Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 22 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Çanakta Keyif
Margarini kızdırdıktan sonra soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı etleri, biberleri, domatesleri ve dövülmüş sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Tencerenin kapağını kapatıp 10 dk pişirin. Patlıcanları ve patatesleri küp küp doğrayıp bol yağda kızartın. Sebzeleri, etlerin yanına ilave edin. Tuz ve rendelenmiş kaşar peynirleri de ekleyin. Küçük fırın kaplarının içine bu malzemeyi paylaştırın. Milföy hamurlarıyla kapların üzerine kapak yaparak fırında pişirin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarttığınız kapları ters çevirip servis yapın.

MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı et 1 adet domates 2 adet sivri biber 1 adet soğan 1 adet patlıcan 1 adet patates 5 adet milföy hamuru 3 kaşık kaşar peyniri 1 bardak mısırözü yağı 2 kaşık margarin Tuz

Barbunya Pilaki
Barbunyayı 4 su bardağı suda 20 dakika kadar haşlayıp süzün. Süzme suyundan 1.5 su bardağı alın. İnce kıyılmış soğanı yağda kavurun. Küp şeklinde doğranmış patates, sivribiber ve havucu ekleyin. Sebzeleri kavurun. Tencereye barbunya, rende domates, su, limon, tuz ve şekeri ekleyin. 20 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanozu serpiştirin.

MALZEMELER
1 kg taze barbunya, 2 soğan, 2-3 diş sarımsak, 2 havuç, 1 patates, 3-4 sivribiber, 6 domates, yarım demet maydanoz, 1 limon, 1 bardak zeytinyağı, bardak su, tuz, şeker

Vişneli Ekmek Tatlısı
Vişneleri dondurucudan çıkartıp 30 dk bekletin. Vişne suyunu süzüp vişneleri tencereye alın. Vişnelerin üzerine suyu ve şekeri ekleyip kaynatın. Tost ekmeklerini hafifçe kızartın. Ekmeklerin üzerine vişneleri ve vişne suyunun bir kısmını dökün. Ekmekleri üzerine yerleştirin. Kalan vişneleri ve suyunu da ekmeklerin üzerine dökün. Tepsinin üzerini folyoyla kapatıp ekmeklerin vişne tadını çekmesini için bekleyin. Kaymakla servis yapın.

MALZEMELER
8 dilim tost ekmeği 2 su bardağı dondurulmuş vişne 2 su bardağı şeker 3 çorba kaşığı kaymak 3 su bardağı su




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Ayrılık rüzgarları esiyorEstetiğe gerek kalmadı
Ünlüler 'suşi'yi baş tacı yaptı!Beden sıfır, annelik şansı da!
Televizyon karşısında...Amerika'da Türk adımları
Objektifleri hiç sevmiyor...Kadınlar erkeklerden daha...
Evliliğin can simidi...'Bir kist' deyip geçmemeli
Ferdi'nin kızı Yıldız olacakTuğba diyete başladı
Kırabilene aşk olsun!..Modaya uymak lazım
NBA modasıDavetin en şık ismiydi
Evlilik hazırlıkları...Kız çocuklarının moda yolculuğu
Sağlık ve kalite birleştiLatin esintili tasarımlar...
Bomba gibi geliyorlarTamamen doğal bir şampuan...
Zencefilin faydası...Limon öksürüğe iyi geliyor
Anne adayları dikkat etmeliÇok hijyen, cilde zararlı...
Aşk için değil, iş içinKadınları da düşünün
Acil servisAşk mesajları
Çelebi Çiçek ile Tarot kartlarıTakvimin bugünü
GÜNCEL
Meclis'e Meclis'e zam baskısı
TAKVİM yazdı, polisin sorunları Başbakan'a taşındı. DSP Milletvekili...
'Af şartsız olsun'
Çocukların acı oyunu
Çevreci doktor
Liseli kızlara ceza yağdı
Babanın buruk sevinci
Polisin beklentileri
SPOR
20.45'te 20.45'te lideriz
2005-2006 sezonundaki saat iddiasıyla Sarı-Kırmızılılar'ın...
Zico'nun 4 çıkmazı
Şampiyonluğa çok yaklaştık
Kartal Rus avında
Parayı verene giderim
Ümit şok etti!
Başımız dik gezeceğiz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 25°C 14°C 
ANKARA Az Bulutlu 30°C 12°C 
İZMİR Az Bulutlu 32°C 16°C 
ANTALYA Az Bulutlu 25°C 14°C 
ADANA Az Bulutlu 27°C 14°C 
EKONOMİ
IMKB E: 43.065,240 D:% 0,99
DOLAR S: 1,314 D:% 0,00
EURO S: 2,090 D:% 0,63
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu