 2 yemek kaşığı kadarı, tavada ağdalaştırılır. Kalan şeker iki su bardağı su ile eriyene kadar kaynatılır. Önceden hazırlanmış şeker de buna ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Bu şekerli su, dikdörtgen borcama tek kat olarak dizdiğimiz etimeklerin üzerine dökülür. Un, eritilmiş margarinin içinde kavrulur. Şeker, süt, vanilya ve damlasakızı da ilave edilerek muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ateşten alınıp yarım saat mikserle çırpılır. Sonra muhallebi, etimeklerin üzerine dökülür. Krem şantisi tarife göre hazırlanıp muhallebinin üzerine dökülür. Tatlı soğuk olarak servis edilir.
Malzemeler Altı için: 1 paket etimek, 2 bardak toz şeker, 2 bardak su Muhallebi için: 1/2 paket margarin 3 kahve fincanı un, 8 kaşık şeker, 1 kilo süt, vanilya, damla sakızı Üzeri için: Krem şanti
* * * Fırında Piliç Piliç yıkandıktan sonra kurulanır. Üstüne tuz, karabiber ve hardal ince bir tabaka halinde sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Üstüne su serpilir ve 250 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piliç pembe bir renk alınca fırın ısısı 150 dereceye ayarlanır. İstenirse pilicin bulunduğu tepsiye soyulmuş, çatalla yer yer delinmiş patatesler konur. Piliç pişince servis tabağına alınır.
Malzemeler 1 bütün piliç, hardal, karabiber, tuz, sıvı yağ
* * * Erişteli Çorba Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin. Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün.
Malzemeler 1 bardak mercimek, yarım bardak erişte, 3 kaşık kıyma, 1 adet soğan, 1 kaşık un, 2 kaşık salça, 2 kaşık kuru nane, 3 kaşık tereyağ, tuz
|