Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 15 Nisan 2008  

Süper Lig panoraması



15 GOL: Semih (Fenerbahçe)
14 GOL: Alex (Fenerbahçe)
13 GOL: De Nigris (Ankaraspor), Holosko (Beşiktaş), M.Yıldız (Sivasspor) 12 GOL: Umut Bulut (Trabzonspor)
11 GOL: Gökdeniz (Trabzon), Gökhan Ünal (Kayserispor), Ümit Karan (Galatasaray)
10 GOL: Nonda (G.Saray), Kezman, Deivid (Fenerbahçe), Necati Ateş (Büyükşehir)
9 GOL: Bobo, Nobre (Beşiktaş), M.Ali (Sivas), Burak (V.Manisa), Yusuf (Denizlispor)
8 GOL: Hakan Şükür (Galatasaray), Okan (G.Birliği), Veysel, Theou (Konyaspor)
7 GOL: Murat Hacıoğlu (Konyaspor), M.Çakır (G.Birliği), M.Topuz (Kayserispor), Cvetkov (Sivasspor), Jaba (Ankaragücü)

SÜPER LİG'DE 30. HAFTA SONUÇLARI
Beşiktaş-OFTAŞ: 0-1, Denizlispor-Büyükşehir: 2-3, G.Birliği- Gaziantepspor: 2-0, G.Saray-Trabzonspor: 1-0, Kasımpaşa- Çaykur Rizespor: 0-1, Konya-Bursa: 2-0, V.Manisa- A.Gücü: 1-2, Kayseri-Sivas: 0-1, Ankaraspor-F.Bahçe: 2-2.

Haftanın Takımı
G.Birliği OFTAŞ

Ligin en çok koşan takımı olan G.Birliği OFTAŞ Beşiktaş önünde seyircisiz oynama avantajını en iyi şekilde kullandı. Siyah-Beyazlı ekip önünde kora kor bir mücadele sergileyen OFTAŞ haftanın takımı olmayı hak etti.

Haftanın Hakemi
Fırat Aydınus

Kayserispor-Sivasspor maçında başarılı bir yönetim gösterdi. En az futbolcular kadar koşarken gördüğünü çaldı. Yardımcılarıyla da çok iyi anlaşarak zorlu maçı hatasız bitirdi.

Haftanın Karması
Periç (G.Birliği) Traore (G.Birliği) Serhat (Ç.Rize) M.Erdoğan (A.Gücü) Giray (OFTAŞ) Hayrettin (Sivasspor) M.Yılmaz (Ankara) Ömer (Konya) Arda (G.Saray) Necati (Büyükşehir) Tehoue (Konya)

Haftanın Futbolcusu
Arda Turan (G.Saray)

Galatasaray'ın genç oyuncusu Arda Turan, Trabzonspor karşısında sahanın yıldızıydı. Sarı-Kırmızılı oyuncu takımına galibiyeti getiren golü atarken haftanın futbolcusu olmayı da hak etti.

Haftanın golü

Büyükşehirli Sertan'ın sol taraftan yaptığı ortada Necati Ateş uygun pozisyonda nefis bir vole vurarak topu ağlara gönderdi. Bu gol jeneriklere geçecek kadar şık ve alkışa değerdi.

Kart görenler
SARI KARTLAR: Serdar Özkan (Beşiktaş), Ekrem, Hasagiç (İstanbul Büyükşehir Belediyespor), Periç (Gençlerbirliği), Beto, Bekir (Gaziantepspor), Tayfun, Yattara, Çağdaş (Trabzonspor), Desire (Kasımpaşa), Serhat, (Çaykur Rizespor), Mustafa Sarp, Egemen, Volkan Bekiroğlu (Bursaspor), Veysel (Konyaspor), Uğur (Vestel Manisaspor), Lamas, El Yasa (Ankaragücü), Toledo (Kayserispor), Hayrettin (Sivasspor), Vederson, Deivid, Lugano (Fenerbahçe), Hürriyet, Mehmet, Risp, Emre (Ankaraspor)
SARI KART CEZALILARI: Hasagiç (İstanbul Büyükşehir), Bekir, Beto (Gaziantepspor), Veysel (Konyaspor), Uğur (Vestel Manisaspor), Hayrettin (Sivasspor), Vederson (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Cumhur (Çaykur Rizespor)

Haftanın Kare ası
Arda (G.Saray) Necati (Büyükşehir) M.Yılmaz (Ankara) Tehoue (Konyaspor)

Haftanın teknik adamı
Hakan Kutlu (A.Gücü)

Ankaragücü için V.Manisaspor maçı hayati bir önem taşıyordu. Başkent ekibinin genç hocası Hakan Kutlu zorlu karşılaşmada verdiği yerinde taktikle rakibin ipini çekti. Rakibin zaaflarını da çok iyi tahlil etti.

