Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 21 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Kuzu Sahan Pirzolası
Sivribiberleri halka şeklinde doğrayın. 1 kaşık tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca 5 adet pirzolayı altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyup, orta ateşte eritin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürün. Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin. Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
75 gr. tereyağ, 100 gr. soğan (piyaz doğranmış) 200 gram domates, 5 adet sivri biber, tuz, karabiber, kekik, Yarım litre sıcak su, 15 adet kuzu pirzolası

Şeker Kurabiyesi
Margarini eritilip soğumaya bırakılır. Yağ iyice katılaşmadan pudra şekeri ilave edilip beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Azar azar un eklenip yoğrulur. Hamur baklava şeklinde kesildikten sonra üzerlerine çatal sırtıyla süs desenleri verilir. Tepsi yağlanmadan baklava biçimindeki hamurlar dizilip fırına verilir. 75 derecelik fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakılır.
MALZEMELER
1 paket margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, alabildiği kadar un

Etli Ekmek
Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın. Doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın.
MALZEMELER
5 su bardağı un, 2.5 bardak su,1 tatlı kaşığı tuz İç Malzemesi için: 500 gr kıyma, 2 soğan, karabiber, tuz,1 kaşık tereyağı




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Düğün tarihi belliMinik ünlülerden destek
Tırnakların gücü adına!Tembeller için kilo verme...
İşçi ve emekçinin festivaliAnne sütü her derde deva olur
Podyumların ana kraliçeleri25 milyon dolara konser
Düzenli hayat sertlik rahatEvlilikler zamanla güzelleşiyor
Yaşasın doğal doğumlar!Beren susmak bilmiyor
Düşman çatlattı30'a gelince seksiliği anlar
Evliliğe mola verdiİkinci düet yolda
Eski günlere döndüAlbümünü erteledi...
Yüzü hep gülüyorErkeklere özel...
Efsanevi içki' En Eski...Osmanlı'nın ihtişamı not...
Şeker mi, panik atak mı?Mantar deyip geçmeyin!
Midenizi korumak için...İngiliz Jaguar Hintli oldu
Dünya'yı kurtaracak uzay...Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Afta Afta geri sayım başladı
Takvim gündeme getirdi, AKP Grup Başkanvekili Elitaş, öğrenci affıyla...
Müdürden sürgün
'Doktor' sendromu
Kars'tan acı haber: 1 şehit
Maganda yine tetikte
Film gibi vurgun
Polis stres altında
SPOR
Aslan Aslan gibi pravo
Kerim'in 3'teki ters vuruşuyla öne geçen Cimbom, 61'de Lincoln ve...
Derbiye marş marş!
Fener'e de tek forvet
Kartal'ın intikamı
Şikeyle işimiz olmaz
Yarışta biz de varız
Baptista geliyor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Az Bulutlu 22°C 15°C 
ANKARA Az Bulutlu 27°C 10°C 
İZMİR Az Bulutlu 30°C 15°C 
ANTALYA Az Bulutlu 27°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 29°C 16°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.641,060 D:% 2,50
DOLAR S: 1,313 D:% -1,17
EURO S: 2,069 D:% -1,99
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu