Beşamel Soslu Tavuk Tavuk butları haşlanır. Havuç ve kabaklar rendelenir. Sarmısaklar sıvı yağda sotelenir. İçerisine rendelenmiş havuç ve kabaklar da eklenir. Maydanoz ve dereotu ilave edilir. Beşamel sos için margarin eritilir ve un ilave edilerek kavrulur. Un kavrulduğunda süt eklenir ve kıvama geldiğine ocaktan alınır. Butların etleri kemiklerinden ayrılarak tepsisine yayılır. Üzerlerine tuz ve karabiber serpilir. Tavukların üzerine önce beşamel sos, onun üzerine de sotelenen sebzeler yayılır. Üzerine kaşar rendesi serpilerek tencerede kaşarlar eriyinceye dek kızartılıp servis yapılır.
Malzemeler 6 adet tavuk budu 4 adet orta boy havuç 3 adet orta boy kabak 2-3 diş sarmısak 2 çorba kaşığı sıvı yağ 3 çorba kaşığı margarin 3 çorba kaşığı un 500 ml. süt 1 kase rende kaşar peyniri Yarım demet maydanoz ve dereotu Tuz, karabiber, kırmızı toz biber
* * * Fasülyeli Kabak 3 adet kabağı 10 dakika haşlayın. Uzunlamasına ikiye kesin. 2 çorba kaşığı fasulyeyi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kabakların üzerine sürün. Üzerine domates dilimleri ve halka doğranmış soğan koyun. Üzerinde 1 çorba kaşığı sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
Malzemeler 3 adet kabak 2 çorba kaşığı haşlanmış fasulye 1 adet domates 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı sıvıyağ Tuz, karabiber
* * * Ayva Borani Margarini derin tencerede eritin kuşbaşı eti, tuzu ve şekeri ekleyerek kavurun. 3 bardak suyu ekleyin. 5 dk. kaynamaya bırakın ayvaların kabuğunu soyup, çekirdeklerini çıkarın. 9-10 parçaya bölün kaynayan suya sarımsaklarla birlikte atın 10 dk. kadar daha pişirdikten sonra naneyi ekleyin. 5 dk. sonra ateşten alıp servis yapabilirsiniz.
Malzemeler 4 adet ayva 250 gr yağsız kuzu kuşbası 30 gr margarin 4 çorba kasığı toz şeker 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı nane 5-6 diş sarımsak 3 su bardağı su