Haftanın olayı
Zirvede puanlar eşitlendi

Süper Lig'de 30. haftanın en önemli olayı F.Bahçe ile G.Saray'ın puanlarının eşitlenmesi oldu. Kanarya, Ankara'da son saniye golüyle 1 puanla yetinirken Galatasaray, Trabzonspor'u devirerek çıkışını sürdürdü.

Kader anı
Ankaraspor-Fenerbahçe maçında uzatma dakikalarının son saniyeleri oynanıyor ve maçı Sarı-Lacivertli takım 2-1 önde götürüyordu. Taraftarlar bile artık yavaş yavaş tribünü terk ediyordu. Herkes hakem Halis Özkahya'nın bitiş düdüğünü beklerken 90+4'ün son saniyesinde Erhan'ın sol taraftan ceza alanına yaptığı ortada De Nigris topu kafayla Mehmet Yılmaz'ın önüne indirdi. Bu oyuncu topu ağlara göndererek beraberlik golüne imza attı. Bu gol tam anlamıyla bir kader anıydı.

Ceza tahtası
MEHMET YOZGATLI
Beşiktaş'a geldiğinden beri bir türlü verimli olamayan ve hayal kırıklığı yaratan Mehmet Yozgatlı OFTAŞ önünde döküldü. İlk onbirde oynama şansını iyi kullanamayan Mehmet Yozgatlı takıma katkı sağlayamazken kırık not aldı.

ZICO
F.Bahçe'nin Brezilyalı hocasının Ankaraspor maçında penaltıyı Kezman'a attırması affedilecek bir hata değildi. Eğer Fenerbahçe bu sezon şampiyon olamayacaksa bu maçta yapılan bu hatanın bunda payı kuşku yok büyük olacak.

HAFTANIN PROGRAMI
TÜRKİYE KUPASI: Bugün:
(20.00) Galatasaray-G.Birliği Yarın: (20.00) Kayserispor-Çaykur Rize
SÜPER LİG: 19 Nisan Cumartesi: (15.00) Ankaragücü-Konya, Bursa-Kasımpaşa, Gaziantep-Vestel Manisa, Sivasspor-Ankara (19.00) Fenerbahçe-Denizlispor 20 Nisan Pazar: (15.00) Trabzon-G.Birliği, OFTAŞ-Kayseri, Ç. Rize-Beşiktaş (19.00) Büyükşehir-G.Saray.

Yazarlar ne dedi?
FENERBAHÇE
Selim SOYDAN (Vatan):
Sen 88. dakikada kazanılan penaltıyı nasıl Kezman'a attırırsın? Ne oyuna ısınmış ne de penaltı kullanmasını biliyor. Şımarık oyuncusunu kazanmak için penaltıyı ve 2 puanı havaya atıyorsun. Hele de elinde Alex gibi bir penaltıcın varken. Beyler uyanın! Şampiyonluk ciddi bir hedeftir. Onun gönlü olsun, bunu kızdırmayalım derken bir bakmışsın hocası olmayan Galatasaray şampiyonluğu almış götürmüş.

Can BARTU (Hürriyet): Dileyelim Fenerbahçe, Ankaraspor karşısında kaçırdığı penaltı ve bıraktığı 2 puanı çok aramasın. Eğer sezon sonunda iş bu 2 puanda düğümlenirse bunda baş rolü oynayan Kezman ve ona o penaltıyı kullandırandır. Kezman oyuna girdikten kısa süre sonra kaleye gitmesi gerekirken terse gitti. Yanlış bir hareket yaptı. Sonra döndü top Risp'in eline çarptı. Penaltı mı derseniz bana göre bir çarpma. Ama hakem penaltı dedi. Peki o Kezman penaltı için neden topun arkasına geçer.

GALATASARAY
Levent TÜZEMEN (Sabah):
G.Saray'ın Trabzon önündeki kadrosu tamamen yerliydi. Nefesleri kesen bir maç izledik. 2. yarının hemen başında Galatasaray'ın Arda ile bulduğu gol, Okan'ın taç atışıyla Ayhan'ı pozisyona sokmasının ürünüydü. Sahanın yıldızı Ayhan'ın da topu geriye çıkarıp Trabzon savunmasını hareketsiz bırakması akıl dolu bir hareketti. Hakan Şükür de Trabzonspor maçında fizik olarak güçlüydü çok çalıştı.

