Barbunyalı kapuska HAZIRLANIŞI: Barbunyaları akşamdan ıslatıp 15 dk. kadar haşlayın. Bir tencerede margarinle birlikte doğranmış soğanları, kıymayı ve salçayı kavurun. Tencereye haşlanmış barbunyaları ekleyin. Lahanayı dört cm. kalınlığında doğradıktan sonra ilave edip, 5 dk. kadar pişmesini bekleyin. Lahanaların üzerini kapatacak miktarda su koyup 35 dk. pişirin. Pişmeye yakın baharatları ekleyin... MALZEMELER 1 adet küçük lahana 1 su bardağı barbunya 100 gr. kıyma 1 adet soğan 1 çorba kaşığı biber salçası 1 çorba kaşığı margarin Yeterince sıcak su 1 tatlı kaşığı pulbiber Karabiber ve tuz
Beyaz peynirli köfte Peyniri çatalla ezin. Yumurta sarısı, maydanoz ve soğan rendesiyle karıştırın. Tuz ve karabiberi ekleyin. Milföy hamurunu 3 mm kalınlığında açın ve 7 cm çapında yuvarlak parçalar halinde kesin. Her bir yuvarlağın ortasına bir kaşık peynir karışımı koyun. Yuvarlak hamurları ikiye katlayın ve kenarlarına bastırarak kapatın. Kızgın yağda kızartın ve süzün. MALZEMELER 200 g milföy hamuru 250 g beyaz peynir 4 yumurta sarısı 1 kaşık ince kıyılmış maydanoz 1 soğan (rendelenmiş) Tuz ve karabiber
Renkli şekerli brownie Tereyağı ve şekeri çırpın. Yumurta, vanilya, kakao, un, ceviz, tuz ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin. Tepsiyi yağlı kağıtla kaplayın. Karışımı tepsiye döküp 190 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Soğuduktan sonra 2x10 cm'lik dilimler kesin. Her birini tahta çubuklara batırıp çikolata sosa bulayın. Üzerlerine renkli granül şeker serpin. MALZEMELER 7 kahve fincanı tereyağı 2 su bardağı tozşeker 5 yumurta 1 paket vanilya 1 su bardağı kakao 2 su bardağı un 3 su bardağı ceviz 1 çay kaşığı tuz 2 paket kabartma tozu Hazır çikolata sosu Renkli granül şekerler