Havuç Dolması Havuçları temizleyip, sebze oyacağı ile içlerini çıkarın. Su dolu tencerede 2 dakika kaynatıp, soğumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayıp, fıstıklarla beraber yarım su bardağı zeytinyağında birkaç dakika kavurun. Pirinç ve kuşüzümünü de ilave edin. Tencereye yarım su bardağı su ekleyip. Ağır ateşte 15 dakika pişirin. İnce kıyılmış dereotu, yenibahar, tarçın ve naneyi de harca ilave edip, soğumaya bırakın. Önceden hazırladığınız havuçların içini, soğumuş harç ile doldurun. Bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz, şeker ve su ilave edin. Orta hararetli fırında 10 dakika pişirin.
Malzemeler 6 havuç Yarım bardak zeytinyağı 1 bardak pirinç 4 adet soğan 1 kaşık dolmalık fıstık 1 tatlı kaşığı tarçın 1 kaşık yenibahar 1 çorba kaşığı nane 1 çay kaşığı şeker Yarım demet dereotu Tuz
* * * Zeytinyağlı Yerelması Pirinci yıkayıp haşlayın. Yerelmasını soyup suda bekletin. Havuçları halka halka doğrayıp soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını ilave edip 5 dk. kavurun. Tencereye suda beklettiğiniz yerelmelarını ekleyin. İki bardak sıcak suyu da ilave edip şeker ve tuzunu koyup pişmaya bırakın. Piştikten sonra pirinci ve limon suyunu ekleyin. 5 dk. kadar pişmeye bırakın.
Malzemeler 1 kg. yer elması, 1 adet havuç, 1 adet soğan, 1 kahve fincanı pirinç, 1 çay bardağı zeytinyağ, 1 adet limon suyu, 1 adet kesme şeker, tuz
* * * Nevzine Tüm malzemeleri bir kap içinde karıştırıp yoğurun.Yumuşak bir hamur haline getirip tepsiye bastırarak yayın. Hamurun üzerini çatalla ezerek şekil verin. Kare ya da üçgen biçiminde kesin. 180 derecede 40 dakika süreyle pişirin. Şeker, limon suyu ve suyu karıştırıp kaynatarak şerbeti yapın. Tatlıyı fırından aldıktan sonra şerbetini sıcakken üzerine dökün.
Malzemeler Yarım kilo un, 1 bardak dövülmüş ceviz, 250 gr.margarin, 1 çay bardağı tahin, 3 kaşık yoğurt, 1 paket kabartma tozu, tuz. Şerbeti için: 3,5 bardak toz şeker, 3 bardak su, 4 damla limon suyu