Bulgurlu Tavuk Hazırlanışı: Soğanı tencerede yağla birlikte kavurun. İçine doğranmış sivribiber, salça,bulgur ve baharat koyup su ekledikten sonra bir taşım kaynatın. Hazırladığınız bu içi tavukların içine koyup sarın.Tavukları iple ya da kürdanla açılmayacak şekilde kapatın. Tavukları fırın kabına dizip 1 bardak su ilave edin. Ateşte 25 dk. süreyle pişirin.
Malzemeler 6 adet tavuk kalça, 1 adet sivribiber, 1 adet soğan, 1 su bardağı bulgur, 1 çorba kaşığı biber salçası, 2 çorba kaşığı tereyağ, 1 çay kaşığı kırmızıbiber, karabiber, tuz. 1 su bardağı su.
* * * Zeytinyağlı Taze Fasülye Yağda soğanları kavurun. Domatesi ekleyerek iyice pişirin. Konservenin suyunu süzün. Fasulyeleri tencereye ilave edin ve karıştırın. 2-3 dakika kapağını kapatarak pişirin. Suyu, tuzu, kesme şekeri de ekleyerek 15- 20 dakika orta ateşte pişirin. Soğuk olarak servis yapın.
Malzemeler 1 kg taze fasulye konservesi 3 orta boy ince kıyılmış soğan 3 orta boy domates 1 çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı tuz 1-3 adet kesme şeker 1,5 su bardağı su
* * * Böğürtlenli Sorbe Şeker eriyip şurup haline gelene kadar(1 dakika kadar) suyla beraber kaynatın,böğürtlenleri ekleyip 2 dakika daha kaynatın,karışımı mutfak süzgecinde iyice süzün. Bir kaba koyun ve buzlukta 4 saat kadar yarım saate bir karıştırmak sureti ile bekletin.
Malzemeler 2 su bardağından biraz az su 250 gr şeker 375 gr taze böğürtlen 3 yemek kaşığı limonsuyu