Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Nisan 2008  

Kadınlar erkeklerden daha uzun süre orgazm olur...

Kadınların fiziksel uyarılma zamanı gibi orgazmları da erkeklere göre daha uzun sürelidir En önemli etken ise kadının kendi vücudunu tanıması ve cinsel tepkilerini öğrenmesidir.



Ben 2 yıllık evli bir bayanım. Eşimi çok seviyorum ama hiç orgazm olamadım. Bu eşimi üzüyor. Bana yetmediğini düşünüyor. Lütfen yardım edin. Ne yapabilirim?
Kadınların cinsel dünyaları çoğu zaman erkeklere göre daha zengindir ve cinsel uyarılara kadın vücudunun tepkileri daha farklıdır. Bu doğal olarak vücut yapısının ve hormon düzeninin farklı olmasından kaynaklanır. Bu yüzden cinsel uyarılara yanıt biraz gecikerek gelir ve karşılaştırmak belki doğru değil ama göründüğü kadarıyla sonuçta oluşan cinsel haz da erkeklere göre daha büyüktür.

4 AŞAMADAN OLUŞUR
Kadınlar cinsel etkinlik sırasında, düzenli fizyolojik olaylar zinciri şeklinde cinsel yanıt verirler. Cinsel yanıt aşamaları erkekte de olduğu gibi 4 dönemden oluşur...
* Birinci dönem (Uyarılma): Cinsel uyarılmanın sonucunda ilk olarak cinsel organlar etrafındaki damarlarda kan dolaşımı artar. Vajen girişindeki salgı bezlerinin yaptığı salgı ile vajen kayganlaşır. Klitoris de genişlemeye ve uzamaya başlar. Meme uçları daha sertleşir ve dikleşir. Cinsel uyarılma sırasında boyun etrafında, karnın üst tarafında ve memelerde cilt renginde bir koyulaşma olur. Bütün vücutta kaslarda hafif bir kasılmayla kan basıncı ve kalp atım hızında artış görülür.

KLİTORİS KÜÇÜLÜR
* İkinci dönem (Plato):
Vajen duvarının dışarıya yakın kısmında kan damarlarının genişlemesi ile vajen girişi daralır. Bu daralma orgazmdaki önemli öncü belirtilerden biridir. Klitoris tekrar küçülür ve uyarılara duyarlılığı azalır. Memelerin genişlemesi ve meme uçlarının dik duruşu devam eder. Kaslarda gerginleşme, kalp atım hızı, kan basıncı ve soluk alıp verme hızı artmaya devam eder. Plato evresinin dıştan gözlenebilen en önemli özelliği, orgazm evresine yaklaşıldıkça bir önceki evrede büyümüş olan klitorisin yeniden küçülme eğilimi göstermesidir. Plato evresinin sonlarına gelindiğinde, klitoris orijinal boyutunun yarısı kadar küçülebilir.
* Üçüncü dönem (Orgazm): Bu dönemde kadında psikolojik olarak çevredeki uyarılara ilginin kesilmesi durumu ortaya çıkar. Özellikle klitoris etrafından başlayarak bütün vücuda yayılan bir sıcaklık hissi oluşur. Birçok kadında ayrıca cinsel organların etrafında titreme hissi görülebilir. Vajenin girişinde ve anal bölgede kas kasılmaları vardır. Kasılmalar 0.8'er saniyelik aralıklarla ortaya çıkar ve toplam 4 saniye sürebileceği gibi, 15 saniye kadar da devam edebilir. Orgazmın başlamasından birkaç saniye sonra, rahimde de kasılma başlar. Kalp atım hızı normalin 2 katına çıkabilir. Orgazm oluştuğunda cilt kızarıklığı en üst seviyededir. Kadının yüz kasları da kasılır ve acı çekiyormuş gibi bir görünüm sergileyebilir.
* Dördüncü dönem (Çözülme): Orgazm sonrasındaki bu dönemde, kadın vücudu yavaş yavaş uyarılma öncesi duruma döner. Cinsel organlardaki kan dolaşımının yeniden eski durumuna gelmeye başlaması ile vajen ve çevresindeki dokular eski durumunu alır. Memeler ve meme uçları küçülür. Kalp atımı ve solunum hızı normal haline gelir. Böylece orgazm sonuçlanmış olur, kadının vücudundaki cinsel haz duyusu yok olur. Kişi, beyinden orgazm esnasında salgılanan endorfinlerin (mutluluk hormonları) etkisiyle gevşer ve kendini iyi hisseder. Tüm bu süreç 5-10 dakika sürer.

