Baduma Hazırlanışı: Tavuk etini haşlayıp suyunu ayırın. Tavuk etlerini ufak parçalara ayırın. Yufkaları sekiz parçaya kesin. Uzun kenarlarına tavuk etinden yerleştirip sigara böreği gibi sarın. Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün. Tereyağını eritin. Tavuk suyunu kaynatın. Yufkaları tavuk suyuna batırıp birbirinin üzerine gelecek şekilde servis tabaklarına dizin. Üzerlerine tereyağı gezdirip dövülmüş ceviz içi serpin. İkinci sırayı da aynı şekilde hazırlayın. En üste gelen yufkaları taç şeklinde yerleştirip haşlama suyundan 1 kepçe gezdirin. Kalan tavuk etlerini üzerlerine yerleştirin. Ceviz içi serpip sıcak servis yapın.
Malzemeler 35 cm çapında 4 ev yufkası 2 tavuk göğüs eti 1 tavuk suyu Dövülmüş ceviz içi
* * * Kuskus Orta boy tencere içinde kuskusu yağ ile birkaç dakika sote edin. Sıcak tavuk suyunu ve tuzu ilave edin, karıştırın. 10 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Ocağın altını kapayın, tencerenin kapağını örtün, 20 dakika kadar kenarda demlendirin. Çatal ile karıştırıp servis yapın. Her türlü et ve tavuk yemeklerinin yanında ikram edin.
Malzemeler 1 kap kuskus 1/2 kap sıcak tavuk suyu 1 yk tereyağı Tuz
* * * Gazozlu Kek Bir kek kalıbını margarinle yağlayın. Üzerine un serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Yumurtalar ve şekeri koyu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Limon kabuğu rendesi, vanilya, elenmiş un ve bir şişe gazozu koyup bir kapta yavaşça karıştırın. Kalıba boşaltıp 35-40 dakika pişirin.
Malzemeler 1 şişe meyvalı gazoz 5 adet yumurta 2 bardak şeker 3 bardak un Yarım paket vanilya 1 limon kabuğu rendesi