Günün mönüsü
Bademli et sote Eti şerit şerit doğrayın. Yeşil biberleri yıkayın, uzunlamasına ince ince doğrayın. Bademleri ise orta irilikte kesin, yağsız tavada hafifçe kavurun. Kalın dipli bir tavada zeytinyağını iyice kızdırın. Etleri yağda kavurun. Biberleri ilave edip birlikte yumuşatın. Daha sonra sarmısak, soya sosu ve şarabı ilave edip 5 dakika kadar daha pişirin. Bir miktar su ile karıştırdığınız nişastayı ekleyin. Servis yapmadan önce bademleri katın. Dilerseniz haşlanmış pirinç ile servis yapabilirsiniz. MALZEMELER 500 gr. yağsız dana eti, 1 su bardağı soyulmuş badem, 3 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 diş sarmısak, 5 yemek kaşığı soya sosu, 6 yemek kaşığı beyaz şarap, 1 tatlı kaşığı nişasta, 8 adet yeşil biber
Alaturka makarna Makarnayı usulüne göre haşlayıp suyunu süzün. Tencere içinde yağları kızdırın; makarnayı buraya aktarın. 1-2 dakika karıştırdıktan sonra ocaktan alın. Beyaz peyniri çatalla ezin; dereotunu çok ince kıyın ve makarnaya karıştırarak servise sunun. MALZEMELER 500 gr. makarna 60 gr margarin 2 kaşık sıvıyağ 150 gr. beyaz peynir 4-5 dal dereotu, su, tuz
Ananaslı Kup Krem şantiyi süt ile çırparak hazırlayın. Yumurtaların akları ile sarılarını ayırarak farklı kaplarda tutun. Sarıları şeker ile çırpın; aklarını da sade olarak pay edin. Ardından ikisini de krem şantiye katın ve iyice çırpın. Küp küp doğradığınız ananasları içine karıştırıp kuplara eşit olarak pay edin. Bu karışımı buzdolabında soğutun servis ederken rulo gofret ile süsleyin. MALZEMELER 1 adet ananas konservesi, 2 yumurta, 1 bardak süt, 1 paket krem şanti, 2 kaşık şeker, 1 paket rulo gofret
|