Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 12 Nisan 2008  

Günün Mönüsü



Balık Graten
Patatesleri soyup ince dilimler halinde doğrayın. Brokkoliyi saplarından ayırın ve saplarını dilimleyin.Her ikisini ayrı olarak haşlayın ve sonra soğuk su duşuna sokun. Balık filetoları 2 cm genişliğinde şeritler halinde enine kesin, tuz ve karabiber serpip 20 dakika kadar dinlendirin. Krema, yumurta, hardal, limon suyu ve zencefili karıştırın. Isıya dayanıklı yayvan bir kabı sıvı yağ ile hafifce yağlayın. Dibine, her sırayı tuzlayarak iki sıra patates halkalarını dizin. Üzerine bir sıra balık fileto ve bir sıra brokkoli döşeyin. Üzerine kremalı karışımı dökün. 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.
MALZEMELER
1 kg sudak veya mezgit fileto 4 adet patates (orta büyüklükte) 250 gram brokkoli 4 çorba kaşığı limon suyu 250 gram krema 2 adet yumurta 1 çay kaşığı tatlı hardal 1 çay kaşığı toz zencefil Tuz

Biber Salatası
Biberleri dörde bölün. Kaynar suda 3 dakika haşlayın. Zeytinyağını, sirkeyi, ketçabı, tuzu, karabiber ve kırmızı biberi karıştırın. Karışımın buzdolabında 24 saat bekletin. Haşlanmış biberleri üstüne marinattan gezdirin. Beyaz peynir küpleri ve zeytinlerle süsleyin.
MALZEMELER
4 yeşil dolmalık biber 4 salçalık kırmızıbiber 4 çorba kaşığı sirke 1 çorba kaşığı ketçap, 6 çorba kaşığı zeytinyağı, 12 siyah zeytin, 250 gr. beyaz peynir (küçük küp şeklinde doğranmış), 1 tatlı kaşığı kırmızıbiber, tuz

Elma Tatlısı
Elmaları soyup, çekirdeklerini çıkartın. Elmaları tencereye dizip üzerlerine suyu ve şekeri ilave edip pişirin. Gıda boyasını karıştırın. Elmaları gıda boyasıyla iyice boyanmalarını sağlayın. Elmaların piştikten sonra soğumasını bekleyin. Soğuyan elmaların boş kısımlarına gofret parçacıkları, ceviz içi, labne peyniri ve tarçın karışımını doldurun. Elmaların üzerlerini labne peyniriyle ve cevizlerle süsleyip servis yapın.
MALZEMELER
3 adet elma 1 çay bardağı şeker 1 çay bardağı ceviz 2 çorba kaşığı labne peyniri Yarım çay kaşığı kırmızı renkli gıda boyası 1 adet çikolatalı gofret 1 çay bardağı tarçın




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
Deniz Gezmiş'ten büyüğüm...'Ağlaya ağlaya oynadım'
Bir savaştan çıktım...Gerçekçi olun...
Savaştan podyuma uzanan...Savaştan podyuma uzanan...
Bu 'orman' şehirdeİsmine yakıştı!
Sihrin yıldızlarıVesaire vesaire...
Mutlaka okuyunBahaneler Kitabı
GÜNCEL
İşte İşte en zengin eziyet!
Milyon dolarları ile tek başına kaldı, dostları dolandırdı. 26 yaş...
Sus Aysun! Bak kanun
Töre mesaisi
Cepteki tehlike
Mucize kurtuluş
'Sahte'karlar
Büyük operasyon
SPOR
Zirve Zirve hayal oldu!
Cezası nedeniyle İnönü Stadı'na taraftarından yoksun çıkan...
Çılgın teklif: 90 milyon euro
Artık her maç final
Sağlam havlu attı
Şener'den özel prim
Chelsea peşinde
Yabancı transferine kriter...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Çok Bulutlu 22°C 12°C 
ANKARA Çok Bulutlu 27°C 16°C 
İZMİR Parçalı Bulutlu 26°C 19°C 
ANTALYA Az Bulutlu 24°C 16°C 
ADANA Az Bulutlu 32°C 18°C 
EKONOMİ
IMKB E: 41.980,110 D:% -0,28
DOLAR S: 1,303 D:% 0,27
EURO S: 2,064 D:% 0,56
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu