Kuzu Sahan Pirzolası Sivribiberleri halka şeklinde doğrayın. 1 kaşık tereyağı orta ateşte eritin. Yağ kızınca 5 adet pirzolayı altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin. Kalan 2 çorba kaşığı tereyağını tavaya koyup, orta ateşte eritin. Soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak, soğanları renk almadan öldürün. Domatesi ve sivri biberi ekleyip, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Sıcak suyu ilave ederek bir taşım kaynattıktan sonra birkaç dakika daha pişirin. Bu karışımı sahandaki etlerin üzerine döküp, kekiği ekin. Sahanın kapağını kapatarak, kuzu pirzolalarını ağır ateşte 30 dakika daha pişirin. MALZEMELER 75 gr. tereyağ, 100 gr. soğan (piyaz doğranmış) 200 gram domates, 5 adet sivri biber, tuz, karabiber, kekik, Yarım litre sıcak su, 15 adet kuzu pirzolası
Şeker Kurabiyesi Margarini eritilip soğumaya bırakılır. Yağ iyice katılaşmadan pudra şekeri ilave edilip beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Azar azar un eklenip yoğrulur. Hamur baklava şeklinde kesildikten sonra üzerlerine çatal sırtıyla süs desenleri verilir. Tepsi yağlanmadan baklava biçimindeki hamurlar dizilip fırına verilir. 75 derecelik fırında 10 dakika kadar pişmeye bırakılır. MALZEMELER 1 paket margarin, 1 su bardağı pudra şekeri, alabildiği kadar un
Etli Ekmek Bir kapta un, tuz ve suyu karıştırıp yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığına gelen hamurdan yumruk büyüklüğünde 20 küçük parça koparın. Her parçayı teker teker küçük birer daire şeklinde açın. Doğranmış soğanı kıyma ile birlikte kavurun. Tuz ve karabiber ilave edin. Hazırlanan iç malzemesinden bir iki kaşık yuvarlak hamurun yarısına yayın, diğer tarafı üzerine kapatın. Teflon tavada veya sacda hamurları önlü arkalı pişirin. Üzerine tereyağı sürüp sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 5 su bardağı un, 2.5 bardak su,1 tatlı kaşığı tuz İç Malzemesi için: 500 gr kıyma, 2 soğan, karabiber, tuz,1 kaşık tereyağı