Rıdvan DİLMEN (Milliyet): Galatasaray uzun süredir ilk kez iyiye yakın oynadı. Sezon başında oyunun büyük bölümünde uyguladığı pres ve öndeki baskıyı bu maçta bölüm bölüm de olsa yaptılar. Ve çok da pozisyon buldular. Savunma ile Hakan Şükür arasında uzun süredir ilk kez bu kadar mesafe daralmıştı. Trabzonspor bu yüzden etkili olamadı. Galatasaray adına Servet ve Mehmet Topal mükemmel top oynadılar.

BEŞİKTAŞ
Ömer GÜVENÇ (Akşam):
Bu futbolla, bırakın şampiyon olmayı, "Biz ilk üçe gireceğiz" diyorsanız demeyin. Sonra adama bu sözleri için gülerler. İlk 45 dakika pozisyon bile bulamayan Beşiktaş 2. yarı golü yedikten sonra parmakla sayılacak kadar az pozisyon buldu. Beşiktaş'ta doğru dürüst pozisyon yaratacak bir tek Delgado var, o da 60'da oyuna girdi.

Güven TANER (Star): İ.Toraman'ın önünde M.Yozgatlı, S.Özkan, Aydın üçlüsü vardı. Özkan çok iyi niyetli ama çağdaş futbolun mantığını yakalayamadı daha. Top kullanmada önemli zamanlama hataları yapıyor. Oturmuş bir onbirde Aydın yıldızlaşabilir. Ama gel de o onbiri bul. Beşiktaş'ın hakem şansı yok. Serdar'ın ceza alanında düşürülmesine başka bir hakem penaltı verirdi.

GALATASARAY'DAN SİVASSPOR'A YAKIN TAKİP
PAF Ligi'nde 30. hafta geride kalırken lider Sivasspor, Kayserispor deplasmanından 1 puan çıkardı. Ancak Galatasaray'ın Trabzonspor'u 3-2 yenmesiyle birlikte zirvede heyecan iyice kızıştı. Geçen haftaki 6 puanlık fark bu hafta 4'e indirdi. Ligin 33. haftasındaki Sivas-G.Saray maçı şimdi daha da önem kazandı. Şampiyonluk mücadelesi veren bir başka ekip G.Birliği ise G.Antep'le berabere kalarak 2 puan bıraktı.

PAF Ligi maç sonuçları
Beşiktaş-OFTAŞ: ............2-0
Denizli-Büyükşehir: ......1-3
G.Saray-Trabzon: ..........3-2
Kasımpaşa-Ç.Rize:..........2-2
Kayseri-Sivas: ................1-1
G.Birliği-Gaziantep: ......1-1
V.Manisa-A.Gücü: ..........2-1
Konya-Bursa: ..................3-1
Ankara-F.Bahçe: ............3-1


BORA BESİM ILICA

DİĞER SPOR HABERLERİ
10'un forması hazırÇeteci mi deselerdi!
Polat tura çıkıyorTaraftarımız kamçıladı
Demirören'e bırak baskısıBeşiktaş beni istedi
Avrupa dönüşü sendromuİlk finalist belli oluyor
Gordon aç kaldıJentzsch Trabzon'da
Halterde şov yaptıkZirvenin yeni sahibi Antalya
Kulüpler Birliği Kupası geliyorAteşağa günün bankosu
Haber turuSpor turu
SAKLAMBAÇ
Varyemez Varyemez Emrah
Arnavutköy'de bir balıkçı çıkışı 5 YTL'lik otopark parası için...
Vücudunuzu sevmenin 10 yolu!
Ekolojik yaşama dönüş
Türkiye'yi kapak yaptı
Risk altındasınız
Horlamaya radyofrekans tedavisi
Artık böyle saklanıyorlar
EKONOMİ
Ete Ete yüzde 30 zam yolda
Ateş pahası hale gelen bakliyattan sonra kırmızı et fiyatları da...
Katarlı işadamları Türkiye'ye...
Topbaş, İGDAŞ ve İDO'dan 10...
Mektup 1-2 haftaya tamam
'Üretim üssü olacağız'
'AB kendini dünyanın...
Dışarıda hava bozuldu dolar...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 18°C 11°C 
ANKARA Parçalı Bulutlu 26°C 14°C 
İZMİR Az Bulutlu 23°C 17°C 
ANTALYA Az Bulutlu 26°C 19°C 
ADANA Parçalı Bulutlu 28°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.747,300 D:% -0,55
DOLAR S: 1,312 D:% 0,34
EURO S: 2,078 D:% 0,63
GÜNE BAKIŞ
MAGAZİN
GÜNCEL
AKTÜEL
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu