Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon | Saklambaç | Astroloji | Arşiv | Ana Sayfa
Bugün: 08 Nisan 2008  

Günün mönüsü



Kofik Dolması
Kofikleri sıcak suda ıslatıp çıkarın. Bir kapta suyunu süzüp bekletin. Soğanları ince kıyın. Tavaya sıvıyağı boşaltıp kızdırdıktan sonra soğanları altın rengi alana dek kavurun. Kavrulan soğanların üzerine diğer malzemeleri ilave ederek kavurmaya devam edin. Böylece dolma içini hazırlayn. Kofikleri, hazırladığınız dolma içiyle doldurup, dolmaların ağzını içleri pişme sırasında dışarı taşmaması için elinizle birleştirin. Tencereye kalan yağdan döküp, kofikleri dizin. Kısık ateşte 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg kurutulmuş dolmalık biber (kofik) 2 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı fıstık 1 yemek kaşığı nane 1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu 1 tatlı kaşığı toz şeker 1.5 su bardağı sıvıyağ 4 kuru soğan 1 tatlı kaşığı tarçın 1 yemek kaşığı tuz

Çatlak Poğaça
Yoğurdu, yumurtayı, sirkeyi, unu, kabartma tozunu karıştırıp iyice yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelince avcunuzun içinde yayarak açın. Peyniri ve maydanozu karıştırın. Bu içi hamurun ortasına koyup top şeklinde kapatın. Poğaçaları yağlı kağıdın üzerine dizin. Yumurta sarısını hafifçe sulandırıp üzerlerine sürün. Bıçak yardımıyla poğaçaların üzerlerini artı şeklinde çizin ve pişirin.
MALZEMELER
250 gr. erimiş margarin, 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı sirke, 1 adet yumurta, 1 adet kabartma tozu, İçi için; y ağsız peynir, maydanoz, Üzeri için; yumurta sarısı

Mayonezli Piliç Salatası
250 gram tavuk göğsünü öncelikle haşlayın. Soğumasını bekledikten sonra ince ince doğrayın. Mayonez ve doğranmış piliç etini karıştırınız. Servis tabağı üzerine iri parçalar halinde doğranmış marul yapraklarını üstüne, domates dilimleri yerleştiriniz. Piliç ve mayonez karışımını da üzerine koyarak servis yapınız.
MALZEMELER
Pişmiş ve doğranmış 250 gr piliç eti, 3 yemek kaşığı mayonez, Kabuklu olarak dilimlenmiş 4 adet domates, 1 adet orta boy marul




DİĞER SAKLAMBAÇ HABERLERİ
'Herkes işine baksın'Bahara dikkat edin
İstanbul'da Lale mevsimiKadınlara altın öğütler
Ağrının tetikçisi meslekSınav stresini birlikte...
Hollywood yumuşuyorEvlenecek adam arıyor
'Rüzgar' evlilik hayalini...İngiltere'de özel koruma
Babasından miras kaldıReklamın yıldızı
Hakan Altun şov yapacakSibel'in sırrı ananasmış!
Akıllarını başlarından alacakEl yapımı ürünler
Yeni isim şerefine indirimYaş pasta ziyafeti
Bu oyun çok konuşulurOnlar, umudun bebekleri
Annelik hüznüÇocuklarda göz tembelliği
Kadınlar 31 yıl diyet yapıyorGisele'in tahtını aldı
Pastayı gördüler, 'şaşırdılar'Acil servis
Aşk mesajlarıÇelebi Çiçek ile Tarot kartları
Takvimin bugünü
GÜNCEL
Teksas Teksas değil Tarsus
Diyarbakır'dan Tarsus'a ölüm saçmaya giden 4 kişi, kan davalı...
CV'si sağlam provokatör
Yasal katliam!
İşte en zeki Türkler!
Kamer Hoca'ya vefasızlık
Ağabeyin öfkesi
Lisanslı çöpçü devri!
SPOR
Selam Selam dur Avrupa! Tura çıkıyoruz
Kadıköy'deki ilk maçı 2-1 kazanan Sarı-Lacivertliler, tarihinin en...
En kritik 20 dakika
Van Gaal harekatı
Orkestra şefi sahne aldı
5 maçta 15 puan
Aydın yakınması
Trabzon ilk peşinde
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
HAVA DURUMU
İSTANBUL Parçalı Bulutlu 19°C 9°C 
ANKARA Çok Bulutlu 16°C 4°C 
İZMİR Az Bulutlu 22°C 10°C 
ANTALYA Parçalı Bulutlu 23°C 12°C 
ADANA Çok Bulutlu 21°C 13°C 
EKONOMİ
IMKB E: 42.277,150 D:% 2,21
DOLAR S: 1,283 D:% -0,31
EURO S: 2,015 D:% -0,40
AKTÜEL
GÜNE BAKIŞ
EKONOMİ
MAGAZİN
  Güncel | Yazarlar | Güne Bakış | Ekonomi | Aktüel | Magazin | Spor | Televizyon
| Saklambaç | Astroloji | Mobil Takvim | Reklam | Künye | Ana Sayfa
    Takvim Servisi
    Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu