Günün mönüsü
Boşnak Böreği Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamuru 9 parçaya bölüp bezeler hazırlayalım. Bezelerden her birini tabak büyüklüğünde açalım. Bezelerin üzerine sıvıyağı sürelim. Yufkayı kenarlarından çekiştirerek, hazır yufka inceliğinde açalım. Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim. Hazırladığımız peynirli maydanozlu içi yufkaya serpelim. Yufkayı rulo şeklinde saralım. Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim. Üzerine yumurta sarısı sürdüğümüz böreği, önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında kızarana dek pişirelim.
MALZEMELER 1 kg un 1 fincan sıvıyağ 1 yumurtanın sarısı Yeterince su Tuz İçi İçin: 200 gr. beyaz peynir veya çökelek 1 demet maydanoz 1 su bardağı sıvıyağ Tuz
Baharatlı Gulaş Tavada erittiğiniz terayağına soğan, pulbiber, sirke ve domatesi ekleyin. Eti tavaya ilave edip karıştırın. Defne yaprakları, mercanköşk ve kimyonu ekleyin. Kuşbaşı et, sarımsak, et suyu ve tuzu ilave edin. Ağır ateşte 1.5-2 saat pişirin. Piştikten sonra sarımsakları çıkarın.
MALZEMELER 800 gr dana kuşbaşı 4 soğan, 80 gr tereyağı veya margarin, 1 çay kaşığı kırmızı pulbiber, 1 çorba kaşığı sirke, 4-5 diş sarmısak, 2 defne yaprağı, 4 domates, 1 su bardağı et suyu, 1 tutam mercanköşk, 1 tutam kimyon, tuz
Dövuk Mısır Çorbası Yemeği hızarlamaya başlamadan bir gece önceden mısırı kaynar suda yarım saat pişirin. Mısırı bu suyun içerisinde bekletin. Ertesi gün de; mısırı 2 saate yakın iyice yumuşayana kadar pişirin. Yoğurt ve unu çırpıp mısırlara ilave edin. Tereyağını iyice kızdırıp mısırlı karışımın üzerine gezdirin. Karışımı nane ile süsleyerek servis edin.
MALZEMELER 1 su bardağı dövuk mısır, 1 çay bardağı dondurulmuş mısır yeteri kadar su, tuz, 2 komposto kasesi yoğurt, 1.5 tatlı kaşığı un Üzeri için: 2 yemek kaşığı tereyağı, yeteri kadar nane
|