Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Nisan 2008  

Süper Lig panoraması



GOL KRALLIĞI
16 GOL:
Semih (Fenerbahçe)
14 GOL: Alex (Fenerbahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankara), Holosko (Beşiktaş), M.Yıldız (Sivasspor)
12 GOL: Umut (Trabzonspor)
11 GOL: Gökdeniz (Trabzon), Gökhan Ünal (Kayseri), Ümit Karan (Galatasaray), Kezman (F.Bahçe)
10 GOL: Nonda (G.Saray), Necati Ateş (Büyükşehir), M.Ali (Sivasspor), Deivid (F.Bahçe)
9 GOL: Bobo, Mert Nobre (Beşiktaş), Burak (V.Manisa), Yusuf (Denizlispor), Hakan Şükür (G.Saray)

HAFTANIN TAKIMI
Konyaspor

Ligin 2. yarısına çok kötü bir başlangıç yapan Konyaspor, başkent deplasmanında Ankaragücü'nü farklı yenerken mücadeleci bir futbol ortaya koydu. Konyaspor rahat bir nefes alırken haftanın da takımı oldu.

HAFTANIN HAKEMİ
Özgüç Türkalp
Bursaspor-Kasımpaşa maçında pozisyonları yakından takip eden Özgüç Türkalp yardımcılarıyla da uyum içinde göründü. Maçı hatasız tamamlayan Türkalp büyük takdir topladı.

HAFTANIN KARMASI
Murat (G.Antep)
Uğur (F.Bahçe)
Emre (G.Saray)
Delgado (Beşiktaş)
İbrahim Kaş (Beşiktaş)
Aurelio (F.Bahçe)
M.Ali (Sivasspor)
El Saka (G.Birliği)
M.Topuz (Kayseri)
Lincoln (G.Saray)
Sedat (Konya)

HAFTANIN FUTBOLCUSU

Lincoln (G.Saray)
Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Lincoln, İstanbul Büyükşehir önünde bir futbol resitali sundu. Milimetrik pasları, usta çalımları ve attığı golle takımının galibiyetinde çok büyük rol oynadı.

HAFTANIN GOLÜ
Beşiktaşlı Delgado'nun Holosko'nun duvar pasıyla yaptığı vuruşla attığı gol jeneriklere geçecek kadar güzeldi. F.Bahçeli Kezman ve Sivas'lı M.Ali'nin golleri de alkışlanacak cinstendi.

HAFTANIN KAREASI
Lincoln (G.Saray)
Delgado (Beşiktaş)
M.Ali (Sivasspor)
Aurelio (F.Bahçe)

KART GÖRENLER

SARI KARTLAR: Sylla, M.Ali (Sivasspor), Hamilton, Emre Aşık, Orhan Ak, Tayfun (Ankaraspor), Adnan, Mustafa Keçeli (Trabzonspor), El Saka (G.Birliği), Murat, Evren (Kasımpaşa), Ömer Aysan, Veli (Bursaspor), İbrahim (Ankaragücü), Erman (Konyaspor) İlhan (Gaziantepspor), Selçuk, Güven (V.Manisa), Anıl, Igor (Çaykur Rizespor), Serdar Özkan (Beşiktaş), Toledo, Ragıp (Kayseri), Murat Selvi (OFTAŞ), Barış, Hakan Şükür, Hakan Balta (Galatasaray), Cesario, Efe (İstanbul Büyükşehir)
SARI KART CEZALILARI: M.Ali (Sivasspor), Murat (Kasımpaşa), Erman (Konyaspor), Ragıp (Kayserispor), Selçuk (Vestel Manisaspor)

HAFTANIN TEKNİK ADAMI
Raşit Çetiner (Konyaspor)
Raşit Çetiner'in Konyaspor'un başına geçmesiyle takımda yaşanan olumlu değişiklikler A.Gücü maçında bir kez daha ortaya çıktı. Çetiner verdiği taktiklerle maçın farklı kazanılmasında çok büyük rol oynadı.

HAFTANIN OLAYI
Zirvede değişen birşey yok
Ligin 31. haftasında Fenerbahçe, G.Saray, Sivas ve Beşiktaş haftayı kayıpsız atlatarak iddialarını sürdürdü. Kasımpaşa resmen küme düşerken maçlarını kaybeden V.Manisaspor ve Ç.Rize iyice ateşin içersine girdi.

CEZA TAHTASI
ERDOĞAN ARICA
Çaykur Rizespor'un tecrübeli hocası Beşiktaş maçında kulübede seyirci gibiydi. Oysa bu maç Karadeniz ekibi açısından ya devam ya tamam maçıydı. Arıca oyuna müdahale edemeyerek yenilgide baş suçlular arasında yer aldı.
SÜLEYMAN Denizlispor'un tecrübeli file bekçisi Fenerbahçe maçında inanılmaz hatalar yaptı. Topa çıkışlarında hatalı olan Süleyman'ın taymingi de zayıftı. Önündeki defansla iyi anlaşamadığı gözlenen Süleyman F.Bahçe'nin işini daha da kolaylaştırdı.

KADER ANI

Gaziantepspor, V.Manisaspor maçının 80. dakikasında sol kanattan gelişen konuk takım atağında Sezer Gaziantepspor ceza alanına kadar sokuldu. Sağ ayağıyla topa sert vurdu. Meşin yuvarlak direğin dibinden auta gitti. Bu bir kader anıydı. G.Birliği OFTAŞ-Kayserispor maçının 90. dakikasında Toledo'nun sol taraftan yaptığı ortada altı pas içinde topa Iglesias dokundu. Kaleci Ulaş son anda meşin yuvarlığı çizgiden çıkararak mutlak golü önledi ve kader anına imza attı.

