Kofik Dolması Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazırlayn. Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. MALZEMELER 1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz
Çatlak Poğaça Yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi, unu, kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Bu içi hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün. Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin ve pişirin. MALZEMELER 250 gr. erimiş margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı sirke, 1 adet yumurta, 1 adet kabartma tozu, İçi için; y ağsız peynir, maydanoz, Üzeri için; yumurta sarısı
Mayonezli Piliç Salatası 250 gram tavuk göğsünü öncelikle haşlayın. Soğumasını bekledikten sonra ince ince doğrayın. Mayonez ve doğranmış piliç etini karıştırınız. Servis tabağı üzerine iri parçalar halinde doğranmış marul yapraklarını üstüne, domates dilimleri yerleştiriniz. Piliç ve mayonez karışımını da üzerine koyarak servis yapınız. MALZEMELER Pişmiş ve doğranmış 250 gr piliç eti, 3 yemek kaşığı mayonez, Kabuklu olarak dilimlenmiş 4 adet domates, 1 adet orta boy marul