Acılı tavuk kanadı Hazırlanışı: Tavuk kanatlarını iyice yıkayın ve süzün. Ayrı bir kapta nişastayı, yumuşamış tereyağını, domates salçasını, tuzu, karabiberi ve kırmızı toz biberi karıştırın. Tavuk kanatlarını içine atıp, iyice sosa bulanmalarını sağlayın. En az 1 saat buzdolabında bekletin. Bu bekleme sırasında sosu hazırlayın. Soğanları incecik kıyıp, zeytinyağında çevirin. Rendelenmiş domatesi ekleyin. İnce kıyılmış sarmısak, pul biber, kekik, soya sosu ve tuzu karıştırın. 1 çay bardağı su ekleyip 10 dakika pişirin. Sosta beklemiş tavuk parçalarını kızartın. Sosla birlikte servis yapın.
Malzemeler 1 kg tavuk kanadı 1 yemek kaşığı buğday nişastası 2 yemek kaşığı tereyağı 2 yemek kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Kırmızı toz biber
* * * Akdeniz makarnası Klip şeklinde kesilmiş beyaz peynir ve domates ile çekirdekleri çıkarılıp, kesilmiş siyah zeytine; sızma yağ, kekik, fesleğen eklenerek oda sıcaklığında bekletilir. Tavada sızma yağ ile sote edilerek tabağa alınan makarnanın üzerine daha önçe hazırlanan peynirli sos dökülerek, servis yapılır.
Malzemeler Beyaz Peynir Siyah Zeytin Domates Sızma Zeytinyağı Kekik Fesleğen Penne Makarna
* * * Ballı Muzlu ayva tatlısı Ayvaları ikiye bölün, ortalarını oyun. Su ve 5 bardak şekeri, şeker boyasıyla karıştırın, ayvaları içine yerleştirerek pişirin. Elmayı rendeleyin, üzüm, 1 bardak toz şeker ve tarçını orta ateşte kavurun. Ayvaları tepsiye dizin, elmalı karışımı üzerlerine pay edin. 180 derece fırında 10 dakika pişirin ve tabağa alın. Muzları dilimleyip ayvaların çevresine dizin. Muzların üzerine kaymak, ceviz koyun. Bal gezdirin...
Malzemeler 4 ayva,1 elma 100 g çekirdeksiz kuru üzüm, 8 su bardağı su, 6 su bardağı tozşeker 1 çay kaşığı şeker boyası, 4 yemek kaşığı bal, 4 muz, 8 yemek kaşığı kaymak, 4 yemek kaşığı dövülmüş ceviz, tarçın