* Kabızlık, ishal, şişkinlik ve gaza karşı kepekyi ve lifli gıdalar tüketmeye özen gösterin. * Gaz yapıcı yiyecek ve içeceklerden uzak durun. Çiğ sebzeleri, turunçgilleri, baklagilleri az yiyin. * 3 ana, 3 ara öğün almaya çalışın. Uzun süre aç kalmayın. * Meyve ve tatlıları hemen yemekten sonra tüketmeyin. * Bol su içmeye çalışın. * Telaş halinde hızlı bir şekilde yemek yemeyin. Bu, asit salgılanmasına yol açar. * Yemeklerden sonra 1 saat dik pozisyonda durmayı alışkanlık edinin. Uzanmayın. * Yavaş yemek yiyin ve lokmalarınızı iyice çiğneyin. Böylece yiyeceklerin sindirimi daha kolay olur. Tokluk duygusu daha iyi hissedilir. * Yatağa gitmeden 3 saat önce yemek yemeyi kesin. Geç saatte tüketilen yiyecekler, tüm gece boyunca asit salımına neden olur.*Düşük yağ oranlı gıdaları tercih edin. * Mide hastalıkları için verilmiş olan ilaçları mutlaka doktor kontrolü altında alın. * Süt ürünlerini kullanmadan önce mutlaka doktora danışarak önlem alın. * Kafeinli içecekleri çok içmek istiyorsanız. bunları yemekle birlikte ya da yemek zamanına yakın almaya dikkat edin. Aç karnına tüketmeyin. Yan etkileri böylece daha az olur. * Stresten uzak durmaya gayret edin.