YAZARLAR NE DEDİ
FENERBAHÇE
Rıdvan DİLMEN (Milliyet):
F.Bahçe ciddi bir antrenman yaptı. Çünkü maçı antrenmana çeviren Denizlispor'du. Fenerbahçe aslında o kadar canlı ve istekliydi ki skoru nasıl olsa yakalardı. Rakibin bu oyun mantığı sadece işini kolaylaştırdı. Savunmada Edu'yu çok beğendim. Birkaç haftadır oynamadığı için maçın başında birkaç pas hatası yapan ancak sonradan düzelen Selçuk'u da beğendim. Alex ve Deivid de lider gibi oynadılar.
Ziya ŞENGÜL (Star): Aurelio'yu çok beğendim. Savunmada basmadık yer bırakmadı. Selçuk, Deivid ve Kezman'ın gereksiz top kayıpları F.Bahçe'nin gol üretiminde freni oldu. Uğur Boral sol kanadı öylesine iyi kullandı ki ikinci golde payı çok büyüktü. F.Bahçe bu skorla liderlik yarışını sürdüredursun yaptığı top kayıpları ve attığından iki misli fazla gol kaçırması düşündürücüdür.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
Barış'ın ilk 11'e dönmesi hem orta alana dinamizm kazandırdı, hem de Sabri'yi rahatlattı. 4-1-3-2 sisteminde tek forvet Karan'a yakın oynayan Lincoln çok fazla boş saha buldu ve etkili oldu. Gol yollarında Ümit Karan çok etkisizdi. Tek forvetli sistemde aktörü doğru seçmek gerekir. Tek forvetin adı bence Nonda. Ancak onun da fizik güç ve motivasyon yetersizliği var. Galatasaray, Belediye'yi iki ön liberolu sisteme dönerek yenmeyi başardı.
İlhan SÖYLER (Hürriyet): Lincoln daha oyunun başında ben bu maça asılacağım ayakta kalacağım mesajını verdi. Brezilyalı yıldız direndi, mücadeleyi bırakmadı ve ilk golü hazırladı. G.Saray oyuna asıldıkça her iki kulvarı da iyi kullandı. Sabri toparlanmaya başlamış daha dirençli ve mücadeleci. Mehmet Topal her zamanki gibi disiplinliydi. Hem rakibi oynatmadı, hem de Belediye'nin orta sahasındaki topları çaldı. Ayhan bir yere kadar iyiydi. Daha sonra oyundan düşünce kenar yönetimi onu değiştirdi.

BEŞİKTAŞ
Ömer GÜVENÇ (Akşam): Beşiktaş'ın defansı rakibe gol pozisyonu vermedi, bravo diyeceğim ama diyemiyorum. Çünkü Rizespor'un gol pozisyonuna girmek için ne niyeti ne de gücü vardı. Nobre'yi koşarken, mücadele ederken birazcık olsun gördüm ama Holosko'yu hiç göremedim. Delgado'nun attığı gol jeneriklere geçecek kadar güzeldi.
Vedat OKYAR (Vatan): Beşiktaş'ın attığı 2. gol ders niteliğinde. Maçın en şık, en göz zevki taşıyan pozisyonu. Delgado'nun ustalığı kadar Holosko'nun yaptığı verkaç da üst seviyedeydi. Bu Gordon Beşiktaş'a ilaç olamaz. Son kararım bu. Ertuğrul hoca Aydın'ı neden çıkardı bunu anlayamadım. Çünkü Aydın bu takıma dinamizm katan bir oyuncu. Çıkarırsın İbrahim Üzülmez'i Tello'yu oraya çekersin. Aydın da oyunda kalır.

SÜPER LİG'DE 31. HAFTA SONUÇLARI
Sivas-Ankara: 2-1, Trabzon-G.Birliği: 0-0, Bursaspor-Kasımpaşa: 1-0, A.Gücü-Konya: 0-3, G.Antep-V.Manisa: 1- 0, F.Bahçe-Denizli: 4-1, Çaykur Rizespor-Beşiktaş: 1-2, OFTAŞ-Kayserispor: 1-1, Büyükşehir-Galatasaray: 0-3.




DİĞER SPOR HABERLERİ
20.45'te liderizZico'nun 4 çıkmazı
Şampiyonluğa çok yaklaştıkKartal Rus avında
Parayı verene giderimÜmit şok etti!
Başımız dik gezeceğizKörfez affetmedi
Tenisin Barbie'si...İmparator'a cazip teklif
Derbi öncesinde Lincoln terapisiYüzde 90 Aydınus yüzde 10 Gezer
İngiltere'de futbol...Batur günün bankosu
Haber turuHaber turu
SAKLAMBAÇ
Ayrılık Ayrılık rüzgarları esiyor
Yasak aşkı uğruna evini terk eden Hüsnü Şenlendirici, şimdi de Deniz...
Estetiğe gerek kalmadı
Ünlüler 'suşi'yi baş tacı...
Beden sıfır, annelik şansı da!
Televizyon karşısında yemek...
Amerika'da Türk adımları
Objektifleri hiç sevmiyor...
EKONOMİ
Koç Koç Allianz'dan çıktı, rotayı yeni yatırımlara döndürdü
Koç Allianz'daki hisselerini 354 milyon euroya Allianz SE'ye...
Meydan 'ithal'e kaldı muz 4...
TMSF, Demirel Grubu'yla anlaştı
'Otelciliğe devam' dedi...
1 Mayıs'ta 'tatil' yok
28 bin memur ailesine maaş
Petrol 120 $'a koşuyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 25°C 14°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 14°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.065,240 D:% 0,99
DOLAR S: 1,314 D:% 0,00
EURO S: 2,090 D:% 0,63
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu