Çanakta Keyif Margarini kızdırdıktan sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri, biberleri, domatesleri ve dövülmüş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp bol yağda kızartın. Sebzeleri, etlerin yanına ilave edin. Tuz ve rendelenmiş kaşar peynirleri de ekleyin. Küçük fırın kaplarının içine bu malzemeyi paylaştırın. Milföy hamurlarıyla kapların üzerine kapak yaparak fırında pişirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız kapları ters çevirip servis yapın.
MALZEMELER Yarım kilo kuşbaşı et 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet soğan 1 adet patlıcan 1 adet patates 5 adet milföy hamuru 3 kaşık kaşar peyniri 1 bardak mısırözü yağı 2 kaşık margarin Tuz
Barbunya Pilaki Barbunyayı 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Süzme suyundan 1.5 su bardağı alın. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri kavurun. Tencereye barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.
MALZEMELER 1 kg taze barbunya, 2 soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 havuç, 1 patates, 3-4 sivribiber, 6 domates, yarım demet maydanoz, 1 limon, 1 bardak zeytinyağı, bardak su, tuz, şeker
Vişneli Ekmek Tatlısı Vişneleri dondurucudan çıkartıp 30 dk bekletin. Vişne suyunu süzüp vişneleri tencereye alın. Vişnelerin üzerine suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Tost ekmeklerini hafifçe kızartın. Ekmeklerin üzerine vişneleri ve vişne suyunun bir kısmını dökün. Ekmekleri üzerine yerleştirin. Kalan vişneleri ve suyunu da ekmeklerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp ekmeklerin vişne tadını çekmesini için bekleyin. Kaymakla servis yapın.
MALZEMELER 8 dilim tost ekmeği 2 su bardağı dondurulmuş vişne 2 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı kaymak 3 su bardağı su