Beef Stronogof Eti 1/2cm kalınlığında şeritler halinde kesin. Soğanı doğrayın. Yağı, ızgarada ısıtın ve eti pişirin. Et pişince, çıkarın ve bir kenara alın. Izgaraya soğanı ve mantarları koyun ve 10 dakika pişirin. Limon suyunu ve şekeri ilave edin. Tuz ve biberi ekleyin. İyice karıştırın, eti ve kremayı koyun ve çok yavaş olarak 10 dakika pişirin. Hardalı da ilave ettikten sonra karıştırın ve hemen servis yapın. MALZEMELER 800 g dana biftek veya bonfile 1 küçük soğan 3 çorba kaşığı sıvı yağ 500 g mantar Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı toz şeker 250 ml sıvı krema 1 tatlı kaşığı hardal Tuz ve karabiber
Fasülye Kavurması Fasulyeler doğranır. Diğer tarafta kuru soğan küp şeklinde doğranır, bir tencerede yağla birlikte pembeleştirilir, içerisine yeşil biber konur, salçası ilave edilir. Domates de konarak bir müddet pişirilir. Fasulyeler de az pişirilir. 1 su bardağı sıcak su konur, tuz atılır, kısık ateşte suyu tamamen çektirilerek pişirilir. Servis tabağına alınır, sıcak olarak servis yapılır. MALZEMELER 1 kg. yeşil fasulye 2 baş soğan 3-4 tane yeşil biber 3-4 tane domates 1 kaşık domates salçası 3 kaşık tereyağı Tuz-karabiber
Elmalı Çikolata Soslu Tatlı Elmaları rendeleyip,tavada soteleyin. Sonra hafif ılıyınca petibör bisküvileri içine kırın. Cevizi de ekleyip iyice yoğurun. Diğer tarafta çikolata sosunu hazırlayın. Hazırladığınız hamurdan yuvarlak toplar koparıp çikolata sosuna bulayın. Geniş bir tepsiye dizin. Üzerine hindistan cevizi ekip servis yapın. Afiyet olsun.. MALZEMELER 3 elma Petibör bisküvi Dövülmüş ceviz Hindistan cevizi Biraz sıvıyağ Hazır çikolata sosu