Günün mönüsü
Ananaslı Tavuk Tavuğu iri parçalara bölün, limon suyu, ananas suyu ve biraz tuz içerisinde 60 dakika kadar bekletin. Biraz yağ kızdırın ve tavuk parçalarını hafifçe kızartın. Üzüm, rom,doğranmış domatesler, tuz ve kırmızı biberi ilave edip karıştırın. Tencerenin kapağını kapalı tutarak, 15-20 dakika kadar hafif ateş üzerinde pişirin. Tavuk pişerken diğer tarafta küp küp doğradığınız ananas parçalarını galeta ununa batırıp tereyağında kızartın. Büyük bir tabağa safranlı pilav koyup, yayın. Üzerine pişmiş tavuk parçalarını dizip, sosu dökün. Ananas ve portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın. MALZEMELER 4 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 yemek kaşığı limon suyu 2 yemek kaşığı (konserve) ananas suyu 2 yemek kaşığı sarı üzüm 2 yemek kaşığı rom 2 adet domates 1 adet portakal 1 yemek kaşığı tereyağ kırmızı biber tuz
Avcı Böreği Kıymayı soğanla kavurun. Geri kalan malzemeyi karıştırıp, hamur hazırlayın. Parça parça kızartın. Bu parçaların her birinin içine kavurduğunuz kıymadan koyup, sigara böreği gibi sarın, yumurtanın beyazı ile yapışırın. Tüm hamuru buzdolabına kaldırın. Üç adet yumurtayı çırpıp börekleri önce galeta ununa, sonra yumurtaya bulayıp, bol yağda kızartın, sıcak olarak servis yapın. MALZEMELER 1/2 kg süt 750 gr kıyma kırmızı biber 3 adet yumurta kabın aldığı kadar un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 baş rendelenmiş soğan tuz, karabiber
Bahçıvan Salatası Pirinci yıkayın, sıcak su ve 1kaşık sıvıyağda haşlayın. Soğuk sudan geçirip süzün. Diğer haşlanmış sebzelerle bir kap içinde karıştırın. Sıvıyağ, limon ve tuzu çırpın, bu sosu salataya gezdirin. MALZEMELER 1 bardak pirinç, 1 adet haşlanmış havuç, 1 fincan haşlanmış mısır, 1 fincan haşlanmış bezelye, 5 adet haşlanmış mantar, 3 adet salatalık turşusu, 1 bardak sıvıyağ, limon, tuz
|