KİŞİYE GÖRE DEĞİŞİR
Kişisel farklılıklar olmasına rağmen, genelde kadınların cinsel açıdan uyarılma süresinin fizyolojik olarak erkeklerden daha uzun olduğu kabul edilir. Cinsel uyarılmamızda, cinsel isteğimizin olduğu kadar yeterli fiziksel uyarıyı alıp almamamızın da rolü vardır. Duyarlı bölgeler ve tercih edilen uyarılma biçimleri kişiden kişiye değişiklik gösterir. Ama bütün kadınların cinsel organlarının en fazla sinir ucu bulunan, en duyarlı bölümü klitoristir. Dolayısıyla, klitorisin fiziksel uyarıyı uygun şekilde ve yeterli süre alması gerekir.

DOĞRUDAN UYARILMALI
Penisin vajinadaki hareketi, dışarıda yer alan klitorisi doğrudan uyaramaz, vajinanın 2/3'lük iç bölümü duyarsızdır, dış 1/3'lük bölümündeki uyarılar, klitorise iletilirse de bu dolaylı bir uyarıdır ve birçok kadının doğrudan klitorisinin uyarılmasına ihtiyacı vardır. Kadının yaşı, dolayısıyla cinsel deneyimi arttıkça, cinsel uyarılma ve orgazm süresi kısalır. Burada kendi bedenini ve cinsel tepkilerini öğrenmenin rolü vardır. Kadınların cinsel uyarılmaları erkeklere göre daha yavaş olduğu gibi, orgazmdan sonra normale dönmeleri de daha uzun sürer. Bu nedenle bazı kadınlar, orgazm sonrası cinsel uyarılmaları azalmadığından, erkeklerden farklı olarak peş peşe birkaç kez orgazm olabilir.




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ayrılık rüzgarları esiyorEstetiğe gerek kalmadı
Ünlüler 'suşi'yi baş tacı yaptı!Beden sıfır, annelik şansı da!
Televizyon karşısında...Amerika'da Türk adımları
Objektifleri hiç sevmiyor...Evliliğin can simidi...
'Bir kist' deyip geçmemeliFerdi'nin kızı Yıldız olacak
Tuğba diyete başladıKırabilene aşk olsun!..
Modaya uymak lazımNBA modası
Davetin en şık ismiydiEvlilik hazırlıkları...
Kız çocuklarının moda yolculuğuSağlık ve kalite birleşti
Latin esintili tasarımlar...Bomba gibi geliyorlar
Tamamen doğal bir şampuan...Zencefilin faydası...
Limon öksürüğe iyi geliyorAnne adayları dikkat etmeli
Çok hijyen, cilde zararlı...Aşk için değil, iş için
Kadınları da düşününGünün mönüsü
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Meclis'e Meclis'e zam baskısı
TAKVİM yazdı, polisin sorunları Başbakan'a taşındı. DSP Milletvekili...
'Af şartsız olsun'
Çocukların acı oyunu
Çevreci doktor
Liseli kızlara ceza yağdı
Babanın buruk sevinci
Polisin beklentileri
SPOR
20.45'te 20.45'te lideriz
2005-2006 sezonundaki saat iddiasıyla Sarı-Kırmızılılar'ın...
Zico'nun 4 çıkmazı
Şampiyonluğa çok yaklaştık
Kartal Rus avında
Parayı verene giderim
Ümit şok etti!
Başımız dik gezeceğiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 25°C 14°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 14°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.065,240 D:% 0,99
DOLAR S: 1,314 D:% 0,00
EURO S: 2,090 D:% 0,63
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu